• 2 Dec. 2019
  • 2 min

Cum se face un CV care să te ajute să obții un salariu mai mare

cum se face un CV

Conform unui studiu eJobs, salariul și oportunitățile de avansare în carieră sunt principalii factori de decizie care-i determină pe români să accepte o ofertă de job. Oferta nu ține însă doar de felul în care te prezinți la interviu, așa cum te-ai aștepta, valoarea sa ține și de implicarea ta încă din CV. Iată cum se face un CV care îți sporește șansele de a câștiga mai bine!

Cum se face un CV: Pune pe primul loc rezultatele

Actualizează CV-ul de fiecare dată când aplici pentru un job. În prezentarea poziției vei găsi descrierea candidatului ideal și, în funcție de aceasta, poți aduce la începutul CV-ului tău acele rezultate care să arate că ești omul potrivit. La prima vedere, ai putea spune că nu ai măsurat ceea ce ai făcut, însă, indiferent de jobul tău, există o statistică care îţi va plăcea. Poate ai reușit să realizezi un proiect într-un timp mai scurt decât se aștepta echipa, poate ai ajutat diverși colegii să rezolve o problemă sau poate ai primit aprecieri din partea unor clienți. Gândeşte-te la momentele în care şeful te-a lăudat şi sigur vei putea măsura rezultatele tale într-un mod care te va mulţumi.

 

Alege calitatea, nu cantitatea

Poate ai stat cinci ani la un job. Durata joburilor contează la o primă vizualizare a CV-ului, însă este important ce ai făcut acolo, ce competențe ai dobândit. Este de preferat să eviţi enumerarea responsabilităţilor de la fostele locuri de muncă şi să acorzi atenţie calităţii informaţiilor transmise. Dacă ai avut mai multe joburi, evidenţiază acele abilităţi care te-au ajutat să te adaptezi și să obții rezultate. Dacă, de exemplu, ești acel electrician cu cinci ani experiență, certificări și proiecte cunoscute, merită să menționezi calitățile care te diferențiază chiar la începutul CV-ului tău.

 

vreau sa fac un CV

 

Foloseşte un limbaj care transmite încredere în sine

Verbele de acţiune conferă dinamism CV-ului tău şi transmit că eşti o persoană orientată spre rezultate. Un CV cu multe verbe pasive (Am fost responsabil de… în loc de Am realizat…) poate arăta lipsă de încredere în sine şi are şanse să plictisească recrutorul.

Lasă loc de negocieri

Este de preferat să eviţi menţionarea salariului în CV. De multe ori poate fi în dezavantajul tău, mai ales dacă ştii că ai abilităţi de negociere. Cel mai potrivit este ca în scrisoarea de recomandare și la interviu să vii cu soluții și propuneri la problemele cu care se confruntă angajatorul. Această strategie va arăta că ești implicat și nu preocupat doar de beneficiile salariale.

 

Și totuși care sunt aşteptările tale financiare?

Întrebările despre salariu apar de multe ori chiar din momentul aplicării, printr-un pre-interviu (scris sau la telefon) prin care angajatorul își selectează candidaţii. Dacă îți dorești să lucrezi în respectiva companie, până la discuţia efectivă despre salariu, este bine să fii discret în afirmaţii şi să arăţi interesul tău pentru job: „Vreau să văd dacă mă potrivesc companiei, cerinţelor şi aşteptărilor angajatorului. Sigur vom agrea o ofertă financiară reciproc avantajoasă.”

 

Îți dorești să afli cum se face un CV?

Sună la numărul cu tarif normal, (021) 9124, lansat de eJobs. Un consilier îți va oferi tot suportul necesar pentru a-ți completa CV-ul, îți va oferi informații despre salarii și te ajuta să aplici la joburi.

 

Ți-a plăcut articolul despre Cum se face un CV care să te ajute să obții un salariu mai mare? Citește și despre:

Model CV. Tot ce trebuie să știi în redactarea CV-ului

5 actualizări pe care le poți face rapid în CV

CV Europass – tot ce trebuie să știi

A fost util articolul? 38
CVmodel cv

Leave a Reply