• 6 Aug. 2015
  • 2 min

Cursuri de calificare – Un avantaj la angajare.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

La momentul actual, pe piata muncii, desi exista oportunitati de angajare, foarte putini reusesc sa ajunga la jobul visat. Este o realitate pe care o cunoastem […]

La momentul actual, pe piata muncii, desi exista oportunitati de angajare, foarte putini reusesc sa ajunga la jobul visat. Este o realitate pe care o cunoastem si cu care ne luptam zi de zi. Angajatorii sunt din ce in ce mai exigenti, iar sansele de patrundere in campul muncii ni se par diminuate. Astfel, procesul angajarii devine un concurs al abilitatilor. Dar pentru angajator nu doar priceperea intr-un anumit domeniu este importanta, ci si calificarea.

Calificarea este un aspect ce da valoare CV-ului si ii ofera angajatorului mai multe avantaje:

  • posibilitatea de participare la licitatii
  • accesarea de fonduri europene
  • obtinerea autorizatiilor si a licentelor
  • evitarea amenzilor
  • functionarea in legalitate

Asadar, interesul pe care angajatorii il au pentru cursurile acreditate de Ministerul Muncii are in spate explicatii de functionalitate. Voi veti reusi sa faceti astfel dovada cunostintelor si a experientei in domeniul in care doriti sa activati, iar compania va reusi sa isi desfasoare activitatea intr-un mod cat mai productiv. Mai mult decat atat veti putea lucra legal chiar si in strainatate. Detinerea unei calificari este un castig atat pentru voi cat si pentru firme!

Din pacate insa muncitorii fara calificare reprezinta 12% din forta de munca a Romaniei, iar expertii sunt de parere ca daca acest fenomen va continua, vom ajunge in situatia in care nu vom mai avea forta de munca adecvata secolului XXI. Acest lucru nu se poate traduce decat intr-un dezavantaj tot pentru muncitorii necalificati, carora le va fi si mai greu sa se angajeze pe viitor. Desi situatia nu pare a fi incurajatoare, aveti sansa sa va asigurati viitorul pe piata muncii prin intermediul unor servicii precum:

  1. EVALUAREA SI CERTIFICAREA CUNOSTINTELOR

Daca stiti meserie, dar nu aveti un document care sa va ateste aceste calitati, puteti deveni calificati DOAR prin dovedirea experientei si sustinerea unui examen, fara urmarea cursurilor de calificare propriu-zise.

  1. CURSURI DE CALIFICARE

Prin intermediul acestor cursuri, puteti deveni specialist recunoscut pe piata muncii intr-un anumit domeniu. Certificatul de calificare eliberat de ANC (fost CNFPA), impreuna cu Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, este recunoscut la nivel national si in statele membre ale Uniunii Europene.

  1. CURSURI DE INITIERE, PERFECTIONARE SI SPECIALIZARE

In cazul in care va doriti o reorientare in plan profesional, prin schimbarea meseriei, acest curs va permite sa acumulati toate cunostintele necesare profesarii in domeniul respectiv, indiferent de nivelul de cunostinte initial. Certificatul de absolvire este si el recunoscut national si international.

  1. CURSURI ONLINE

Puteti opta pentru acest serviciu in situatia in care timpul nu va permite prezenta fizica la cursuri, dar totusi va doriti acumularea de informatii. La finalul cursurilor online se elibereaza o diploma de absolvire din partea furnizorului. Recunoasterea acesteia din partea anagajatorului este optionala.

CURSURI DE CALIFICARE LA TEHNO ART SOLUTION

Tehno Solution este un furnizor autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei prin ANC (fost CNFPA). Firma propune o serie de oferte avatajoase pentru cursanti si firme, ce contin reduceri pentru cei care vin insotiti si 100 ron cadou pentru cei care ii recomanda.

Organizatiile precum Tehno Art Solution reprezinta ajutorul de care societatea are nevoie in lupta cu somajul. Conform Agentiei Nationale a Fortei de Munca, in luna februarie a anului 2015, s-a inregistrat o rata a somajului de 5,51%, in crestere fata de luna precedenta. Cea mai mare pondere din rata somajului este detinuta de persoanele cu nivel de instruire scazut, de cei ce au doar studii primare sau profesionale. Tehno Art Solution ofera diplome si certificate pentru orice curs sustinut de ei, astfel ca acopera cu succes aria instruirii intr-o meserie si deci a oferirii de avantaje la angajare.

INSCRIEREA LA CURSURILE TEHNO ART SOLUTION

Daca v-ati convins de avantajele detinerii unei certificari intr-o meserie si vreti sa consultati ofertele Tehno Art Solution, ii puteti vizita in Bucuresti pe Calea Vitan, nr. 135 sau ii puteti gasi la numerele de telefon  0761 102 433 sau 0726 478 408. Website www.tehnosolution.ro.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply