• 15 Jun. 2010
  • 2 min

CV-ul pentru Internship.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Un Internship va permite sa castigati o experienta valoroasa atunci cand sunteti la inceput de cariera iar un CV in acest scop va da posibilitatea […]

www.recrutam.ro

Un Internship va permite sa castigati o experienta valoroasa atunci cand sunteti la inceput de cariera iar un CV in acest scop va da posibilitatea sa va faceti remarcati de catre un potential angajator.

Internship-urile sunt cu adevarat importante pentru faptul ca va ajuta sa va conturati o imagine si o directie pe care s-o urmati in cariera voastra. De asemenea, prin intermediul unui Internship va puteti valorifica si consolida experienta academica.

Pentru ca foarte multe companii care ofera Internship-uri cauta candidati pentru un job full-time, este foarte important ca CV-ul pe care il veti trimite angajatorului sa fie foarte bun. Cu ajutorul acestuia veti avea sansa de a va face cunoscuti de catre organizatia pentru care va doriti sa lucrati pe viitor.

Un CV pentru Internship trebuie sa fie un sumar clar si concis al calificarilor, competentelor si experientelor dobandite pe durata studiilor si nu numai.
Desi structura acestuia o respecta pe cea standard, informatiile din CV trebuie adaptate pentru a va atinge scopul de a obtine un Internship in cadrul unei companii cu renume.

{article-3365.gif}
In primul rand, obiectivul pe care il urmariti intr-un CV destinat unui Internship este acela de a va consolida aptitudinile si experienta pe care ati acumulat-o pana acum.

Daca nu ati mai avut un loc de munca, puneti accent pe rubrica “Educatie si formare” si detaliati in ordine invers cronologica toate scolile si diplomele absolvite, precum si activitatile, proiectele care v-au ajutat sa acumulati informatii si experienta.

Foarte importante pentru un Internship sunt si competentele informatice si lingvistice. Enumerati toate cunostintele legate de utilizarea calculatorului si cel putin 2 limbi straine pe care le stapaniti, autoevaluandu-va competentele lingvistice (intelegere, vorbire, scriere).

In cadrul experientei profesionale, mentionati toate job-urile, indiferent daca este vorba de part-time, activitati temporare, voluntariat, etc. Toate acestea sunt importante pentru conturarea profilului vostru profesional. In plus, angajatorii apreciaza foarte mult tinerii care incearca inca din timpul facultatii, sa acumuleze experienta, indiferent de domeniul in care lucreaza.

Desi in general, tendinta este de a renunta la prezentarea intereselor si activitatilor din timpul liber, multi angajatori considera importanta aceasta parte din CV, pentru ca va reflecta personalitatea si arata faptul ca puteti mentine foarte bine balanta intre munca, studii si timp liber.

Dintr-un CV pentru Internship trebuie sa reiasa faptul ca va doriti cu adevarat o astfel de oportunitate, iar toate activitatile si experientele voastre trebuie sa arate interesul pentru domeniul in care doriti sa aveti o cariera.

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0
curriculum vitae

Leave a Reply