• 23 Feb. 2016
  • 3 min

HR DCS Plus: Îi abordăm direct pe programatorii seniori

Sediul DCS
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Compania DCS Plus, specializată în furnizarea de soluții IT pentru jucătorii din turism, este permanent în căutare de programatori seniori, pe care preferă să-i abordeze direct.

Abordarea directă a programatorilor este cea mai de succes metodă de recrutare pe care o folosește DCS Plus, o companie specializată în furnizarea de soluții IT pentru jucătorii din turism, ca să-și atragă specialiștii de care are nevoie în organizație. „Alegem să mergem noi către programatorii seniori pentru că angajații din această zonă au foarte multe oportunități profesionale. Dacă deschid acum site-urile de joburi, cu siguranță că pot să număr 30-40 de companii care caută PHP developeri, fie juniori fie seniori”, afirmă Ștefan Ivan, HR Specialist la DCS Plus. Compania recrutează, în prezent, pe lângă programatori PHP, juniori sau seniori, și frontend developeri. De asemenea, DCS Plus încearcă să atragă în organizație și oameni de vânzări sau de marketing. „În procesul de recrutare ne bazăm foarte mult pe recomandările colegilor nostri, care fac parte din diverse comunități online frecventate de specialiști tehnici. De asemenea, mergem pe Facebook, LinkedIn și ne folosim și de canalele clasice de recrutare, cum ar fi eJobs”, declară Ivan.

Unul dintre punctele de interes pentru candidații tehnici care aleg să participe la interviuri de angajare este reprezentat de faptul că DCS Plus este una dintre cele mai dinamice firme românești din regiune. Cel puțin așa arată un top al companiilor cu cele mai creșteri din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), realizat anul trecut de gigantul american Deloitte.

Candidații participă la interviuri atât cu reprezentantul de HR al companiei, cât și cu angajații responsabili de fiecare linie de business în parte. Angajații din zona tehnică le oferă programatorilor candidați cât mai multe informații despre tehnologiile cu care lucrează furnizorul de soluții IT.

„În afara competențelor tehnice, ne dorim de la candidații care aplică pentru joburile de programare disponibile să fie inteligenți, creativi, deschiși și, foarte important, să ne arate că pot deveni niște angajați responsabili și dedicați proiectelor companiei”, precizează Ivan.

30 de angajați pe software development

 

Compania are circa 50 de angajați, dintre care 30 activează pe software development. Ceilalați salariați lucrează în departamentele de suport și în vânzări. DCS Plus a început abia anul trecut să-și dezvolte echipa de vânzări, chiar dacă afacerea a fost înființată în 2002. În prezent, compania are trei vânzători, atât pentru piața internă, cât și pentru celelalte zeci de piețe externe pe care este prezentă.

„În ceea ce privește planurile de recrutare ale companiei, pot spune că suntem foarte deschiși și nu suntem limitați prin prisma numărului. De exemplu, dacă identificăm un talent care reprezintă un potential uriaș pentru nevoile noastre, atunci sunt șanse foarte mari de a angaja respectiva persoană. Bineînțeles că ne dorim să existe un echilibru între oportunitatea de a angaja un talent și nevoia de business”, menționează reprezentantul companiei. El adaugă că în 2016 vor fi recrutați „cel puțin zece oameni noi”.

Compania a demarat recent un program de internship plătit dedicat departamentului de software development. Programul se adresează, de principiu, absolvenților facultăților de profil tehnic, care își permit să urmeze un program de lucru full-time. Internshipul va avea o durată de 3-6 luni și compania își dorește să selecteze doi tineri care să fie incluși în program.

Cei incluși în programul de internship vor primi un salariu „conform experienței pe care o au”. Referitor la strategia de salarizare a companiei, DCS Plus spune că își plătește angajații „peste media pieței” și acordă creșteri salariale și bonusuri periodic, în funcție de performanțele individuale.

„Nu trebuie să treacă un an de zile ca unui angajat să i se propună o anumită mărire salarială. Dacă respectivul angajat a fost implicat într-un super proiect și a generat o creștere importantă a businessului, cu siguranță că va beneficia de o mărire salarială”, mai spune Ștefan Ivan.

Media de vârstă a angajaților companiei este de 30-35 de ani, iar aproximativ 70% dintre salariați sunt bărbați.

DCS operează, din 2012, și un birou la Paris, în care lucrează patru oameni, axați exclusiv pe vânzarea produselor companiei.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply