www.recrutam.ro Este bine sau nu sa punem link-uri in CV? O intrebare la care incercam sa raspundem, analizand posibilitatile pe care le aveti pentru a oferi […]
Este bine sau nu sa punem link-uri in CV? O intrebare la care incercam sa raspundem, analizand posibilitatile pe care le aveti pentru a oferi link-uri catre diferite surse online.
Avand in vedere ca in prezent, Internetul este principala modalitate de recrutare, link-urile catre diferite pagini web au inceput sa fie utilizate ca elemente de referinta pentru profilul candidatilor.
Daca va decideti sa inserati link-uri in CV, ganditi-va in primul rand la utilitatea acestora, pentru ca angajatorul sa nu piarda timpul accesandu-le. Pentru a nu va devaloriza, un link trebuie sa fie util si pertinent.
Link catre site-ul personal?
Pentru job-uri artistice, de comunicare sau din industria web, link-urile sunt recomandate pentru ca aduc informatii suplimentare angajatorului. Ele va permit sa va prezentati lucrarile si prin urmare, competentele: articole online, materiale audiovizuale, website-uri create, etc.
Link catre blog?
Daca pe blog angajatorul va citi despre pasiunea voastra de a colectiona machete cu monumente istorice sau despre frustrarile legate de echipa de fotbal preferata, s-ar putea sa nu fie prea incantat. Sansele sa aveti aceleasi hobby-uri sau pasiuni sunt foarte mici.
In schimb, daca blog-ul vostru este in legatura directa cu postul pe care-l vizati si va pune in valoare cunostintele, este bine sa-l mentionati in CV.
Link catre fostele companii?
Nu este necesar sa puneti link-uri catre website-urile fostelor companii. Angajatorul va sti sa gaseasca singur informatiile pe care-l intereseaza, fara sa fie nevoie sa faceti publicitate firmelor respective.
Link catre institutiile de formare profesionala?
Un link catre institutia la care ati absolvit un curs poate fi pertinent in conditiile in care acesta oferta detalii importante despre formarea si aptitudinile dobandite, si bineinteles, daca este vorba despre o institutie cu renume.
Link catre retelele de socializare?
CV-ul vostru poate contine un link care o retea sociala doar in situatia in care continutul acesteia este unul profesional. De exemplu, Linkedin sau Viadeo va pot scoate in evidenta profesionalismul retelei voastre de contacte.
Situatia este mai delicata in ceea ce priveste retelele de tip Facebook sau Twitter, al caror continut este mai degraba unul personal. Va recomandam sa evitati link-urile de acest tip.
Link-urile in CV nu constituie un element obligatoriu, dimpotriva. Ele pot deveni un plus atunci cand informatiile nu sunt suficiente pentru a exemplifica anumite detalii legate de cunostintele voastre, sau atunci cand simtiti nevoia sa va completati informatiile despre profilul vostru profesional.
Sfatul nostru este sa folositi link-uri in CV doar daca acestea vin in avantajul vostru si sa evitati sa faceti reclame gratuite prin intermediul CV-ului.