• 29 May. 2017
  • 3 min

Kaufland inaugurează un spațiu social creativ în cadrul FABIZ

Kaufland
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Kaufland România inaugurează un spațiu social creativ, în cadrul FABIZ București (Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în Limbi Străine), iar la evenimentul de lansare, care va avea loc pe 30 mai, ora 11:00, vor fi prezenți Marco Hößl, CEO Kaufland România și Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director.

“Modul de învăţare tradiţional s-a schimbat, iar studenţii, la fel ca angajaţii din generaţia Millennials, îşi doresc spaţii special amenajate, flexibilitate şi un mediu de învăţare plăcut. De aici și ideea de a crea un spațiu de relaxare chiar în cadrul facultății”, declară Estera Anghelescu.

În cadrul evenimentului, echipa Kaufland va discuta cu participanții despre importanța alegerii corecte a unei cariere, despre ce presupune un job în domeniul retail și despre parcursul profesional pe care fiecare tânăr ar trebui să îl aibă pentru a deveni un bun specialist.

“În general, studenții se confruntă cu două mari probleme: dacă se angajează full time, participarea la cursuri poate fi dificilă, iar dacă nu găsesc un loc de muncă, riscă să nu acumuleze suficientă experiență până la finalizarea studiilor. De aceea, este important să venim în întâmpinarea lor cu programe de formare și ghidare în carieră, care să le permită să-şi evalueze interesele și potenţialul, să-și planifice traseul profesional şi, în același timp, să-și continue studiile”, spune Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director în cadrul Kaufland România.

Astfel de programe, ce susțin dezvoltarea profesională a studenților, sunt programele de internship, bursele private de studiu oferite de către companie și Kaufland Management Program – în cadrul cărora studenții au ocazia de a acumula experiențe valoroase pentru cariera lor viitoare.

Programul de internship se va desfășura pe perioada verii în cadrul departamentelor din sediul central, cele două platforme logistice și cele 115 magazine Kaufland la nivel național. În cadrul programului, tinerii vor cunoaște mai bine compania, vor înțelege interdependența departamentelor și vor participa la diverse activități educative non-formale. Ulterior, internii vor avea ocazia să pună în practică cunoștințele dobândite în facultate și să își exerseze abilitățile în departamentul ales pentru desfășurarea programului, fiind implicați în diverse sarcini (learning by doing).

De asemenea, Kaufland susţine excelenţa în educaţie prin intermediul unui program special de burse private de studiu, oferite de către companie celor mai buni studenţi români care învaţă la universităţi de prestigiu din spaţiul germanofon. Astfel, Kaufland oferă 4 burse de studiu în valoare de 26.000 Euro (650 Euro/lună, timp de 10 luni), pe parcursul anului universitar 2017-2018, studenţilor admişi într-o instituţie de învăţământ superior, acreditată, din țări precum Germania, Austria sau Elveția. Mai multe detalii despre programul „Bursele de Studiu Private Kaufland” şi despre regulamentul de participare sunt disponibile pe http://cariere.kaufland.ro.

Kaufland Management Program oferă celor selecționați o experiență rotațională pe parcursul a 12 luni și oportunitatea de a dezvolta o carieră de succes în cadrul departamentului Vânzări. “Această experiență rotațională te ajută să înțelegi mecanismele și procesele din zonele cheie ale unei companii de retail, precum departamentele de vânzări și supply chain. În același timp, lucrezi alături de colegi cu niveluri diferite de senioritate, ceea ce înseamnă că poți acumula cunoștințe și insight-uri care te vor ajuta ulterior să obții o poziție de management”, spune Estera Anghelescu.

Kaufland România este singura companie din industria națională de retail care obține pentru al doilea an consecutiv titlul de Angajator de Top în România, printr-o certificare internațională acordată de organizația independentă Top Employers Institute din Olanda. Recunoașterea a fost acordată pentru strategia locală remarcabilă practicată de companie în recrutarea, motivarea și retenția angajaților săi, Kaufland România devenind astfel un model și pentru celelalte companii din industrie. Top Employer Institute din Olanda este o organizație independentă care întreprinde anual un amplu proces menit să auditeze și să certifice companii de top din întreaga lume care demonstrează că asigură condiții optime angajaților săi în vederea desfășurării activității și atingerii obiectivelor de performanță.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în 7 țări și o rețea de 115 magazine în România.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply