• 15 Aug. 2016
  • 5 min

Job de tester în București: Andreea are Verde la experiențe frumoase

Are părul verde, e-mailul verde și, cel mai important, un job fresh unde are undă verde să testeze localurile care se deschid în Capitală.

Andreea a apărut în prima zi de facultate cu un look verde, chiar în miez de toamnă. Era în 2006. Intrase prima la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) și o sală întreagă nu a putut să-și ia privirea de la ea. Avea, ca și acum, tonus, vitalitate și esență, nu doar culoare. Scrisese o poveste faină despre cum s-a pregătit pentru un rol important într-un film de acțiune și despre cursurile de echitație la care se înscrisese. La Facultatea de Jurnalism nu se intră ușor. Primul admis e creativ, spontan și altfel. Are simțul realului și îl reproduce așa frumos, cu miez. Andreea știe să se joace cu vorbele, să le dea vervă și nuanțe. Și-a urmărit pasiunea pentru modă și pentru jurnalism narativ și primul ei job l-a testat în redacția revistei Timeout, unde a pregătit editorialele de modă, dar și interviuri, unele în în premieră, cu designeri și oameni de televiziune renumiți din România. În același timp, îi plăcea să fie în centrul evenimentelor urbane, așa că a făcut firesc și al doilea pas, spre organizare de evenimente în The Silver Church Club. Pasiunea pentru culori excentrice de păr a prins și ea contur și, timp de doi ani, Andreea a testat poziția de Marketing Manager, ocazie de a promova vopseaua Directions La Riche din Londra, cea pe care o foloseşte pentru a-şi face părul verde.

Andreea Verde

Visul Andreei este să trăiască într-o grădină verde-turcoaz-spre-albastru.

Mediul academic i-a rămas, însă, tare drag și, între 2011 și 2013, Andreea a adus tonusul ei în redacția revistei ambition! unde a lansat campanii pentru studenții din întreaga țară. În același timp, Andreea a venit la catedră cu tehnici atipice de învățat pentru cursul Introducere în sistemul mass-media, care are și unul dintre cele mai dificile examene la FJSC. Și cum nu prea avea stare pentru că simte și trăiește pulsul Bucureștiului, Metropotam i-a oferit rolul care o prinde atât de bine: testează cele mai noi localuri și le creează poveștile în premieră.
Articolul ei original, „Cum să petreci o zi minunată cu 0 lei în București” a strâns 35.000 vizualizări și a fost distribuit de numeroase publicații, dar și de televiziunea Kanal D care a făcut un reportaj cu Andreea. Editorialul „Generația care s-a pierdut pe undeva” a strâns 1,4 share-uri și 9.000 de vizualizări. Până acum un an, a făcut parte din formația Dekadens Band unde a creat muzică feerică, ca de zâne. A avut şi colaborarea cu Verlin, unde, alături de Călin (Dj), a improvizat mereu ceva nou. Acum, lucrează la primul ei proiect solo muzical în limba română, unde personajul central va fi bunica ei. Am povestit cu Andreea despre jobul unde în fișa postului scrie clar că are voie să meargă în cele mai cool locuri din București, la primele ore ale dimineții, la prânz, seara. Când simte.

eJobs.ro: Cum a apărut oferta pentru jobul la Metropotam?

 

Andreea Verde: Neaşteptat, ca mai toate joburile pe care le-am avut până acum. Eram redactor-şef la o revistă universitară care îşi încheia activitatea, iar cei de la Metropotam ştiau de mine. Adriana de la vânzări îmi fusese colegă la jobul anterior şi ştia cum lucrez, aşa că m-au chemat la o cafea. Şi înainte să ajung la zaț, Novac (şeful meu) a zis Da. Şi-aşa ne-am căsătorit. Profesional vorbind.

eJobs.ro: Descrie o zi de lucru în care testezi. Ce tipuri de localuri alegi, ce informaţii cauţi?

 

Andreea Verde: Regula de aur e să ai ponturile la îndemână. Cum se deschide un loc nou, pac, tre’ să fii pe fază. Apoi merg pe feeling (trad. simț). Nu am o tipologie anume de localuri în care merg, pur şi simplu descriu experienţa din perspectiva mea, raportându-mă la atmosfera, servire, diversitatea meniului, măiestria bucătarului, atitudinea angajaţilor.

eJobs.ro: Care au fost cele mai frumoase experienţe de tester în Bucureşti?

 

Andreea Verde: M-am simţit că într-o poveste la Piua Book Bar, la Bazaar din Centrul Vechi am mâncat cel mai bun Mc Egg cu cartofi prăjiţi şi brânză rasă, iar la Victoriei 18 am mâncat cea mai bună Negresă ghiduşă cu îngheţată, deşi nu-s mare amatoare de dulciuri. Locul în care toată mâncarea e gustoasă este Shiftul, preferatul meu.

eJobs.ro: Ca la fiecare job, poveștile frumoase sunt susținute și de cifre. Care sunt indicatorii tăi de performanță?

 

Andreea Verde: E un mix între numărul de vizualizări, share-uri, like-uri şi feedback direct de la cititori plus barometrul redacţiei. Suntem pe critică-constructivă unii cu ceilalţi.

eJobs: Ce te motivează?

 

Andreea Verde: Colectivul: Ana, Andra, Paul, Cris. Suntem ca o familie.

eJobs: Ce te face fericită la job?

 

Andreea Verde: Colectivul. Plus apusurile din mansardă. Plus libertatea de a-mi alege subiectele.

andreea verde3

Grădinile cu multă verdeață sunt recomandările Andreei pentru o zi out of office.

 

eJobs: Ce localuri estivale vizitate recent ne recomanzi, unde putem evada de la birou cu laptopul?

 

 

Andreea Verde: M-ai prins! Sunt cu temele la zi. Chiar am făcut un tur prin București și am actualizat lista acelor localuri faine unde inspirația vine din atmosferă, de la oameni și socializarea cu ei. Dacă vrei un loc liniștit unde să nu prea te știe lumea că ai fugit de la birou cu laptopul, îți recomand Grădina Sticlarilor la numărul 36 al străzii Vasile Lascăr. Seamănă cu grădina din Alice în Țara Minunilor. Ai liniște cât să te concentrezi pe acele proiecte importante și poți să guști tot felul de bunătăți. Dacă îți place să fie zumzet în jurul tău, îți recomand M60, cafeneaua din Amzei, locul unde mai toată lumea vine ca să lucreze. Anul acesta s-a deschis și noua terasă M60 lângă Ateneu, locul ideal unde poți să ieși alături de colegii de birou după una dintre acele zile încărcate. Sau poți să uiți de tine pe un șezlong până târziu, stând de vorbă cu prietenii la un smoothie sau înghețată. Ziua cu laptopul se termină așa frumos la Grădina cu Filme din Piața Lohovari. Este unul dintre cele mai primitoare locuri unde poți vedea filme în aer liber, dar și piese de teatru, stand-up comedy și muzică live. Anul acesta s-a deschis și Piua Book Bar (pe strada Dionisie Lupu, nr. 76)  cu intenția de a aduna oameni cu aceleași preocupări și de a le insufla și altora pasiuni dintre cele mai diverse. Este locul care îmbină barul obișnuit cu sala de lectură. Încă de la intrare, simți mirosul cărților din bibliotecă, dar și mirosul cafelei care merge așa bine cu muzica veselă. În plus, decorul pereților, o ecranizare a poveștilor pentru copii, te inspiră să lucrezi frumos. Și neapărat să savurezi ceaiul negru cu ciocolată belgiană.

eJobs.ro: Ce localuri recomanzi pentru socializare cu oameni faini care se pot transforma în contacte pentru viitoare joburi?

 

 

Andreea Verde: Poate-poate Controlul. Aici au loc și petreceri unde sunt testate aptitudinile de socializare, dedicate studenților la Comunicare și nu numai. Clubul este o punte de legătură între mai multe lumi, comunități, categorii sociale, generații diferite, muzicieni din underground și artiști din mainstream. A devenit locul preferat al mai multor artiști români din noul val muzical, al comunităților de street art, al celor interesați de muzică și arte conexe, al intelectualilor și scriitorilor, al turiștilor care descoperă Bucureștiul. Așa că sigur pică un contact bun aici.

eJobs.ro: Ce ai învăţat de la un job şi aplici în altul?

 

Andreea Verde: E ca un puzzle în care totul se leagă şi în care elementele sunt inter-dependente. La mine vine natural, nu pot altfel. Învăţ în continuu din toate cele 3 locuri (n.r. redactor pentru Metropotam, voluntar pentru Teach for Romania și artist vocal), învăţ să las măştile deoparte, să nu mai aplic strategii, să fac ce simt şi să pun suflet.

eJobs.ro: Care sunt reacţiile oamenilor când intri într-un local pentru a-i testa serviciile? Sunt mai deschişi, mai sociabili?

 

Andreea Verde: Am părul verde de 10 ani, deja face parte din mine. M-am vopsit înainte să îmi găsesc primul job, aşa că nu pot să fac comparaţii, sunt reacţii şi reacţii. Ştiu doar că dacă sunt copii prin zona, apar instant întrebări şi chicoteli.

 

andreea verde2

Andreea este inspirată de acele localuri la înălțime.

eJobs.ro: Ce localuri din Bucureşti te inspiră pentru job?

 

Andreea Verde: Cele de unde pot vedea oraşul de sus, cele de pe malul unei ape sau grădinile cu muuuuultă vegetaţie.

eJobs.ro: Ce melodii ascultate pe repeat te inspiră pentru a fi zen la job?

 

Andreea Verde: Am o singură melodie care a rămas pe repeat de ani de zile Hooverphonic – Eden.

eJobs.ro: Ce oameni faini ţi-au fost mentori pe drumul acesta creativ?

 

Andreea Verde: Am putea face un interviu separat pe această temă; am o lista lungă de oameni de la care am avut multe de învăţat, începând cu bunica mea.

A fost util articolul? 0
job

    Leave a Reply