• 23 Feb. 2010
  • 2 min

CV-ul pentru reorientare profesionala

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Aflati cum sa va refaceti CV-ul dupa ce ati trecut printr-o reorientare profesionala, astfel incat sa reusiti sa atrageti atentia asupra acestui aspect din cariera […]

www.recrutam.ro

Aflati cum sa va refaceti CV-ul dupa ce ati trecut printr-o reorientare profesionala, astfel incat sa reusiti sa atrageti atentia asupra acestui aspect din cariera voastra.

Reconversia profesionala este un moment de cotitura pentru oricine. Cu toate acestea, nu trebuie sa va simtiti descurajati atunci cand vi se citeste CV-ul. Obiectivul vostru principal este sa justificati aceasta schimbare fara a fi nevoiti sa va negati profesia de baza.

Titlul CV-ului

In loc sa-l lasati pe angajator sa descopere singur schimbarea ce a avut loc in viata voastra profesionala, cel mai bine este sa fiti deschisi inca de la inceput. Puteti indica in titlul CV-ului o noua profesie, adaugand si o mica descriere in care sa vorbiti despre noul vostru proiect profesional.
In acest fel, veti permite analiza ulterioara a CV-ului din aceasta perspectiva.

{article-3199.gif}

Rubrica „Educatie/Formare”

Daca reorientarea profesionala a fost o consecinta a unei formari complementare in cadrul unui job anterior, evidentiati cat mai bine acest aspect in rubrica „Formare” din CV, precizand mai ales continutul stagiului de formare profesionala si cunostintele dobandite.
Astfel, veti arata angajatorului ca noul vostru demers profesional a avut un punct foarte bun de plecare si ca ati profitat de sansa oferita pentru a va schimba domeniul de activitate.

Prezentarea competentelor

Atunci cand scriu despre reorientarea profesionala, candidatii renunta de multe ori la prezentarea experientei profesionale in CV sau incearca sa-i diminueze importanta.
Cel mai corect este sa nu renuntati la aceasta rubrica, ci dimpotriva, sa valorificati, sa dezvoltati si sa justificati cu ajutorul acesteia competentele pe care le aveti si care va vor fi de ajutor mai departe in noua profesie. Folosindu-va de job-urile anterioare, veti putea da exemple pertinente pentru fiecare competenta in parte.

Ordinea rubricilor in CV

In functie de ceea ce va avantajeaza, schimbati ordinea rubricilor astfel incat sa va puneti in valoare profilul.
Daca ati urmat un curs de formare ce a determinat noua orientare profesionala, prezentati mai intai rubrica „Formare”, urmata de „Competente”, apoi de „Experienta”.
In caz contrar, incepeti prezentarea CV-ului cu rubrica „Competente” si continuati cu „Experienta” sau „Formare”, in functie de ce e mai important pentru voi.

Invatati sa folositi toate cunostintele pe care le-ati dobandit pentru a va atinge scopul in CV!

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0
curriculum vitae

Leave a Reply