• 4 Apr. 2017
  • 2 min

Interviul online și secretele care te duc spre succes

interviu angajare online
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Află ce pași trebuie să respecți ca să ai succes într-un interviu online de angajare.

Din ce în ce mai multe companii care au oferte de locuri de muncă au început să utilizeze interviul de angajare online ca pe o primă formă de evaluare a candidatului. Atunci când aplici cu CV-ul și scrisoarea de intenție pentru un job, ești invitat să răspunzi unui interviu de angajare online.

Să luăm un exemplu: ca programator, de pildă, șansele să îți găsești un job pentru un angajator dintr-o altă țară sunt foarte mari. Fie că vorbim de un job pe termen lung, fie de o colaborare temporară pe un anumit proiect, portofoliul și câteva discuții via e-mail sunt rareori suficiente pentru câștigarea încrederii viitorului angajator. De cele mai multe ori, va fi necesară o întâlnire față în față, iar cea mai la îndemână și frecventă soluție este organizarea unui interviu video, desfășurat online.

Fiind vorba de o situație de comunicare specifică și cu caracteristici aparte, pentru ca totul să se desfășoare cum trebuie, trebuie să țineți cont de anumite aspecte, unele generice, iar altele care țin de detalii. În plus, un interviu video aduce uneori cu sine factori suplimentari de stres, mai ales celor care au o fobie față de vorbitul în fața camerei.

Se pare că într-un interviu video, 55% din atenție se duce către imagine, 38% către sunet (ton, intonație, ritm, dicție) și doar 7% către conținutul propriu-zis. Așadar, după cum spuneam, această parte a intervievării este una de cunoaștere a feței voastre umane, de asociere a CV-ului și portofoliului cu o persoană în carne și oase.

O să vedem în acest articol ce trebuie să faceți și să nu faceți înaintea și în timpul unui interviu de angajare video, desfășurat online.

Familiarizați-vă cu software-ul pe care o să îl folosiți

 

De cele mai multe ori, interviurile online se desfășoară pe Skype, deși dacă angajatorul e fan Google, probabil că veți folosi Hangouts. Deși sunt șanse mici să nu fi folosit vreodată aceste aplicații, se prea poate să nu fie dintre cele pe care le folosiți în mod curent și deci să nu le cunoașteți exact toate funcționalitățile. Faceți câteva exerciții înainte cu prietenii, pentru a depista astfel și ce bug-uri de imagine sau de sunet aveți și să înlăturați riscul de a face gafe în timpul interviului, întrerupând brusc transmisia printr-o combinație de taste neintenționată.

Citește articolul întreg pe cariereonline.ro.

A fost util articolul? 7
interviu online

Leave a Reply