• 20 Dec. 2016
  • 2 min

Interviul de angajare și punctualitatea

punctualitate
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Interviul de angajare reprezintă cea mai bună ocazie ca să-i demonstrezi companiei care recrutează că ești riguros și punctual.

Ai o singură ocazie să impresionezi un potențial angajator, așa că asigură-te că ajungi în timp util la un interviu. Mulți candidați preferă să ajungă mai devreme, ca să fie siguri că nu întârzie. Însă, dacă interviul este la 9:30, iar tu ajungi cu jumătate de oră mai devreme, este posibil ca reprezentanții companiei care te-a chemat la interviu să fie deranjați. Ideal este să ajungi cu 10-15 minute înainte de ora stabilită. Dacă ajungi, de exemplu, cu 30 de minute mai devreme, poți folosi timpul suplimentar ca să te destinzi și să observi zona în care are sediul compania angajatoare.
Pe de altă parte, dacă estimezi că vei întârzia, anuntă imediat persoana de contact pentru interviu. Reprezentantul companiei va aprecia gestul tău, își va putea modifica mai ușor programul, iar tu te asiguri că nu dai cu piciorul jobului mult visat.

Măsuri de siguranță

 

Asigură-te din timp că nu vei întârzia la interviul de angajare. Cu una sau mai multe zile înainte de interviu apelează cu încredere la prietenul Google Maps ca să vezi exact unde are sediul compania care te-a chemat la discuție. Dacă nu ești sigur că vei găsi ușor locația, mergi și verifică. Nu aștepta până în ziua interviului că să identifici adresa companiei.

Întârzierile altora

 

Când mergi la un interviu, pregătește-te să aștepți 10-15 minute peste ora stabilită până vei fi primit de reprezentantul companiei. Într-o astfel de situație ar trebui să-ți păstrezi calmul și să folosești timpul rămas. Câteva exerciții de respirație de vor ajuta să te calmezi și să-ți pui ordine în gânduri, în cazul ești stresat. Cât aștepți, recitește-ți CV-ul și anunțul de angajare. Dacă se întâmplă să aștepți peste de 30 minute, anunță la recepție. Eventual, poți cere să reprogramezi interviul. Astfel, vei da dovadă de spirit de inițiativă și vei fi apreciat de angajator.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply