• 16 Jan. 2020
  • 2 min

Cele mai căutate locuri de muncă 2019. Românii, interesați de joburi part time

locuri de munca 2019
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Printre cele mai căutate locuri de munca 2019 de către candidați au fost cele de șofer, contabil, inginer, dar și cele part time. Află și alte joburi pentru care românii au aplicat în număr mare.

Cele mai căutate locuri de munca 2019

Aproape 4 milioane de căutări au fost înregistrate, în 2019, pentru joburile de șofer, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România. Următoarele cele mai căutate locuri de munca 2019 au fost cele de contabili și economiști, care au adunat, cumulat, aproape 3 milioane de căutări. Foarte activi anul trecut au fost și inginerii, care vrut să-și schimbe locul de muncă – pentru această specializare au fost înregistrate peste 1,2 milioane de căutări.

Joburi part time – 1,6 milioane de căutări

„Una dintre surprizele anului trecut a fost să observăm cât teren au putut să câștige joburile part time. Fie că vorbim de tineri studenți care vor un program de 4 sau 6 ore pe zi, care să le permită să-și continue studiile sau de specialiști care vor să îmbine un job stabil cu activități de freelancing, 2019 a venit cu o creștere a interesului pentru aceste locuri de muncă – am avut 1,6 milioane de căutări pentru job-urile part time”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

 

Tot peste 1 milion de căutări au mai fost făcute și pentru pozițiile de assistant manager, aproape 950.000 pentru cele de manager și 750.000 pentru asistenți medicali. La un nivel apropiat de acestea s-au aflat joburile destinate specialiștilor în resurse umane (aproximativ 750.000) și cele de operatori call center (aproape 700.000).

 

„Un alt aspect interesant anul trecut a fost legat și de limbile străine incluse în căutările candidaților. Contrar așteptărilor, joburile care presupuneau cunoaștere limbii engleze s-au aflat pe ultimul loc, fiind devansate de cele pentru vorbitorii de germană (peste 300.000 de căutări), italiană (195.000 de căutări), spaniolă (159.000 de căutări) și franceză (152.000 de căutări)”, a mai spus Bogdan Badea.

 

De cealaltă parte a clasamentului, a joburilor cu cele mai puține căutări înregistrate, s-au aflat, în 2019, arhitecții, consilierii juridici sau cele de secretară. Chiar și așa, acestea au adunat, fiecare, peste 100.000 de căutări, pe tot parcursul anului.

 

Ți-a plăcut articolul despre locuri de munca 2019 și joburi part-time? Citește și:

Ce greșeli se comit la primele locuri de munca part-time

De ce să te ferești când vrei să faci o schimbare în carieră

A fost util articolul? 9
locuri de munca
  • AvatarSyed Nasir zice

    I wish to know what is the average monthly salary for a limousine driver? Also if you have a website with English as I dont know Romanian Language.

    Do I need to learn Romanian Language before getting a job in Romania?

    Best regards,

    Syed Nasir

Leave a Reply