• 6 Nov. 2023
 • 2 min

Aplici la joburi, dar nu esti chemat la interviuri? Iata de ce!

interviuri

Te afli în categoria candidaților care aplică la zeci sau sute de joburi, dar abia primesc una-două invitaţii la interviuri? Sau poate nici pe acelea. De cele mai multe ori ești tentat să crezi că sunt angajați cei care au pile sau că anunțurile sunt doar de formă. Motivele nu sunt însă acestea, iar recrutarea pentru joburile respective este cât se poate de reală.

Află care sunt motivele reale pentru care nu ești chemat la interviuri!

 

Aplici prea târziu la joburi

La câteva zile sau chiar ore după publicarea anunțului, angajatorul citeşte CV-urile primite și selectează candidații care răspund cerințelor jobului. Începe prima sesiune de interviuri. Dacă în această sesiune, întâlnește candidatul potrivit, va încheia recrutarea. Asta înseamnă că dacă nu aplici rapid la un job, este posibil ca CV-ul tău să nici nu ajungă să fie citit, oricât de bun ar fi. De aceea este important să fii cu ochii pe joburi şi să aplici la scurt timp după ce sunt publicate.

 

Aplici la joburi mult peste competenţa ta

Evită să aplici la un job de senior pentru care se cer explicit minimum 5 ani de experienţă în domeniu, dacă tu nu ai experienţa respectivă. CV-ul tău va fi respins din start. Angajatorii fac compromisuri, dar nu compromisuri extreme.

 

Aplici la joburi pentru care eşti supracalificat

Supracalificarea este un semn de întrebare pentru angajator. Știe că dacă îţi va da jobul, te vei plictisi repede şi vei pleca cu prima ocazie la ceva mai provocator. Iar asta o să-l coste foarte mult. Ai răbdare şi aplică la joburile potrivite experienței tale!

 

CV-ul tău nu este ordonat

Analizează CV-ul tău din perspectiva unui recrutor! Dacă informațiile nu sunt bine organizate în pagină, pe categorii, dacă fontul este mult prea mic, dacă apar multiple greşeli de ortografie sau punctuaţie, atunci întregul document este dificil de citit. Asta îți scade șansele de a fi chemat la interviu.

 
Prea multă sau prea puţină informaţie în CV

Din dorința de a atrage atenția asupra CV-ului tău, este posibil să treci doar numele joburilor și companiilor în prezentarea ta, ca să fie ușor de parcurs. Însă nu e suficient să menționezi joburile anterioare fără să oferi niciun detaliu legat de realizările pe care le-ai avut. O altă tendință, de data aceasta la extrema cealaltă, este să oferi în CV orice detaliu, inclusiv cursul de două ore, pe care l-ai făcut acum șapte ani, care nu are nicio legătură cu jobul la care aplici. Asta face CV-ul obositor de citit. Încearcă să oferi detalii relevante în CV, potrivite pentru jobul pe care-l vizezi.  

 

Demonstrează că meriți jobul, pentru a te califica pentru interviuri

Evită să înşiri în CV nişte informaţii despre educaţia şi experienţa ta. Gândeşte-te mai bine cum să argumentezi în favoarea ta. Cum să folosești informațiile despre cariera ta ca să demonstrezi că ești potrivit unui rol.

Caută tot timpul să te vinzi în CV şi să demonstrezi că eşti un candidat ce merită luat în considerare. Cu un CV bun şi o strategie pe măsură, vor veni şi invitaţiile la interviu. Mai rămâne doar să-ți cauți locul de muncă ideal pentru tine. 

 

Ai găsit informații utile în articolul despre aplicare la joburi? Citește și:

 

Cum impresionezi cu CV-ul tău fără a-ți înfrumuseța experiența

Ești o persoană comunicativă? Iată 5 meserii care ți s-ar potrivi!

 

A fost util articolul? 49
interviu job
 • AvatarFrenti Dumitrița zice

  Pentru un job

 • AvatarPlant zice

  Pană acum de 6 ori am depus cv-uri la diferite joburi dar nimeni nu ma sunat sau măcar să-mi dea un email Încep să-mi pierd speranța.

 • AvatarBudai Călin Romulus zice

  Doresc sa lucrez in echipa voastră.

 • AvatarGiulio zice

  Am aplicat la o sută de oferte, dar nu am primit niciun răspuns, cred totusi ca generația ” peste 50 ” nu este ceea ce trebuie afacerilor actuale .

  • Bună, Giulio,

   Înțelegem situația. Sună la 021.9124 (tarif normal) unde poți discuta cu unul dintre consilierii eJobs.ro care te poate îndruma.

  • AvatarDan zice

   Sansele sunt extrem de mici pentru cei peste 40-45. Ultimele “tendinte” sunt ca potentialul angajator sa nu mai vada varsta candidatului (Linkedin permite acum sa nu mai treci data nasterii sau perioada de studii atunci cind iti construiesti CV-ul) Daca recrutorul nu mai vede varsta, mai exista o sansa ca aplicantul sa poata fi chemat la interviu pe baza competentelor din CV. Mai avem pina acolo…

 • AvatarLuminița zice

  Dragilor . Anul trecut ,dupa 11 ani, intr o companie minunata ,am decis ,sa plec . Am aplicat ,peste tot , conform încadrări i,pe care o aveam . Asistent manager .Nici un angajator ,nu sa gandit ,sa ma apeleze .Se cunoaste motivul , vârsta ,am 40 de ani . Am avansat ,in aceea companie ,de jos .Daca, am văzut, ca nimeni, nu suna ,am aplicat sub calificarea, pe care o aveam .Am aplicat ,ca lucrator comercial. Am fost angajată ,cu 8 h ,intr un loc minunat . Recunosc salariul e mic ,avand in vedere ,ca rata mea la banca este de 1200lei . Pentru ca mi a fost greu ,sa plec, am cautat job norma parțială si am gasit . Criza, asta ma prins cu 2 joburi .Nu sunt un om puturos ,invat orice ,oricand .Sunt un om loial ,o sa vedeti ,cv ul meu .Voi aplica, pentru joburi in continuare , ca am pierdut jobul de 4 h .Am nevoie ,de un job cu salariu 2500net + bonuri masa ,ca sa traiesc sau 2 joburi .Va mulțumesc.

  • Bună, Luminița,

   Te sfătuim să suni la 021.9124 (tarif normal) unde poți discuta cu unul dintre consilierii eJobs.ro care te poate îndruma.

 • AvatarIoan zice

  Bună!
  Aș avea nevoie și eu de un sfat/recomandare, să ies puțin din acest impas.

  În 2016 am terminat facultatea, însă mirajul și posibiltatea de a munci în străinătate m-au acaparat. Deși în momentul respectiv, avusesem oportunități destul de bune, în țară (bineînțeles, pe bani mai puțini), am decis totuși să dau curs străinătăți, plecând în Anglia, unde am activat în diferite domenii (spălătorii auto, curățenie, construcții etc).
  Totuși după 3 ani și jumătate, am realizat că, acest miraj, nu este, întocmai, ceea ce cu adevărat mi-am dorit și am hotărât să revin în țară, foarte decis să o iau de la capăt. Trecuseră o lună în care aplicasem la joburi pe diferite platforme, în urma cărora am luat parte la vreo 3 interviuri și am fost selectat la o companie de asigurari, aici bineînțeles, a urmat să fac acel curs de calificare…curs finalizat chiar, când aceasta pandemie și-a făcut apariția și la cât de norocos sunt, a apărut acea stare de urgență și totul s-a închis, neapucând să îmi mai fac înregistrarea de agent, deci pierzând locul de muncă, unde nici măcar nu începusem. (Funny, dar adevarat).
  Acum sunt în căutare de job din nou și as avea nevoie de niște sfaturi/recomandări în priviința asta.

  Vă mulțumesc!

  PS: Am terminat Finanțe-Bănci, FEAA, Timisoara.

  • Bună, Ioan,

   Sună (021)9124 și consilierii eJobs.ro te vor îndruma spre acele joburi care se potrivesc pregătirii tale.

 • AvatarOlteanu Darius Rares zice

  Buna.Am aplicat la o multitudine de joburi dar nu m-a contactat asbolut nimeni.

  • Bună, Darius,

   Poți suna la 021.9124 și colegii te vor îndruma pentru a-ți maximiza șansele ca CV-ul tău să fie vizualizat și să fii contactat.

Leave a Reply