• 4 Sep. 2012
  • 2 min

Interlocutorii din cadrul interviului de angajare.

Autor
eJobs
eJobs eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care ver... Arată mai mult

www.recrutam.ro In functie de marimea si tipul companiei in cadrul careia vreti sa obtineti un job, veti intalni diferite persoane responsabile de recrutare. Inainte de a […]

www.recrutam.ro

In functie de marimea si tipul companiei in cadrul careia vreti sa obtineti un job, veti intalni diferite persoane responsabile de recrutare.

Inainte de a merge sa sustineti interviul de angajare este important sa cunoasteti numele persoanei pe care o veti intalni si functia ocupata in cadrul companiei. In acest fel veti cunoaste implicarea acesteia in procesul de recrutare si care-i sunt asteptarile.

In companiile mari, primul interviu de angajare va fi sustinut cu un responsabil de recrutare care face parte din departamentul de resurse umane sau cu agentia de recrutare, in cazul in care compania apeleaza la serviciile uneia. In momentul in care ati trecut cu bine peste acest prim interviu, urmeaza sa aveti o intalnire cu managerul de departament, directorul de resurse umane si apoi cu directorul general. In anumite cazuri si in functie de job puteti sa aveti o discutie si cu psihologul companiei.

{article-4210.gif}

Interlocutorii cel mai frecvent intalniti in cadrul interviurilor de angajare sunt:

Responsabilul de resurse umane – Specialist resurse umane, psiholog, angajat vechi in cadrul companiei, acesta cunoaste foarte bine compania si urmareste indeaproape evolutia noilor angajati. Acesta verifica concordanta dintre informatiile prezentate in CV-ul vostru si cerintele job-ului pentru care candidati. De asemenea, incearca sa inteleaga motivatia voastra si evalueaza potentialul vostru de munca. Responsabil pentru prima etapa a procesului de recrutare, acesta prezinta superiorului ierarhic candidatii selectati pentru urmatorul interviu.

Psihologul – angajat al companiei sau colaborator extern, acesta incearca sa descopere personalitatea candidatilor si motivatia lor. In cazul in care veti sustine teste de recrutare, acesta va analiza raspunsurile si va transmite rezultatele departamentului de resurse umane.

Seful de departament – Recrutarea de personal nu este una dintre sarcinile lui. Specialist in domeniul sau, acesta incerca sa va testeze cunostintele si abilitatile in raport cu cerintele job-ului. El este persoana cea mai in masura sa va ofere detalii cu privire la job si poate sa observe capacitatea voastra de a va integra in echipa.

Directorul de resurse umane – In cadrul companiilor de mari dimensiuni, candidatii pentru un job sustin un interviu si cu directorul de resurse umane al companiei. Acesta decide care dintre persoanele selectate este cea mai potrivita pentru job-ul propus.

Directorul general – Daca reusiti sa-l intalniti inseamna ca ati ajuns la sfarsitul procesului de recrutare si aveti sanse mari sa fiti angajati. Rolul lui este de a aproba sau nu deciziile persoanelor intalnite in prealabil.

Agentia de recrutare – In general private, cabinetele de recrutare raspund cerintelor companiilor in ceea ce priveste recrutarea de personal. Participa la toate etapele procesului de recrutare, de la redactarea anuntului de angajare si publicarea acestuia, pana la o selectie initiala a candidatilor si chiar recrutarea acestora in totalitate.

Pe langa aptitudinile si pregatirea voastra, reusita interviului de angajare depinde de modul in care sunteti perceputi de persoana cu care veti sustine interviul de angajare!

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0

Leave a Reply