• 30 Mar. 2022
  • 3 min

Spre ce joburi te poți îndrepta dacă ai o diplomă în comunicare

Spre ce joburi te poți îndrepta dacă ai o diplomă în comunicare
Autor
Avatar
Diana Mărășoiu Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrar... Arată mai mult

Multe dintre orașele mari din România (București, Brașov, Iași sau Cluj ca să numim doar câteva dintre ele) au o Facultate de Comunicare și Relații Publice la care elevi de pretutindeni se pot înscrie. Însă poate te întrebi ce poți să faci după absolvirea ei. În ce direcții profesionale te poți îndrepta? La această întrebare ne propunem să răspundem noi în cadrul acestui material!

Dacă în urmă cu mai mulți ani facultățile de comunicare nu se bucurau de o reputație prea bună întrucât paleta de joburi aferente lor era ceva mai restrânsă, iar cele dedicate științelor exacte erau considerate de viitor, în prezent lucrurile s-au mai schimbat. Bunele abilități de comunicare reprezintă un avantaj în aproape orice industrie. O diplomă în comunicare poate deschide porți către cariere într-o gamă largă de domenii. Iată spre exemplu 5 poziții spre care te poți orienta în cazul în care ai o diplomă în comunicare.

 

Copywriter

El este persoana responsabilă pentru crearea de texte captivante, concise și clare pentru diferite canale de publicitate, cum ar fi site-uri web, reclame sau cataloage. Sarcinile sale pot include analizarea cuvintelor-cheie, producerea de conținut scris atractiv și corectarea textelor pentru acuratețe și o calitate sporită. Stăpânirea mai multor limbi străine reprezintă de asemenea un avantaj pe o astfel de poziție, iar experiența câștigată în timp va conduce și la o majorare a salariului. Descoperă pe eJobs.ro ce poziții de copywriter sunt deschise în acest moment!

 

Specialist resurse umane

Departamentul de resurse umane (HR) al unei organizații supraveghează multe elemente ale ciclului de viață al angajaților. Specialiștii în resurse umane sunt acolo pentru a sprijini oamenii din echipe, iar într-o astfel de poziție ai putea fi însărcinat cu recrutarea și angajarea de noi oameni, instruirea noilor membrii, moderarea conflictelor la locul de muncă sau efectuarea analizei beneficiilor. Deși cerințele variază de la o companie la alta pentru o astfel de poziție, majoritatea specialiștilor în resurse umane au cel puțin o diplomă de licență. Ia în considerare, pe lângă diploma în comunicare, cursuri de psihologie și management al resurselor umane pentru a-ți dezvolta abilitățile necesare jobului. În acest moment, pe eJobs.ro ai peste 1.500 de joburi în domeniul resurselor umane!

 

Organizator evenimente

De la cine fastuoase pentru strângeri de fonduri la nunți sau seri de gală organizate în numele anumitor branduri sau evenimente culturale, organizatorii de evenimente sunt oamenii din culise care se asigură că totul decurge ca la carte. Printre sarcinile acestora se pot număra rezervarea de locuri, organizarea transportului, angajarea firmelor de catering și pentru decorare, legătura cu presa, crearea invitațiilor și gestionarea furnizorilor. Datorită numeroaselor detalii complicate implicate în planificarea unui eveniment, un astfel de specialist trebuie să fie foarte organizat și capabil să vorbească calm și eficient cu clienții, colegii, donatorii, vânzătorii sau participanții. Specialiștii în comunicare sunt obișnuiți să înțeleagă diferite audiențe și să colaboreze bine, așa că planificarea de evenimente ar putea reprezenta o activitate numai bună pentru ei. Iată ce joburi de organizator evenimente sunt disponibile în acest moment pe eJobs.ro!

 

Sales Manager

Managerii de vânzări supraveghează de obicei o echipă de alți profesioniști în vânzări într-un cadru comercial sau de birou, stabilind obiective de creștere și ajutând echipele să atingă aceste obiective. Ei ar putea dezvolta strategii pentru a crește veniturile companiei, analizează datele și formează noi membri în echipă. În unele cazuri, un sales manager continuă să propună și să încheie singur oferte pentru clienții importanți din portofoliu. Din acest motiv, trebuie să se simtă confortabil reprezentând produsele și serviciile pe care le vinde, să înțeleagă nevoile potențialilor clienți și să fie capabil să convingă oamenii că aceste produse și servicii le pot îndeplini nevoile. Un alt plus al unei astfel de poziții este că mereu vei găsi pe eJobs.ro, locuri de muncă noi și atractive, cu beneficii variate.

 

PR Manager

Specialiștii în relații publice se concentrează pe păstrarea unei bune relații a organizațiilor cu publicul. Jobul lor se axează în cea mai mare parte a timpului pe menținerea unei imagini publice pozitive. Specialiștii în relații publice pot fi responsabili pentru dezvoltarea unor strategii și sarcini mai specifice de conturare a imaginii. Printre task-urile lor se pot număra scrierea discursurilor, redactarea comunicatelor de presă și trimiterea acestora către publicațiile din baza de date. Alte activități pot include organizarea de conferințe de presă și să răspundă la întrebările publicului. Dacă-ți surâde o astfel de poziție poți aplica de îndată la unul dintre locurile de muncă disponibile pe eJobs.ro!

 

Ți-a plăcut acest articol despre joburi la care ai acces prin intermediul unei diplome în comunicare? Citește și:

5 cărți care te ajută să-ți îmbunătățești autodisciplina

Ce salariu poți să câștigi în banking

Cum faci loc discuțiile despre starea emoțională la job

A fost util articolul? 4
comunicarejoburi comunicare

Leave a Reply