• 3 Aug. 2017
  • 2 min

Peste 1.400 de iubitori de ciclism vor lua startul la competiția ZIUA B

ZIUA B_foto Tudor Panait 7
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Pe 6 august, pasionații de ciclism vor avea parte de 41 de curse în pădurea Cernica.

Competiția ZIUA B, mult așteptata aventură din calendarul Riders Club, va oferi ocazia pasionaților de ciclism mari și mici să exploreze duminică, 6 august 2017, traseele liniștite și verzi din pădurea Cernica-Pantelimon și împrejurimile sale. Concursul de Mountain Bike se află la cea de a 5-a ediție și a fost decalat în calendarul de ciclism datorită ploilor din primăvară. Acum, odată cu vremea frumoasă, evenimentul va avea în sfârșit loc la câțiva km de București.

Cum te înscrii

La start și-au rezervat deja locul peste 1.400 de rideri dornici de a pedala în natură. Ce mai aștepți? Fie că ți-ai testat deja abilitățile de MTB în curse la șes, deal sau munte, sau că abia ai descoperit acest sport, fie că iubești viteza sau ești pasionat de plimbările în natură, evenimentul ZIUA B este locul perfect pentru a explora toate aceste posibilități și de a profita de atmosfera veselă și distractivă din zona de Start/Finish. Înscrierile sunt deschise până joi, 3 august, la ora 19:00, și se fac online pe pagina evenimentului de pe platforma www.ridersclub.ro.  

Cum va decurge competiția

Startul concursului ZIUA B, susținut de Gatorade, se va da pe 6 august, începând de la ora 09:00, în apropierea restaurantului Cernica, pe malul lacului, la marginea Capitalei. Participanții vor explora două trasee pregătite special pentru ei de echipa MPG și multiplul campion național Răzvan Jugănaru:  

  • Scurt – 19 kilometri, accesibil și usor de parcurs de începători și de cei mai mici rideri, începând de la vârsta de 5 ani;  
  • Standard – 38 kilometri, pe care își pot arăta îndemânarea concurenții bine antrenați și foarte competitivi, și pentru care au optat peste 1.000 de persoane.

 

Starturile vor fi la ore diferite: la ora 09:00 pentru concurenții înscriși la tura scurtă, respectiv la cea de Agrement, și la ora 11:00 pentru cei care vor pedala în cursa lungă, traseele la acest eveniment fiind separate. Mai mult, cei înscriși la traseul Standard vor pleca în mai multe valuri, în funcție de nivelul de abilitate, astfel că fiecare participant la ZIUA B va avea ocazia de a trăi aventura pe două roți așa cum își dorește, fie grăbindu-se să prindă un loc pe podium, fie bucurându-se în voie de mișcare.

Activități conexe

Întreaga desfășurare de forțe de la ediția a 5-a a competiției are loc într-o zonă deosebit de atractivă, în imediata vecinătate a Extreme Park Cernica, ce oferă numeroase facilități, precum parcare și restaurant, dar și posibilitatea de a traversa lacul Cernica pe tiroliană. În cadrul evenimentului este asigurată o zonă de relaxare în care participanții și susținătorii lor vor avea acces la terasă, catering și puncte de alimentare și hidratare, iar nevoile concurenților vor fi acoperite de multiplele facilități disponibile în zona de Start/Finish: asistență medicală, garderobă, vestiar și asistență mecanică pentru biciclete oferită de AmBike – Ambulanța de Biciclete.  

Ce câștigi

La finalul curselor, fiecare concurent va beneficia de o medalie de Finisher, iar apoi se va putea relaxa în zona de catering. Pentru cei mai competitivi care se vor lupta pentru locurile de pe podium vor fi oferite premii atractive în bani, între 150 și 600 de lei, în funcție de locul pe podium și nivel, și în produse asigurate de sponsorii evenimentului: Gatorade, BOSCH, Alfers, Woom, AmBike și MTB Academy. De asemenea, riderii care vor rămâne până la sfârșitul evenimentului vor avea ocazia să participe la o super tombolă și să câștige mai multe premii. Pentru copii va fi organizată o tombolă specială unde se vor pune la bătaie pachete gustoase cu dulciuri de la Alfers și o bicicletă Woom.

 

Mult succes tuturor celor înscriși!

A fost util articolul? 0

Leave a Reply