Continutul acestei scrisori prezinta o persoana, relevandu-I calitatile si disponibilitatile intelectuale, afective si practice. Scopul ei este acela de a convinge destinatarul de oportunitatea selectarii persoanei […]
Continutul acestei scrisori prezinta o persoana, relevandu-I calitatile si disponibilitatile intelectuale, afective si practice.
Scopul ei este acela de a convinge destinatarul de oportunitatea selectarii persoanei recomandate in postul/functia vizata.
Scrisoarea se pune in plic deschis si se inmaneaza solicitantului recomandarii sau, uneori, se poate trimite prin posta.
Structura:
* In partea dreapta, sus, se noteaza localitatea si data, cu virgule intre cele doua; luna se noteaza cu litere.
* Formula de adresare va cuprinde functia destinatarului (notata cu majuscule) si intreprinderea / institutia condusa. “Stimate Domnule Director al Fabricii de …”. Ea se plaseaza in centrul foii.
* Continutul: debutul se va realiza prin formule ca: “Va fac cunoscut…”, “Va prezint”, “Am onoarea de a recomanda”.
Urmeaza calitatile celui recomandat insotite de exemple din performantele acestuia, legate de activitati tangentiale functiei pe care o vizeaza.
* Inaintea incheierii se insereaza formule legate de multumirile anticipate, speranta fixarii unei intalniri celui recomandat in vederea unui interviu.
* Incheierea trebuie sa fie protocolara, chiar daca destinatarul este cunoscut expeditorului, avandu-se in vedere calitatile actului official al recomandarii: “Cu salutari respectuase,”, “Ce deosebita consideratie,”.
Numele complet (prenume, nume) al expeditorului va fi precedat de functia acestiua: prof. Ion Popescu.