• 24 Apr. 2012
  • 2 min

Experienta – Stagii pe Bune.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Sfatul celor care au urmat programul de perfecţionare: „E nevoie de practică încă din primul an de facultate” Recunoscut drept cel mai important program pentru practica […]

Sfatul celor care au urmat programul de perfecţionare: „E nevoie de practică încă din primul an de facultate”

Recunoscut drept cel mai important program pentru practica studenţilor din domeniul IT&C, „Stagii pe Bune” continuă pentru al optulea an consecutiv pregătirea tinerilor din facultăţile de profil.

Programul care permite studenţilor să se perfecţioneze în cadrul unei companii precum: BitDefender, Adobe, 4psa, Ubisoft, TotalSoft şi-a sporit constant numărul de participanţi, ajungând la 483 de stagii oferite în anul 2011. Ce spun însă cei care au răspuns deja provocării?

„Am învăţat lucruri noi, care m-au ajutat să văd şi o altă faţă a programării. Am aprofundat şi chestiuni hardware, pe care probabil că nu voi avea ocazia să le parcurg în detaliu la facultate. Foarte important a fost şi faptul că am lucrat în echipa, ceea ce mi-a permis să ţin legătura cu noii mei colegi şi să colaborăm în continuare în cadrul altor proiecte”, precizează Andrei Vasiliu, student al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare a Universităţii „Politehnica” din Bucureşti.

Lucrul în echipă şi familiarizarea cu mediul profesionist sunt punctele pentru care practica oferită de „Stagii pe Bune” este recomandată şi de către Răzvan Prejbeanu, student la Facultatea de Automatică din cadrul Politehnicii bucureştene: „I-aş sfătui pe studenţii de anul I să caute un stagiu de practică încă din primul an de facultate. Deşi nu pare foarte multă, experienţa acumulată după un astfel de stagiu este suficientă pentru demararea unor proiecte foarte interesante. Mai mult, noile metode de lucru în echipă te ajută mult pentru următorii ani de studiu”.

Pentru acest an, studenţii mai au timp până la 13 mai să aplice prin intermediul site-ului stagiipebune.ro, companiile urmâd să-şi recruteze stagiarii în perioada 26 aprilie-28 mai. Practica derulată de către cei selecţionaţi va fi efectuată în intervalul 3 iunie- 1 octombrie.
Studenţii nu sunt, de altfel, singurii beneficiari ai programului. Pe lângă promovarea propriilor asolvenţi pe piaţa muncii, în cazul facultăţilor, stagiile organizate de Asociaţia „Studenţi şi Profesionişti IT&C” (ASPI) aduc un avantaj şi companiilor care devin astfel cunoscute ca potenţiali angajatori, creându-şi totodată şi o pepinieră de tineri talentaţi ce pot fi recrutaţi cu uşurinţă după finalizarea studiilor.

Mai multe detalii despre programul si echipa “Stagii pe Bune” puteţi afla pe www.stagiipebune.ro

Persoană de contact:
Vlad Posea
Coordonator naţional Stagii pe Bune
Asociaţia Studenţi şi Profesionişti IT&C
tel: 0723609326

A fost util articolul? 0

Leave a Reply