• 20 Nov. 2023
  • 2 min

Cu ce vine la pachet un job în cel mai ofertant domeniu de pe piața muncii

retail
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Dacă te întrebi ce îți poate aduce un job în retail, atunci trebuie să citești continuarea acestui articol. Pe lângă faptul că e unul dintre cele mai ofertante domenii din punct de vedere al joburilor, el te ajută și să-ți dezvolți numeroase abilități de viitor.

Retailul se numără, istoric, printre cele mai căutate domenii, el venind cu o paletă largă de oportunități pentru candidații entry-level. Pe tot parcursul acestui an, angajatorii din retail s-au aflat în topul celor mai activi din punctul de vedere al recrutărilor. Doar în luna octombrie, domeniul a însumat aproape 7.500 de joburi scoase la bătaie. Vârfurile însă au fost atinse în luna mai și august, când cei dornici să se angajeze în acest domeniu au avut la dispoziție aproape 9.000 de oferte de muncă. 

 

Cu ce vine la pachet un job în retail 

Îți dezvolți abilitățile de comunicare

Dacă discuțiile cu oamenii pe care îi vezi pentru prima dată sunt o provocare pentru tine, un job în domeniul vânzărilor îți poate fi de folos. Vei fi pus față în față cu diverse personalități, iar la un moment dat, vei ști cum să abordezi fiecare persoană în parte. Și atunci noile cunoștințe sau chiar vorbitul în public se vor transforma mai degrabă într-o plăcere.

 

Bonusuri consistente

Un loc de muncă în acest domeniu se bazează de cele mai multe ori pe un venit generat din vânzări. Astfel, dacă ești un bun vânzător și începi să înțelegi diversele abordări, poți câștiga pe lângă un salariu net și diverse bonusuri, desigur în funcție de performanță. 

 

Îți dezvolți rezistența la stres

Munca în retail presupune și multe provocări, multe refuzuri sau oameni pe care-i prinzi nu în cea mai bună zi a lor. Iar dacă vei învăța cum să-ți gestionezi emoțiile în astfel de situații, s-ar putea să devii o persoană rezistentă la stres. Acest lucru îți va fi de folos la orice alt job, căci fiecare poziție sau domeniu vine cu provocările sale.

 

Tu îți alegi angajatorul, nu el pe tine

Retailul este domeniul care scoate la bătaie cele mai multe joburi pe parcursul unui an. La o simplă căutare pe eJobs poți observa că ai la dispoziție o diversitate de joburi în domeniu. De asemenea, nici cerințele angajatorilor nu sunt prea mari. Și dacă nu ai experiență, nu trebuie să te scoți singur din cursă. Foarte multe companii organizează pentru angajații noi diverse training-uri care-i pregătesc pentru viitoarea activitate.

Așadar, dacă ești debutant pe piața muncii sau pur și simplu îți dorești o reconversie profesională, ar trebui să te gândești la avantajele pe care ți le poate oferi un astfel de job. O poziție în retail poate fi de viitor, desigur dacă acest domeniu ți se potrivește. Iar dacă nu, poate fi o experiență din care să înveți lucruri utile și pentru viitoarele joburi.

Schimbările în carieră nu sunt ușoare, căci vin la pachet cu o mulțime de temeri. Ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun sau chiar către un alt domeniu de activitate, îți suntem alături cu joburile potrivite pentru tine pe eJobs.ro! Curaj! Aplică!

 

 

 Ți-a plăcut articolul despre joburile din retail? Citește și:

Aproape 70.000 de joburi au fost deschise pentru manageri și specialiști

Cum îți găsești obiectivul în carieră?

Sfaturi de networking în carieră pentru a face o impresie bună

A fost util articolul? 6
joburilocuri de muncaretail

Leave a Reply