• 18 Nov. 2008
  • 1 min

Model de Scrisoare de Recomandare

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Continutul acestei scrisori prezinta o persoana, relevandu-I calitatile si disponibilitatile intelectuale, afective si practice. Scopul ei este acela de a convinge destinatarul de oportunitatea selectarii persoanei […]

Continutul acestei scrisori prezinta o persoana, relevandu-I calitatile si disponibilitatile intelectuale, afective si practice.

Scopul ei este acela de a convinge destinatarul de oportunitatea selectarii persoanei recomandate in postul/functia vizata.

Scrisoarea se pune in plic deschis si se inmaneaza solicitantului recomandarii sau, uneori, se poate trimite prin posta.

Structura:

* In partea dreapta, sus, se noteaza localitatea si data, cu virgule intre cele doua; luna se noteaza cu litere.

* Formula de adresare va cuprinde functia destinatarului (notata cu majuscule) si intreprinderea / institutia condusa. “Stimate Domnule Director al Fabricii de …”. Ea se plaseaza in centrul foii.

* Continutul: debutul se va realiza prin formule ca: “Va fac cunoscut…”, “Va prezint”, “Am onoarea de a recomanda”.

Urmeaza calitatile celui recomandat insotite de exemple din performantele acestuia, legate de activitati tangentiale functiei pe care o vizeaza.

* Inaintea incheierii se insereaza formule legate de multumirile anticipate, speranta fixarii unei intalniri celui recomandat in vederea unui interviu.

* Incheierea trebuie sa fie protocolara, chiar daca destinatarul este cunoscut expeditorului, avandu-se in vedere calitatile actului official al recomandarii: “Cu salutari respectuase,”, “Ce deosebita consideratie,”.

Numele complet (prenume, nume) al expeditorului va fi precedat de functia acestiua: prof. Ion Popescu.

A fost util articolul? 0
scrisoare de recomandare

Leave a Reply