• 21 Apr. 2016
  • 2 min

Laboratoruldecariere.ro pregătește tinerii pentru piața muncii

Laboratoruldecariere.ro
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

O companie și o organizație neguvernamentală au lansat laboratoruldecariere.ro, o platformă de e-learning, care vrea să rezolve o parte dintre problemele tinerilor aflați în căutarea unui loc de muncă.

Banca Comercială Română (BCR) și Școala de Valori, o organizație neguvernamentală care derulează programe educaționale, au lansat laboratoruldecariere.ro, o platformă online de e-learning destinată tinerilor preocupați de construirea unui viitor profesional. Platforma se adresează, cu precădere, studenților, absolvenților de studii superioare, profesorilor universitari și companiilor. Laboratoruldecariere.ro va încuraja, facilita și consolida legăturile dintre studenţi, profesori şi oamenii din mediul de business, astfel încât abilităţile dezvoltate de tineri să fie armonizate cu cerinţele existente pe piaţa muncii.

„Laboratoruldecariere.ro este platforma prin intermediul căreia orice student își poate imagina cum poate intra pe piața muncii și unde poate învăța cum să-și dezvolte abilitățile necesare găsirii locului în economie, creându-și cu inteligență planul pentru succesul personal și profesional”, declară Silvia-Dana Bogdan, Head of Corporate Engagement la Școala de Valori.

Programele de training reprezintă cea mai importantă componentă a platformei. Pe laboratoruldecariere.ro vor exista mai multe cursuri pentru dezvoltarea abilităților soft (comunicare și relaționare) și hard (tehnice) ale tinerilor, care vor fi dezvoltate de profesorii din universități, de companii și de reprezentanții Școlii de Valori.

Până la sfârșitul anului, platforma va găzdui patru module de formare. Fiecare modul va dura patru săptămâni. La sfârșitul fiecărul modul, participanții vor susține un test și, în funcție de rezultatele obține, vor putea accesa următorul grup de traininguri.

„Cursurile care vor fi încărcate pe platformă vor acoperi mai multe domenii de activitate. Deocamdată am stabilit doar ce cursuri vor fi disponibile în 2016. Înainte de a încărca alte cursuri pe platformă, vrem să vedem ce își doresc studenții. Însă, pentru asta, este nevoie să treacă o perioadă, pentru ca studenții să apuce să testeze cât mai mult platforma”, spune Silvia-Dana Bogdan. Inițiatorii platformei și-au propus ca, în următorii 4-5 ani, peste 400.000 de studenți și tineri să acceseze platforma.

Pe lângă componenta de training, laboratoruldecariere.ro va găzdui și oferte de internshipuri și de joburi full-time și part-time destinate tinerilor. „Îmi doresc ca, până la sfârșitul anului, să ajungem să avem 100 de oferte de internship și locuri de muncă. Dar mare parte din aceste oferte vor fi doar pentru internship”, afirmă Silvia-Dana Bogdan.

Platforma a fost gândită astfel încât, după finalizarea cu succes a unui modul de training, tinerii să poată aplica la mai multe intershipuri sau joburi, care vor fi afișate în funcție de etapa de e-learning în care se află.

BCR este unul dintre angajatorii care va publica anunțuri de practică și de joburi pe platformă. „Noi recrutăm anual 300-400 de oameni pentru rețeaua de sucursale. Peste 90% dintre acești oameni sunt tineri – absolvenți sau persoane cu câțiva ani de experiență pe piața muncii. Ar fi ideal ca, în timp, să ajungem să recrutăm 30% dintre acești 300-400 de oameni din agenții prin intermediul platformei”, precizează Dana Demetrian, vicepreședinte Retail & Private Banking la BCR.

Realizarea platformei online, care a început vara anului trecut și a durat opt luni, a costat peste 50.000 de euro. BCR a acoperit integral investiția. Reprezentanții băncii vor susține în continuare laboratoruldecariere.ro și vor aloca „zeci de mii de euro anual” pentru cheltuielile de extindere, mentenanță și dezvoltare ale platformei.

A fost util articolul? 1

    Leave a Reply