• 26 Oct. 2015
  • 2 min

Cum te comporți la a doua întâlnire de angajare?

Foto concentrare

Procesul de recrutare include, de regulă, mai multe interviuri. Candidaţii trebuie să se pregătească pentru fiecare întâlnire în parte cu angajatorul.

Ai început procesul de recrutare, ai trecut de primul interviu şi te pregăteşti pentru o a doua discuţie. Potenţialului angajator i-a plăcut ce i-ai arătat în timpul primul interviu, dar trebuie să rămâi la fel de concentrat şi de pregătit.

Rămâi informat despre companie

 

Foloseşte timpul pe care îl ai între primul şi cel de-al doilea interviu pentru a fi la curent cu tot ceea ce se întâmplă în compania care te-a chemat la discuţii. Ţine cont de experienţa şi de realizările tale şi încearcă să găseşti rezolvări la problemele pe care le întâmpină potenţialul angajator.

Vezi cine reprezintă angajatorul

 

Primul interviu l-ai susţinut cu un recrutor, iar al doilea va fi, cel mai probabil, cu un manager sau cu viitori colegi, precum şi cu oameni cheie din diverse departamente. În cazul în care primul interviu a avut loc prin telefon sau Skype, cel de-al doilea interviu ar putea fi cu managerul responsabil cu recrutarea sau cu un reprezentant din departamentul de resurse umane, precum şi cu alţi oameni din departamentul din care ar urma să faci parte.  Te vei întâlni, cel mai probabil, cu oameni care au putere de decizie şi care vor dori să vadă ce soluţii ai pentru problemele cu adevărat importante.

Dovedeşte că te poţi integra în cultura organizaţiei

 

Cei cu care urmează să întâlneşti la cel de-al doilea interviu vor dori să te vadă aşa cum eşti în realitate. Informează-te despre cultura organizaţiei şi fă comparaţii între preferinţele sau interesele ca să arăţi că te poţi integra într-un mediu nou. Trebuie să te „vinzi” ca persoană şi nu ca o listă de realizări.

Gândeşte-te la un salariu

 

Reprezentanţii potenţialul angajator te vor întreba despre aşteptările salariale pe care le ai, pentru că doresc să ajungă la o decizie cât mai repede. Cel mai bine ar fi să nu discuţi o sumă exactă, ci să vorbeşti despre un interval în care îţi doreşti să se încadreze salariul tău. Înainte de cel de-al doilea interviu documentează-te despre salariile oferite în industrie pentru o poziţie similară celei pentru care ai aplicat.

Sursa foto: pixabay.com

A fost util articolul? 0
interviu angajaresalariu

Leave a Reply