• 29 Aug. 2017
  • 2 min

Deschide ochii larg! Ai sute de oportunități în fața ta!

eJobs Dezvoltare Personala Oportunitati
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Vremurile și regulile s-au schimbat în societatea noastră, asta e clar, iar una dintre cele mai mari frici ale oricărei generații este schimbarea. Atunci când lucrurile nu merg așa cum ne imaginăm că trebuie să meargă, avem tendința să blamăm contextul și să privim cu nostalgie înspre trecut.

Un eseu personal al jurnalistei americane Mary Schmich descrie situația perfect: „Acceptă unele adevăruri. Prețurile vor crește, politicienii vor fura, cu toții vom îmbătrâni și când o vom face, ne vom imagina că pe vremea noastră, prețurile erau rezonabile, politicienii erau nobili și cei tineri îi respectau pe cei în vârstă.”

 

Așadar lucrurile se schimbă și rămân la fel în același timp, iar de cele mai multe ori rămâi cu impresia că nu ai niciun control și că nu poți face nimic. Poate n-ai luat bacul, poate n-ai intrat la facultatea mult-visată, poate nu câștigi cât ți-ai dori, poate nu ești fericit la locul de muncă sau poate nu ai niciun job. Oricare ar fi situația, nu-ți mai consuma energia pe frustrări. Investește-o într-o atitudine mai productivă și vei vedea cum sute de oportunități se vor materializa în fața ta.

Cere ajutor din partea tuturor

 

De la familie, de la prieteni, de la colegi. Nu te opri la o singură persoană pentru că nimeni nu are soluția ideală pentru ceea ce te frământă. Lasă emoțiile deoparte și prezintă realitatea situației tale. Nu în ultimul rând, acceptă că ajutorul vine și sub forma înțelegerii și empatiei și că soluțiile practice pot apărea ulterior.

Testează sfaturile altora

 

Atunci când primim un sfat cu care nu rezonăm, preferăm să credem că persoana din fața noastră nu ne înțelege deloc și să le refuzăm recomandările. E ușor să ne lăsăm orgoliul să o ia înainte, dar adevărul e că acesta nu ne va duce nicăieri. Testează sfaturile pe care le primești până descoperi combinația reușită pentru tine. Nu ai nimic de pierdut!

Transformă-ți contextul

 

Nu te lăsa definit de lucrurile negative din viața ta. Jim Carrey, faimosul actor, a trăit la cort o perioadă lungă înainte să aibă succes. Jeff Bezos, fondator și CEO Amazon, lucra în IT când și-a schimbat complet cariera la 31 de ani. Ellen DeGeneres și Oprah, două dintre cele mai influente nume din televiziunea americană, nu au terminat nicio facultate. Aceștia și mulți alții sunt exemple de perseverență și pasiune, persoane care nu s-au lăsat influențate de micile eșecuri, care pe termen lung nu înseamnă nimic, și care au profitat de multitudinea de oportunități din viața lor.

 

Dacă și tu vrei să îți iei destinul în propriile mâini și să îți schimbi viața în mai bine, poți să începi cu cariera ta pe www.ejobs.ro. Meriți mai mult!

A fost util articolul? 5

Leave a Reply