• 10 Feb. 2009
  • 1 min

Despre retele sociale si decizia de a fi “vizibil”.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Diana Vacaru HART Human Resource Consulting SRL www.hart.ro ; www.consiliereincariera.ro Ce reprezinta o retea sociala de business? Retelele sociale de business au fost create ca si […]

Diana Vacaru
HART Human Resource Consulting SRL
www.hart.ro ; www.consiliereincariera.ro

Ce reprezinta o retea sociala de business? Retelele sociale de business au fost create ca si portaluri online de promovare, networking si socializare intre diversi specialisti din varii medii de business. Mai mult decat atat, exista astfel de retele ce functioneaza la nivel global.

Cea mai utilizata retea online de business este LinkedIn (avand peste 30 milioane de utilizatori in toata lumea). Alte retele ce au o amploare globala la nivel de useri sunt Ecademy, Xing si Plaxo Pulse.

{article-2685.gif}

LinkedIn este mai mult decat un profil al CV-ului dumneavoastra. Este un mediu online in care va puteti crea un network personal prin adaugarea contactelor de business (este recomandat sa adaugati numai contactele pe care le cunoasteti). In ceea ce priveste profilul dumneavoastra este recomandat sa completati atat detalii referitoare la job-ul curent cat si detalii din experienta anterioara. Este de asemenea recomandata completarea unui profil cat mai amplu (incluzand partea de educatie , cursuri urmate precum si alte activitati sau asociatii din care faceti parte). Avand un profil cat mai complex puteti fi contactat de catre fostii colegi de facultate, fosti colegi de servici precum si de potentiali angajatori sau specialisti din domeniul dumneavoastra cu care puteti impartasi opinii pe diverse teme de specialitate.

De asemenea, prin intermediul LinkedIn puteti posta diverse prezentari atat in format Word cat si PowerPoint precum si diverse linkuri. LinkedIn va ofera posibilitatea de a face parte din diverse grupuri, de a posta intrebari tematice precum si de a raspunde la randul dumneavoastra unor intrebari postate de diversi alti membrii atat din Romania cat si din intreaga lume.

LinkedIn inseamna mai mult decat networking, inseamna interactiune.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply