• 25 Sep. 2017
  • 1 min

Iubitorii de ciclism au avut parte de o aventură la CARPATHIAN MTB EPIC 2017

Carpathian MTB Epic 2017
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Weekendul trecut a avut loc CARPATHIAN MTB EPIC 2017, trei zile de concurs dedicate ciclismului. Campioni din 10 țări s-au luptat cu natura pe traseele croite în Bucegi și Piatra Craiului, și au reușit să cucerească munții după 157 kilometri parcurși și 5,750 metri de urcare.

Competiția CARPATHIAN MTB EPIC, proaspăt intrată în calendarul UCI 2018, a fost declarată de cicliștii profesioniști drept una dintre cele mai grele, dacă nu cea mai provocatoare la care au participat până acum. Laurii victoriei le-au revenit sportivilor din Slovacia și Ucraina.

 

Concursul de ciclism montan organizat de ACS MPG le-a oferit celor aproape 100 de rideri, dar și zecilor de susținători și miilor de fani, un adevărat spectacol al forțelor în perioada 21-24 septembrie. Evenimentul a inclus un prolog și 3 etape desfășurate în Carpații Meridionali, cu zona de Start/Finish și Race Village organizate la Cheile Grădiștei – Fundata.

 

Dacă în prima zi de concurs vremea capricioasă și altitudinea le-au pus la grea încercare rezistența, în următoarele două zile cicliștii s-au confruntat cu urcări anevoioase și coborâri abrupte ce le-au testat din plin abilitățile și tehnicile. Cei mai rezistenți, dar și mai rapizi au fost sportivii din Slovacia și Ucraina. Ei au reușit să se detașeze de restul participanților pe durata celor trei zile ale competiție, iar formarea de alianțe i-a ajutat și le-a adus victoria.

 

 Vestea că anul viitor CARPATHIAN MTB EPIC se va desfășura sub umbrela Uniunii Cicliste Internaționale (UCI) a venit chiar în acest weekend. Competiția în 3 etape este anunțată în calendarul oficial, astfel că a doua ediție va avea loc în vara anului viitor, în perioada 16-19 august 2018, tot la Cheile Grădiștei – Fundata. Acest fapt va duce la un alt nivel concursul, iar România va fi promovată mult mai amplu ca destinație ce merită explorată, pe scena internațională a ciclismului.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply