• 3 Jun. 2015
  • 2 min

Cum sa-ti sporesti performanta la job prin muzica.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

In timp ce ascultam muzica clasica am avut inspiratia de a scrie un articol chiar despre influenta pozitiva a muzicii int-o zi la birou. Este si […]

In timp ce ascultam muzica clasica am avut inspiratia de a scrie un articol chiar despre influenta pozitiva a muzicii int-o zi la birou. Este si unul dintre mini studiile pe care le facem in agentia de recrutare atunci cand un candidat vine zambind. Iata cateva tips-uri aflate chiar din sala de interviu:

 

1. Oricat de grea se anunta ziua, incepe prin a asculta muzica pe drum si intra in birou fredonand o melodie. Ii vei binedispune pe cei din jurul tau, iti vor zambi si veti colabora mult mai bine.

2. Colaborare cu oameni din diferite domenii. O zi poate insemna un interviu, o sedinta cu echipa, intalnire cu clientii, un pitch. Cei care asculta muzica spun ca sunt mult mai binedispusi atunci cand au de rezolvat o problema. Se simt mult mai cooperanti si productivi pe ritmuri de Vivaldi. Mai mult decat atat, muzica este si un prilej de discutii, de socializare, ofera sentimentul apartenentei la comunitate.  

 

3. Muzica sporeste productivitatea si eficienta. Cum poti trece peste task-urile repetitive si usor obositoare cum ar fi completarea unui Excel sau feedback-ul la 100 de e-mail-uri? Cu ajutorul muzicii care joaca un rol pozitiv asupra starii tale de spirit. Un studiu publicat in Journal of Neuroscience of Behavior and Physiology arata ca persoanele care asculta muzica au abilitatea de a recunoaste mai usor imagini, cifre si litere, sunt fericite si fac mai putine greseli decat colegii care nu agreeaza sa lucreze in compania muzicii.

 

 

4. Incredere in sine – Muzica se pare ca are efecte benefice asupra candidatilor care sunt usor emotionati sau nervosi inainte de interviu. Cea mai potrivita alegere in acest caz sunt piesele energice (rock sau pop) care reduc stresul si dau sentimentul ca nimic nu poate fi greu.

 

 

5. Creativitatea – Muzica relaxeaza creierul si ideile isi fac loc mai usor. Unele vin chiar din muzica, iar proiectele pot prinde contur tot pe o teamatica muzicala.

 

 

6. Mai putin zgomot, mai multa muzica. Un loc de munca zgomotos iti poate afecta performantele, insa muzica te ajuta sa fii eficient.

 

7. Asculta muzica in functie de atmosfera si dispozitia ta de la birou.

– Muzica clasica – atunci cand ai nevoie de creativitate. Incepe ziua cu Beethoven sau cu Bach – melodiile contribuie la crearea starii Theta, care iti ofera creativitate si inspiratie.

– Muzica pop – pentru deadline-uri care te preseaza. Daca vrei sa te focusezi si sa ai gandire strategica, foarte potrivita este si muzica clasica sau electronica.

– Muzica ambientala – atunci cand lucrezi cu numere, cand trebuie sa calculezi bugetul la finalul lunii sau sa masori performanta campaniilor tale. Notele se repeta si creeaza o atmosfera calma care te ajuta sa te concentrezi.

– Muzica dance – potrivita pentru redactori, web developeri. Ofera acuratete si performanta rapida in task-uri variate.

 

 

Ti-a placut articolul? Citeste si alte articole cu tips-uri despre cum sa te relaxezi la birou aici.

 

http://www.recrutaresiselectie.ro/cum-sa-elimin-stresul-la-birou-10-solutii-salvatoare/

De Steluta Nastase, online marketing specialist ABC Human Capital

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fost util articolul? 0

Leave a Reply