• 14 Feb. 2017
  • 2 min

Dragostea la birou: Unul din doi români a avut o relație cu un coleg

Dragostea la birou: Unul din doi români a avut o relație cu un coleg

eJobs și-a propus să afle ce părere au românii despre dragostea la birou, printr-un chestionar. Iată ce au răspuns.

Relațiile între colegii de muncă, fie că vorbim de prietenii, un simplu flirt sau chiar mai mult, au la bază o familiaritate care se creează invariabil când stăm lângă cineva opt ore pe zi, cinci zile din șapte. Echipa în care lucrezi devine una dintre cele mai importante comunități în care trăiești și te dezvolți. Ca urmare, nu este de mirare că se poate întâmpla să îți găsești jumătatea la job.

Câte povești de dragoste de la birou se termină cu happy end?

 

În perioada 1-12 februarie 2017, eJobs România a derulat un chestionar online, pe tema relațiilor personale între colegii de serviciu. Dintr-un total de 1.242 respondenți, peste jumătate au recunoscut că, într-o formă sau alta, au sau au avut o relație amoroasă la job. Ba chiar, 25% dintre cei care au spus că au avut o relație la birou susțin că s-au și căsătorit cu unul dintre colegii de muncă.

love_articol-02

Procentele nu diferă foarte mult de la femei la bărbați, însă variază de la un grup de vârstă la altul. În timp ce 60% din reprezentanții noilor generații de angajați (18-25 de ani) declară că nu au avut nicio relație amoroasă la locul de muncă, la polul opus îi regăsim pe cei din categoria de vârstă 40-55 de ani, peste jumătate dintre ei recunoscând că și-au găsit dragostea la job sau că au avut o relație intimă la serviciu.

În ceea ce privește statutul social pe care respondenții îl aveau când s-au îndrăgostit la job, cei mai mulți respondenți (62%) susțin că nu se aflau într-o relație serioasă. Pe de altă parte, cei din categoriile de vârstă 40-55 de ani și peste 55 de ani se dovedesc a fi înșelat cel mai mult, 43%, respectiv 41%.

Majoritatea respondenților susțin că relația nu a avut nicio influență asupra carierei (60%), în timp ce 17% au recunoscut că unul dintre ei a trebuit să părăsească jobul, iar 7% susțin că relația i-a ajutat să avanseze în carieră. Cei care au simțit cel mai mult că relația amoroasă le-a avantajat cariera sunt cei cu vârste de peste 55 de ani, în timp ce tinerii cu vârste între 18 și 25 de ani au fost printre cei mai afectați de politicile firmelor, recunoscând că unul dintre parteneri a trebuit să își schimbe jobul.

Dragostea la birou din perspectiva angajaților

 

În multe companii, relațiile amoroase între colegi sunt considerate un subiect sensibil, dacă nu chiar controversat.

Pe de altă parte, este greu să ceri cuiva să își înfrâneze sentimentele, mai ales când aducem în discuție emoții puternice precum iubirea, dovada aflându-se și în răspunsurile celor care au completat chestionarul eJobs. Separarea vieții personale de serviciu ajunge să fie cu atât mai dificilă, în condițiile în care investim timp, energie și resurse în jobul care ne pasionează. Și, prin urmare, uneori devine chiar firesc să ajungi să te îndrăgostești de colegul care îți împărtășește pasiunea.

A fost util articolul? 0

    Leave a Reply