• 10 Feb. 2020
  • 2 min

Depui CV-uri dar nu esti chemat la interviuri? Iata de ce!

interviuri
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Te afli în categoria candidaților care aplică la zeci sau sute de joburi, dar abia primesc una-două invitaţii la interviuri? Sau poate nici pe acelea. De cele mai multe ori ești tentat să crezi că sunt angajați cei care au pile sau că anunțurile sunt doar de formă. Motivele nu sunt însă acestea, iar recrutarea pentru joburile respective este cât se poate de reală. 

Uite care sunt motivele reale pentru care nu ești chemat la interviuri!

 

Aplici prea târziu la joburi

Angajatorul citeşte de obicei aplicaţiile pentru un job în ordinea în care acestea sosesc. Iar cel mai probabil recrutorul se opreşte după prima sută de CV-uri, uneori chiar mai puţin, şi selectează candidaţii ce vor fi invitaţi la interviu. 

Asta înseamnă că dacă nu aplici rapid la un job, mai ales dacă este unul foarte dorit, degeaba mai aplici. CV-ul tău este posibil să nici nu mai ajungă să fie citit, oricât de bun ar fi. De aceea este important să fii cu ochii pe joburi şi să aplici rapid.

 

Aplici la joburi mult peste competenţa ta

Nu trebuie să aplici la un job de senior pentru care se cer explicit minim 5 ani de experienţă în domeniu, dacă tu nu ai experienţa respectivă. CV-ul tău va fi respins din start. Angajatorii fac compromisuri, dar nu compromisuri extreme. Dacă vrei să ajungi la un job de nivel senior, trebuie să o iei pas cu pas, gradual.

 

Aplici la joburi pentru care eşti supracalificat

Supracalificarea este o problemă, chiar dacă vrei salariul corespunzător jobului, și nu calificării tale. Angajatorul ştie că dacă îţi va da jobul, te vei plictisi repede şi vei pleca cu prima ocazie la ceva mai provocator. Iar asta o să-l coste foarte mult. Ai răbdare şi aplică la joburi potrivite pentru experiența ta.

 

CV-ul tău nu este ordonat

Sunt mulți candidați care nu pun accentul pe redactarea CV-ului. Astfel că, informaţia pe care o trec nu este bine organizată în pagină, fontul este mult prea mic sau prea mare, apar multiple greşeli de ortografie sau punctuaţie, iar întregul document este dificil de citit. Asta îți scade șansele de a fi chemat la interviu.

 

Prea multă sau prea puţină informaţie în CV

Unii candidați aleg să ofere prea puține informații în CV-ul lor și nimic nu este detaliat. Spre exemplu, nu e suficient să menționezi joburile anterioare fără să oferi niciun detaliu legat de activitățile pe care le-ai avut. Pe de altă parte există și un alt tip de candidați, cei care simt nevoia să treacă în CV orice detaliu, inclusiv cursul de două ore de croitorie pe care l-au făcut acum șapte ani, care nu are nicio legătură cu jobul la care aplică. Asta face CV-ul obositor de citit. Încearcă să oferi detalii relevante în CV, potrivite pentru jobul pe care-l vizezi.  

 

Demonstrează că meriți jobul 

Nu e suficient să înşiri nişte informaţii despre educaţia şi experienţa ta în CV. Gândeşte-te la ea ca la o argumentaţie în favoarea ta. Iar pentru a argumenta ceva eficient, ai nevoie să demonstrezi, nu doar să dai informaţii.

Caută tot timpul să te vinzi în CV şi să demonstrezi că eşti un candidat ce merită luat în considerare. Cu un CV bun şi o strategie pe măsură, vor veni şi invitaţiile la interviu. Mai rămâne doar să aplici pe eJobs.ro la cele mai potrivite joburi!

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Alungă rutina: cum să te reîndrăgostești de jobul tău?

Cinci recomandări pentru a avea un an productiv

Zece recomandări pentru a fi creativ la locul de muncă

A fost util articolul? 22
interviu job

Leave a Reply