• 9 Oct. 2007
  • 2 min

Integrarea noilor angajati.

Autor
eJobs
eJobs eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care ver... Arată mai mult

Monica Pascanu – Lacoviste Hart Human Resource Consulting www.hart.ro www.mapp.ro www.consiliereincariera.ro De cele mai multe ori integrarea noilor angajati este considerata o activitate care nu necesita […]

Monica Pascanu – Lacoviste
Hart Human Resource Consulting
www.hart.ro
www.mapp.ro
www.consiliereincariera.ro

De cele mai multe ori integrarea noilor angajati este considerata o activitate care nu necesita o atentie deosebita si aceasta pentru ca se considera ca noii angajati fie au experinta necesara pentru a face fata cerintelor postului, fie trebuie sa fie„descurcareti” si „sa prinda din zbor” de la angajatii mai vechi ai companiei.

Insa este important sa intelegem ca activitatea de integrare a unui nou angajat reprezinta un proces de asimilare al acestuia in mediul profesional, de adaptare la cerintele de munca si comportament ale colectivului in cadrul caruia lucreaza si de adecvare a personalitatii sale la cea a grupului.

Inainte de implementarea unui proiect de integrare este necesar de stabilit care sunt persoanele implicate in acest proces si care sunt responsabilitatile pentru fiecare persoana in parte implicata in integrarea noului angajat.

Nu uitati sa stabiliti un mentor profesional (indrumator) pentru noul angajat iar acesta sa fie ales dintre persoanele cu experienta in companie, persoane care au competenta de a se ocupa cu intrumarea, orientarea profesionala a noilor angajati dar care cunosc si toate procedurile si normele companiei.

{article-2095.gif}

In perioada de integrare este bine ca noul angajat sa parcurga mai multe etape printre care:
• Prezentarea companiei
• Prezentarea fisei de post
• Familiarizarea cu procedurile si normele interne companiei
• Agrearea obiectivelor postului, atributiilor si responsabilitatilor
• Stabilirea modului de prezentare a proiectelor si a termenelor de realizare

Pe parcursul perioadei de integrare atat mentorul profesional cat si manegerul direct al noului angajat trebuie sa stabileasca intrevederi cu noul angajat pentru a evalua activitatile desfasurate de acesta, cu scopul de a oferi feedback si de a recomanda imbunatatirea activitatii acolo unde este cazul.

Evaluarea noului angajat dupa perioada de integrare se face de obicei pe baza criteriilor de evaluare folosite pentru evaluarea performantelor (daca exista implementat in companie un sistem de evaluare a performantelor) atat pentru a putea urmari daca noul angajat corespunde criteriilor companiei cat si pentru a-l familiariza cu aceste criterii.

Concret, beneficiile pe care le poate aduce un program de integrare a noilor angajati pot fi multiple insa cele mai importante sunt:
• Acomodarea cat mai rapida a noilor angajati cu specificul companiei si cu responsabilitatile si atributiile jobului
• Amortizarea rapida a investitiei in noii angajati
• Reducerea fluctuatiei de personal

A fost util articolul? 0

Leave a Reply