• 8 Oct. 2013
  • 2 min

De ce sa mergem sau nu la conferinte, evenimente si sesiuni de networking

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Un material redactat in exclusivitate pentru eJobs.ro de Adrian Niculescu http://www.adrianniculescu.com Urmeaza doua zile in care se va desfasura la Bucuresti Internet & Mobile World si […]

Un material redactat in exclusivitate pentru eJobs.ro de Adrian Niculescu

http://www.adrianniculescu.com

Urmeaza doua zile in care se va desfasura la Bucuresti Internet & Mobile World si cu aceasta ocazie am scris acest articol in care doresc sa impartasesc din experienta mea ca participant la evenimente ca speaker, invitat sau vizitator.

La acest gen de evenimente in primul rand intalnesti oameni importanti la care ai acces foarte greu pe canalele obisnuite – secretariat, telefon, etc. si care iti pot deveni mentori, angajatori sau parteneri. Intotdeauna incearca sa dai ceva la inceput si sa ceri apoi, un invers deoarece mai mult ca sigur nu va functiona astfel.

Fii atent la prezentari, poti capta o singura idee care sa-ti schimbe viata. Viziteaza expozantii daca exista o astfel de zona pentru a fii la current cu trendurile din industria care este de interes pentru tine.  Ia cat mai multe carti de vizita, contacte si prelucreaza-le apoi, nu le lasa sa se prafuiasca. Poti genera foarte mult business si parteneriate noi utilizand aceste noi resurse. Contacteaza organizatorul evenimentului pentru a fii in baza de date si a primi din timp notificari despre urmatoarele editii sau evenimente asemanatoare. Ar fi bine sa ai la tine cateva CV-uri printate in cazul in care esti in cautare de oportunitati de cariera. Nu se stie niciodata pe cine poti intalni.

Permite-ti sa fii deschis la nou si sa lasi la o parte cliseele de genul – stiu eu mai bine, nu am nevoie de lucruri noi si altele asemenea. Evolutia profesionala inseamna un proces de invatare continua si niciodata nu ai cum sa le stii pe toate. Ramai deschis la nou si foarte important – selecteaza. Cred ca as putea face cariera din mersul zilnic la cate un eveniment insa este bine ca si aici sa fie o masura. Ziua are numai 24 de ore si exista o multitudine de tentatii care concureaza pentru timpul nostru. Alege cu grija si daca tot mergi la un eveniment, maximizeaza rezultatele asa cum poti.

La cat mai multe evenimente!

—————————————————————————————————-

Un material redactat in exclusivitate pentru eJobs de Adrian Niculescu.

Adrian Niculescu este antreprenor, trainer, business coach si specialist in strategie social media marketing. Cateva dintre proiectele in care este implicat Adrian sunt Academia Feed Forward – http://www.feedforward.ro (cursuri si resurse pentru manageri, profesionisti si antreprenori), agentia digitala Mushbloom – http://www.mushbloom.co.uk si http://www.ghidulretelelorsociale.ro

Blog personal http://www.adrianniculescu.com

Linkedin: http://ro.linkedin.com/in/adrianniculescu

A fost util articolul? 0

Leave a Reply