• 23 May. 2022
  • 9 min

Locuri de muncă Iași. Descoperă joburile spre care să te orientezi!

locuri de munca Iasi

Iașiul se situează în top 5 orașe cu cele mai multe locuri de muncă, alături de București, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov. Numai în acest moment, pe eJobs.ro, se găsesc acolo peste 4.500 de locuri de muncă, cele mai multe în Comerț/Retail, HoReCa, Call-Center/BPO, IT/Telecom, Medicină și Construcții. Orașul a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani și a devenit un pol de creștere în industria IT și software. Află de ce merită să lucrezi în Iași, care sunt ofertele de locuri de munca Iasi, precum și locurile unde poți îmbina jobul cu relaxarea!

Locuri de munca Iasi. Orașul, în top în Europa pentru investițiile în IT


Începând cu anul 2018 Iașiul a fost declarat cel mai activ oraș european în dezvoltarea domeniului IT („Emerging City of the Year“) la Gala CEE Outsourcing Awards din Polonia. În 2019, Iașiul a înregistrat a doua cea mai rapidă creștere a numărului de participanți la evenimente meetup de tehnologie de +111% față de anul 2018. Într-un raport prezentat și publicat în Finlanda în 2019, la un eveniment de tehnologie, pe plan european, orașul Iași s-a clasat pe locul 2 în Europa, la capitolul dezvoltarea tehnologiei în domeniul IT. În plus, în 2019, el a câştigat marele premiu al Galei Smart City Industry Awards.

Într-un top 10 Tech Cities of the Future 2020/2021, publicat în iunie 2020, de compania britanică „fDI”, Iașiul este plasat pe locul 2 (după Skopje), fiind unul dintre cele mai active oraşe europene în dezvoltarea domeniului IT. Compania a analizat potenţialul a nu mai puţin de 76 de oraşe europene pe mai multe categorii. Orașul a întrecut multe capitale europene cum ar fi București, Sofia, Kiev, Tallinn sau Belgrad.

În Capitala Moldovei lucrează aproximativ 20.000 de angajați în domeniul IT, în companii multinaționale și în firme naționale mai mici. Iar vestea încurajatoare este că tot mai multe nume importante din software își deschid sedii la Iași. Dacă urmezi studiile unei facultăți cu profil informatic sau matematic poți fi recrutat încă de pe băncile școlii. Salariile pot începe de la 600 de euro și pot ajunge la câteva mii de euro pe lună. Vei găsi peste 1.000 de firme mici, medii sau mari in IT, dar și locuri faine unde să lucrezi.

 

Locuri de munca Iasi Palas

Palas Iași trebuia să fie inițial un complex rezidențial, dar s-a transformat într-un concept unic în România: industrie IT, market și timp liber. Dezvoltarea sa a început odată cu venirea în Iași a unor companii multinaţionale foarte cunoscute la nivel internaţional, precum Amazon. Pe eJobs.ro, am identificat locuri de munca Iasi Palas, în e-commerce, vânzări, comerț/retail, frumusețe. Poți aplica și fără a avea experiență. Contează mult să ai cunoștințe de limba engleză și, de preferat, să știi și o altă limbă străină. De asemenea, contează mult abilitățile digitale și cele de analiză.

Senior & Catalog Associate

Dacă ești absolvent de liceu sau de studii superioare, ai abilități de comunicare scrisă și orală în limba engleză, o bună înțelegere a navigării pe internet și capacitatea de a gestiona cantități mari de date, te poți califica pentru un job în e-commerce. Avantajul este că poți primi training pentru a învăța și o altă limbă străină. Principalele tale responsabilități vor fi crearea și actualizarea textelor pentru site-uri, interacționarea/coordonarea cu echipele de retail și/sau furnizorii/producătorii, identificarea și corectarea erorilor de catalog, menținând în același timp calitatea și claritatea, crearea de rapoarte privind munca efectuată. Pachetul de beneficii include tichete de masă, decontare transport, asigurare medicală, asigurare de viață, reduceri la produse, plan de dezvoltare a carierei și formare, bonusuri din recomandarea unor noi colegi.

 

Consilier vânzări

Cu abilități bune de comunicare, flexibilitate și creativitate, te califici pentru un job de consilier vânzări în retail. Angajatorii oferă de regulă training și o echipă prietenoasă alături de care poți pune bazele carierei tale. Te bucuri de program flexibil, în ture, pachet salarial fix și procent din vânzari, bonus trimestrial pentru atingerea targetului, tichete de masă, tichete cadou de Sărbători, discount-uri, bonus pentru recomandare colegi noi, asigurare medicală, traininguri.


Senior Analyst 

Cunoști bine limba engleză și încă o limbă străină (franceza sau italiana)? Ai experiență în lucrul cu diferiți clienții și furnizorii EMEA, abilități de management de proiect, precum și abilitatea de a lucra cu o cantitate mare de date și de a le converti într-un rezultat ușor de înțeles? Dacă te regăsești în această descriere ești potrivit pentru jobul de Senior Analyst într-o companie multinațională. Urmează o experiență în care vei învăța, vei inova și vei investi în tine. Vei călători virtual pe tot globul, lucrând într-un mediu divers și multicultural. Te vei bucura de un pachet de beneficii personalizate, care include tichete de masă, decont transport public, pensie privată, asigurare de viață, acces la săli de sport, zile suplimentare de vacanță.

 

Decorator Floral

Îți place să lucrezi cu florile și să realizezi buchete creative? Ești o persoană organizată care poate pregăti materialele necesare aranjamentelor florale? Ai un plus dacă ai experiență, dar nu este obligatoriu, echipa de florari din Palas Iași te va învăța tehnicile de lucru. Responsabilitățile tale vor fi: realizarea aranjamentelor florale, asistarea clienților în alegerea florilor și realizarea aranjamentelor florale în diferite stiluri, operarea casei de marcat, evidenta stocurilor, întreținerea plantelor din magazin. Ai program flexibil, în ture de 6 ore pe zi.


Recepționist

Ești o persoană comunicativă, care se descurcă atât în limba română, cât și în limba engleză? Poți lucra ca recepționist în cadrul unui salon de înfrumusețare. Misiunea ta va fi să asiști clienții la cumpărarea produselor și serviciilor din interiorul salonului, să coordonezi activitățile zilnice ale spațiului, să asiguri coordonarea lucrului echipei și motivarea acesteia.

 

Locuri de munca Iasi Sofer

Pe eJobs găsești o mulțime de joburi de șofer, pe care le poți face în Iași, dar și care presupun deplasarea în alte orașe sau țări.  

Sofer distribuție

Te califici dacă ai studii medii absolvite, permis de conducere categoria B (minimum 1 an, fără incidente majore), capacitate de asimilare rapidă, rezistență la efort fizic, disponibilitate pentru program full-time. Misiunea ta va fi să livrezi produsele companiei către clienții din zona alocată, să încasezi debitele de la clienți, în conformitate cu facturile emise, să menții relații bune cu numeroși clienți din portofoliu. Angajatorii oferă salariu fix, tichete de masă, comision din livrări, acces la produsele companiei.


Șofer Autocamion

Dacă ai atestat profesional de transport marfă, experiență în domeniu de minimum de 2 ani, permis categorie C; E; B, card tahograf, te califici pentru jobul de șofer autocamion. Ești avantajat dacă deții și atestatul agabaritic. Care vor fi responsabilitățile? Să menții o comunicare bună cu echipa, să respecți programul de mers și de pauze, să trimiți documentele necesare de transport. Vei primi diurnă/tichete de masă, asigurare medicala privată, diverse bonusuri și/sau prime, bonuri de combustibil, cazare în București. 

 

Șofer Germania

Ai permis de conducere categoria D și cunoști bine limba engleză sau germană la nivel de bază sau conversațional? Experiența de șofer reprezintă un avantaj. De asemenea contează mult în calificarea ta pentru jobul de șofer în Germania, atitudinea deschisă, simțul responsabilității și angajamentul. Pachetul de beneficii cuprinde un salariu care poate porni de la 1.700 euro, în funcție de experiență, locuință, asigurarea de sănătate și contribuția pentru pensie acoperite, bilete de avion dus-întors pentru vizite acasă, cursuri de limba germană, posibilități de avansare în cadrul companiei.

 

Locuri de munca Iasi Part-time


Reprezentant vânzări

În Iași poți lucra pentru una dintre marile companii din retail. Pe durаta primelor trei luni, în perioada de integrare, echipa te va ajuta să înveți bazele comerțului și tot ce trebuie să știi pentru dezvoltarea unei cariere. Vei fi implicat în consilierea clienților și fidelizarea lor, în gestionarea stocului, verificarea corectitudinii acestuia și asigurarea calității produselor. Pachetul de beneficii cuprinde program de lucru variat și flexibil, în 2 schimburi: full time – 8 ore, part time – 4 ore sau 6 ore, bonusuri lunare, traininguri, asigurare medicală, reduceri la produse, recompense financiare pentru recomandări.

 

Customer Care

Dacă ai cunoștințe bune de limba engleză și încă o limbă străină (franceza sau italiana) poți lucra într-o companie call-center din Iași. Dorința de învățare și perfecționare profesională, precum și experiența de minimum un an în domeniul Call Center sunt un plus. Vei avea ocazia de a-ți face o specializare profesională în vederea dezvoltării unei cariere stabile și te vei putea bucura de oportunități de promovare în cadrul companiei. 

 

Economist
Cu studii medii sau superioare în domeniul economic, spirit de observație, corectitudine și responsabilitate, poți lucra pentru un birou de contabilitate. Te vei ocupa de calcul salarii și întocmire ștate de plată, realizarea notelor contabile aferente salariilor generate în contabilitate. Ai posibilitatea de creștere profesională si personală, iar pachetul de beneficii poate include bonuri de masa, pachet salarial corelat cu performanțele, program de lucru hybrid (office/telemuncă), timp de lucru flexibil.

Locuri de munca Iasi Constructii


Inginer Constructor

Ești absolvent al unei Facultății de Construcții, cu specializarea inginerie civilă, ai carnet de conducere, categoria B și capacitate de analiză, studiu și sinteză? Te califici pentru jobul de Inginer Constructor în Iași. Experiența anterioară nu este obligatorie, dar constituie un avantaj semnificativ. Care vor fi principalele tale responsabilități? Efectuarea vizitelor pe amplasament, colectarea informațiilor referitoare la starea tehnică a construcțiilor, participarea la elaborarea de instrucțiuni și proiecte, implicarea în​ activitățile de testare și monitorizare. Pachetul tău de beneficii include bonusuri în funcție de performanță, masină de serviciu, diurnă și cazare pentru deplasări. 

 

Manager Proiect/Șef Șantier
Cu studii de specialitate în domeniul construcțiilor și 5 ani experiență în project management, te califici pentru jobul Manager de Proiect. Contează să ai aibilități de lucru în AutoCAD, cunoștinte în urmărirea contractelor, permis de conducere categoria B. Principalele tale activități vor fi coordonarea activităților din cadrul proiectului, supervizând direct echipele tehnice, pregătirea bugetului și cash-flow-ului proiectului pentru contractele finale, monitorizarea progresului proiectelor și realizarea rapoartelor lunare.


Muncitori construcții 

Dacă ai una dintre aceste specializări: sudor, instalator, specialist în domeniul prelucrării lemnului, strungar, stivuitorist și cunoști limba germană la nivel conversațional, este important să știi că unele companii austriece recrutează ieșeni pentru a lucra în Austria. Contează să ai experiență profesională în domeniu, permis de conducere și să treci probele practice. Pachetul de beneficii cuprinde posibilitatea stabilire în Austria, împreună cu familia, salarii suplimentare, viză permanentă, domiciliu fiscal, școlarizare pentru copii, program săptămânal de 38-40 ore, ore suplimentare plătite.

 

Locuri de munca Iasi Asistent medical

PeJobs găsești atât joburi de asistent medical, pe care le poți face în Iași, cât și joburi care presupun relocarea ta în străinătate. 


Asistent medical Generalist

Știi să recoltezi, să montezi branule sau să aplici electrozi pentru EKG? Îți place să ai grija de oameni și să oferi ajutor specializat într-un mediu de lucru organizat? Dacă te recunoști în această descriere, este important să știi că marile clinici medicale din țară recrutează și în Iași. Își doresc în echipa lor oameni pasionați de meseria lor, cu dorință de a face bine celor din jur și cu respect pentru actul medical.
Te califici dacă bifezi aceste cerințe: experiență minimum 6 luni ca asistent medical generalist, studii medii finalizate, cunoștinte medii de utilizare a calculatorului, cunoașterea Codului de Etică și Deontologie a asistentului medical, bune abilități de comunicare scrisă și verbală, bune abilitați de prezentare a informației. Vei avea oportunitatea de a desfășura activitatea la standarde internaționale împreună cu o echipă de profesioniști și vei avea acces la programe de training. Angajatorii oferă program de lucru flexibil în ture și pachet complex de beneficii medicale.

 

Asistent medical Stomatologie

Dacă ești Asistent Medical Generalist, cu experiență în Stomatologie, pe eJobs.ro, găsești job într-una dintre clinicile de specialitate din Iași. Vei avea să profesezi alături de specialiști în tehnologie dentară laser, să iei parte la tratamente dentare complete, de la profilaxie, la chirurgie și implantologie asistate laser. Vei fi face parte dintr-un colectiv tânăr, profesionist și vei putea câștiga un salariu peste medie.


Asistent medical străinătate

Dacă ești din Iași și îți dorești să profesezi ca asistent medical în străinătate, pe eJobs vei găsi ofertele unor companii străine care recrutează asistenți medicali. Companiile sunt verificate de echipa noastră pe website-urile autorităților și ministerelor naționale. De asemenea și anunțurile sunt verificate pentru a elimina posibile neconcordanțe sau conținutul discriminatoriu și pentru a vedea dacă criteriile jobului corespund cu descrierea acestuia. Cum te califici pentru un loc de muncă într-un spital din străinătate (Suedia, Germania)? Contează să ai diplomă de absolvent a unei școli postliceale sanitare sau universități, certificat de membru OAMGMAMR, minimum 4 ani experiență de lucru în spital, cunoașterea limbii specifice țării unde vei lucra (companiile oferă cursuri online de formare), recomandări scrise de la locul actual sau anterior de muncă.

 

Ce aspecte ar trebui să iei în considerare înainte să te muți în Iași


Care este costul chiriei sau al unui apartament?

Dacă ai în plan să lucrezi în Iași este important să te interesezi de prețul chiriilor sau de prețul unui apartament de cumpărat. Chiriile variază de la 220 euro pentru o garsonieră, la 340 euro pentru apartament două camere și 380 euro pentru apartament 3 camere. Prețurile diferă în funcție de zonă,  utilități și condiții. 

Prețurile apartamentelor variază de la 43.000 de euro (garsonieră), la 50.000 euro (apartament 2 camere) și 60.000 – 70.000 de euro (apartament 3 camere). Și în acest caz, prețurile pot fi diferite în funcție de zonă și utilități, condiții. 

La aceste prețuri se adaugă valoarea facturilor pentru diverse utilități, dar și întreținerea.

Ai un job stabil?

Costurile chiriei sau cumpărarea unui apartament prin credit și utilitățile pot însemna cel puțin 500 de euro în Iași. La acestea se adaugă mâncarea, hainele, evenimentele culturale la care îți dorești să participi, vacanțele. Așadar este bine să ții cont de aceste costuri când îți alegi viitorul job. Pentru a avea o idee despre salariile în Iași, accesează Salario, comparatorul salarial lansat de eJobs și realizează o simulare pentru a vedea cum se situează salariul pe care vrei să-l ceri angajatorului față de cel al ieșenilo cu aceeași calificare ca a ta și cu aceiași ani de experiență. Pe eJobs găsești joburi în companii verificate de echipa eJobs, în plus unele chiar menționează în anunț: mediu de lucru stabil. Cântărește bine opțiunile și asigură-te că alegi un job care răspunde așteptărilor tale.

Cum este traficul?
Traficul îți influențează dispoziția, așa că e important ca atunci când îți alegi locuința să faci o simulare: în cât timp ajungi la job? Merită să testezi mai multe mijloace de transport la ore de vârf, pentru a vedea care este cel mai avantajos din punctul de vedere al timpului. Ține cont de faptul că Iașul este Smart City și oferă intersecții semaforizate în modul adaptiv, intersecții monitorizate video, treceri de pietoni dotate cu buton, centru de supraveghere video și analiză în timp real, infrastructură (senzori, sistem de back-up wi-fi). Vei găsi în Iași și multe stații de încărcare a vehiculelor electrice.

Pentru transportul în comun, în Iași vei găsi panouri informative în stații pentru afișarea timpului de sosire pentru fiecare mijloc de transport public, ecrane de informare în autobuze, sistem de e-Ticketing, bilete şi abonamente online prin aplicaţia mobilă 24pay, plata călătoriei prin POS în mijlocul de transport, calculator on-line pentru rute, open-Data GPS cu poziția în timp real a mijloacelor de transport.

În plus, ai la dispoziție două aplicații : 1. Tranzy – aplicație mobilă pentru transport public (cu informații actualizate în timp real despre linii, localizarea stațiilor apropiate, timpul de sosire a mijloacelor de transport în staţie, rutele optime în funcție de punctul de plecare ales, distanța până la destinație, vehicule și alertele din trafic) și 2. HereItIs – aplicație mobilă de mobilitate urbană.

3 locuri de unde poți lucra în Iași


Fika este locul care îți creează bună dispoziție. Îți găsești aici loc să lucrezi, dar să iei și o pauză pentru o ceașcă de cafea, ceai și ceva dulce. Cei care i-au călcat pragul, spun că merită alegerea pentru cafea și mâncare de calitate, servite cu drag și pentru atmosfera relaxată. Poți veni singur sau alături de colegii tăi. Esențial este să-ți iei timp pentru o ieșire.

Cuib  sau Centrul Urban de Inițiative Bune este un spaţiu în care ideile creative, spiritul civic sau simpla bună dispoziţie sunt încurajate şi incubate. Vei găsi un loc hipsteresc, unde poți lucra fie de pe terasă, fie din interior, în timp ce te bucuri de un prânz și de o băutură răcoritoare. În plus, prin consumația ta, faci o faptă bună, Cuib fiind un proiect social care mizează pe zero risipă alimentară, aproape zero deșeuri și aproape zero kilometri alimentari (folosește produse locale și de sezon). 

Harmony Cafe – Cum cele mai frumoase amintiri în viață se creează în jurul mesei, în compania colegilor sau a prietenilor, Harmony încearcă să-ți ofere această experiență plăcută. Netul merge foarte bine, iar dimineață găsești liniște și ceva bun de savurat, poate un croissant sau clătite.

Merită să te orientezi spre Iași pentru că oferta de locuri de muncă este generoasă, în plus, este un oraș inteligent, în continuă dezvoltare în tehnologie, ceea ce înseamnă că vei avea numeroase facilități adaptate nevoilor tale. Adu curajul de a încerca ceva nou! De restul se ocupă eJobs.

Suntem aici cu zeci de mii de joburi și o mulțime de resurse online gândite să-ți simplifice căutarea unui nou loc de muncă, așa că intră cu încredere pe eJobs.ro , selectează locuri de munca Iasi și găsește-ți următorul tău job.

 

A fost util articolul? 3
joburi Iașilocuri de munca Iasi

Leave a Reply