Campania ta publicitara prin tiparituri nu are rezultat? Este posibil sa omiti doua chei ale succesului. I: In ultimele 10 luni, am cheltuit 300 de dolari […]
Campania ta publicitara prin tiparituri nu are rezultat? Este posibil sa omiti doua chei ale succesului.
I: In ultimele 10 luni, am cheltuit 300 de dolari pe luna pentru a face publicitate in ziarul local, pentru a-mi promova serviciul de planning financiar. Pana in acest moment am primit doar un singur telefon. Ar trebui sa renunt la publicitate? Sau ar fi cazul sa schimb locul in care imi public anuntul, eventual sa imi modific mesajul?
R: E bine sa iei in consideratie ambele aspecte. Dar inainte de a renunta la publicitate sau de a schimba locul de difuzare al mesajului, incearca sa-ti evaluezi reclama pentru a observa daca poti imbunatati rezultatele. Daca, in continuare nu vei primi apeluri telefonice, incearca sa iti ajustezi stategia. Pentru maximizarea rezultatelor, iata cateva strategii de succes pentru publicitatea in ziare.
Cum sa scrii mesajul
Cand vorbim despre publicitatea prin tiparituri, mesajul trebuie sa exprime ceea ce are de spus rapid. Tanjesti dupa atentia cititorilor, bombardati zilnic cu reclamele a nenumarate companii, unele dintre ele chiar concurentii tai. Nu pierde timpul si transmite mesajul cat mai repede. Titlurile au rolul de a-i motiva pe cititori sa citeasca mai multe despre produs, pret si oferta. Cauta inspiratie parcurgand alte titluri sau alte mesaje publicitare. Titlurile au rolul de a se adresa unei nevoi anume a consumatorilor. Incearca sa eviti folosirea numelui companiei pe post de titlu, o greseala obisnuita, a multor intreprinzatori. Realitatea este ca oamenilor le pasa mai mult de ei—si in ceea ce poti face pentru ei—decat de afacerea ta. Vei obtine o rata de raspuns mult mai mare daca titlul anuntului publicitar rapunde la intrebarea “Eu ce am de castigat?” Compune deci un titlu care sa dea audientei tale raspunsul asteptat. In textul mesajului tau, ofera o recompensa pentru cititorul care te suna sau vine la magazin. Poti oferi un discount, un cupon cu o reducere de 20% sau o participare gratuita la o tombola. De asemenea incearca sa nu incarci cititorul cu o multime de date despre afacerea ta. Obiectivul tau este de a insera exact informatia de care au nevoie cititorii pentru a le atrage atentia si a-i determina sa raspunda.
Plasarea unei reclame.
Reclamele din diverse publicatii sunt eficiente pentru producatorii sau intreprinderile care isi desfasoara activitatea pe plan local. Nu numai ca te poti adresa unui numar mare de persoane dintr-o arie anume, dar poti si sa tintesti consumatorii potentiali in functie de interesele lor (din sport, moda, stiluri de viata sau economie, etc.). Fa o plimbare la biblioteca locala si studiaza publicatiile din arhiva pentru a sti unde sa plasezi anuntul tau. Care este ziua cea mia buna pentru a-ti publica anuntul ? Daca desfasori o activitate de catering, vei dori, probabil, sa alegi ziua de Miercuri sau de Joi, pentru ca acestea sunt zilele in care ziarele au sectiuni de alimentatie. Care din aceste sectii se va orienta cel mai bine asupra pietii tale tinta ? Daca oferta ta este orientata asupra persoanelor de sex masculin, sectiunea de sport ar fi cea mai indicata.
Costurile de publicitate depind de un numar de factori, precum marimea anuntului, amplasamentul, ziua in care este difuzat, etc. Suna si cere programul de publicitate al publicatiei pentru a determina pasii de urmat, si costurile.