• 16 Dec. 2019
  • 2 min

Creare CV: greșeli care te pot costa în fața angajatorului

Creare CV greșeli care te pot costa în fața angajatorului
Autor
Avatar
Diana Mărășoiu Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrar... Arată mai mult

Pentru a fi eficient, CV-ul trebuie să respecte anumite reguli atât în ceea ce privește așezarea în pagină, cât și când vine vorba de conținutul său.

CV-ul este un document esențial care constituie primul tău contact cu angajatorul. Pentru a reuși să faci o impresie pozitivă e important să te detașezi din marea de candidați acordând o importanță sporită atât felului în care acesta arată, dar și modului în care îl redactezi. Iar dacă vei comite una dintre aceste greșeli majore, enumerate mai jos, ea poate fi considerată fatală de un angajator pretențios.

 

Creare CV: erori în ceea ce privește forma

Un CV pe mai multe pagini – Este de preferat ca acesta să fie structurat pe o singură pagină. În cazul în care te numeri printre persoanele cu o experiență profesională bogată, ce nu poate fi rezumată în atât de puține cuvinte, CV-ul pe mai multe pagini este acceptat. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de faptul că toate informațiile prezentate pe paginile sale trebuie să aducă un plus de valoare candidaturii.

Absența structurii – CV-ul este un document structurat pe rubrici. Iar așezarea în pagină într-o manieră armonioasă și aerată facilitează citirea CV-ului și va oferi recrutorului o primă impresie pozitivă.

Când repetițiile nu sunt mama învățăturii – Redactarea CV-ului necesită o muncă minuțioasă în alegerea atentă a cuvintelor. Caută pe cât posibil să diversifici frazele și verbele în prezentare pentru a nu da impresia că ai copiat pur și simplu textul dintr-o parte în alta.

Ferește-te de frazele lungi – Încearcă să te limitezi la propoziții scurte, în care să prezinți cele mai importante aspecte ale vieții tale profesionale. Există anumite realizări care nu aduc niciun atu candidaturii tale și pe care nu e cazul să te axezi? Atunci nu e cazul să pierzi timp redactându-le. Calitatea trebuie să primeze în fața cantității!

 

Creare CV: erori în ceea ce privește conținutul

Impersonalitatea CV-ului – Conținutul CV-ului tău trebuie să fie adaptat fiecărui anunț sau job vizat. CV-urile care nu sunt personalizate și axate pe cerințele angajatorilor au puține șanse de a fi reținute.

Un obiectiv profesional vag – Argumentele de a avansa, termenii folosiți, experiențele prezentate, totul trebuie să fie inspirat ales în funcție de obiectivul tău profesional. Acest obiectiv trebuie să confere coerență parcursului tău profesional și să permită angajatorului să-ți repereze ușor traiectoria și ascensiunea. Dacă obiectivul nu este menționat sunt șanse mari ca angajatorul să nu parcurgă până la final CV-ul.

Absența rezultatelor – CV-ul trebuie sa te pună în valoare, punctându-ți cu exactitate abilitățile și competențele. Prin parcurgerea sa, angajatorul trebuie să găsească răspunsuri la toate curiozitățile sale. Iar dacă acestea nu vor fi satisfăcute în urma lecturii, cel mai probabil, angajatorul se va gândi că nu-l poți ajuta în demersul lui.

Îți dorești un CV ca la carte dar nu știi de unde să pornești? Sună la numărul cu tarif normal, (021) 9124, lansat de eJobs. Un consilier îți va oferi tot suportul necesar pentru a-ți crea CV-ul, îți va da informații despre salarii și te va ajuta să aplici la joburile care ți se potrivesc.

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Cum se face un CV care să te ajute să obții un salariu mai mare

Aptitudini CV: tot ce trebuie să știi pentru a te angaja în 2020

A fost util articolul? 31
creare CVcurriculum vitae

Leave a Reply