• 27 Jan. 2017
  • 6 min

MPG promite sute de evenimente sportive în 2017

Compania de marketing sportiv MPG, care coordonează 5 proiecte sportive la nivel național, anunță un an plin de aventură.

Pentru Media Production Group (MPG), anul 2017 înseamnă mai mult decât o nouă ocazie de a invita mii de oameni să se bucure de momente de sport și distracție sau Sportainment – termen  introdus de această companie pe piața locală. Noul an vine și cu motive de sărbătoare. Compania aniversează 20 de ani de activitate, iar cel mai vechi proiect MPG, Romanian Corporate Sports, împlinește 10 ani de existență pe piață. Prin urmare, este normal să ne așteptăm la evenimente de amploare, care să serbeze cum se cuvine atât comunitatea de 80.000 de sportivi amatori, cât și alegerea unui stil de viață sănătos și activ.

În 2017, MPG a pregătit un calendar cu peste 750 de evenimente sportive, care vor avea loc în peste 70 de orașe din țară, dar și peste granițe. Grupul revine cu toate proiectele deja îndrăgite de membrii săi, precum Tenis Partener, Tenis10, Riders Club, RUNFEST și Romanian Corporate Sports. În plus, MPG anunță și o serie de noutăți, cum ar fi o cursă cu ciocolată caldă, un festival de ciclism la standarde olimpice și provocări inedite pentru evenimentele deja lansate. Mai multe despre evenimentele grupului în 2017 și despre importanța unui stil de viață activ ne-a povestit Tudor Mocuța, director IT & New Business MPG.

Tudor Mocuța, director IT & New Business MPG.

Tudor Mocuța, director IT & New Business MPG

eJobs: Puteți să ne vorbiți despre câteva momente-cheie din calendarul 2017?

 

Tudor Mocuța: 2017 va fi cu siguranță un an deosebit! Avem în plan momente speciale și multe surprize pentru toate comunitățile noastre de sportivi amatori: cicliști, alergători, pasionați ai tenisului, fotbalului, baschetului, tenisului de masă, dar și ai altor sporturi de echipă – mii de ore de Sportainment, mii de premii și cadouri, milioane de momente în care oamenii vor trăi emoția și bucuria unui eveniment marca MPG.

Pentru cicliști, dintre toate competițiile acestui an, va ieși la rampă Carpathian MTB Epic, un adevărat festival de ciclism, pe care îl vom organiza în premieră în perioada 21-24 septembrie la Cheile Grădiștei, Fundata, în județul Brașov. Proiectul de ciclism mountain bike va fi un eveniment emblematic pentru comunitatea de cicliști amatori din România, cât și din alte țări, iar locul ales pentru desfășurare permite un standard de nivel olimpic pentru implementare. Este un concurs care se va ține în 3 etape, având trei curse cu lungimi diferite, și va fi primul eveniment internațional de acest nivel din țara noastră. Concurenții se vor bucura de cea mai provocatoare experiență MTB din acest an, una full-service de tip “ride, eat, sleep & party”.

Una dintre competițiile Riders Club Bucovina MTB Maraton; foto Vlad Ilas

Una dintre competițiile Riders Club Bucovina MTB Maraton; foto Vlad Ilas

Alergătorii, membrii comunității RUNFEST, dar și noii veniți, vor avea parte de câteva experiențe speciale în acest an. Dăm startul sezonului cu Hot Chocolate Race 10/5 k, care se anunță a fi cea mai „dulce” cursă din România, răsplătind pasiunea pentru alergare cu surprize și premii delicioase. O ediție interesantă și energizantă, cea cu numărul 4, va fi cea a URBATLON, o cursă cu obstacole sportive și distractive de la Arena Națională. Noi senzații și experiențe electrizante vor fi trăite de concurenți și la competiția de alergare de noapte Bucharest After9Cross, care a avut mare succes anul trecut la prima sa ediție. Totodată, iubitorii de curse de alergare în natură se pot bucura de adevărate crosuri cu lungimi de la câțiva kilometri până la 21 de kilometri, în proba de semimaraton, la RACE TO NATURE Trail & Family Run, în primăvară, și la FOX TRAIL Half Marathon, în toamnă.

RUNFEST - FOX TRAIL Half Marathon Băneasa

RUNFEST – FOX TRAIL Half Marathon Băneasa

Iar în sistemele de tenis, Tenis Partener – circuit național dedicat amatorilor și Tenis10 – circuit național dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, avem pregătite turnee de anvergură pe plan local, dar și în Bulgaria și Republica Moldova.

eJobs: Ce rezoluții are echipa MPG pentru noul an?

 

Tudor Mocuța: Spuneam că 2017 va fi un an aparte, asta și pentru că MPG sărbătorește 20 de ani de activitate în media și în marketing sportiv. În tot acest timp, am pus în mișcare toată pasiunea, talentul și perseverența noastră cu scopul de a face lumea puțin mai bună, oamenii mai sănătoși și mai fericiți. Ne place să credem că am reușit să facem chiar mai mult și anume: să creăm un mediu sportiv organizat și sigur pentru oamenii care împărtășesc aceleași preferințe pentru sport și valori, am creat zone de relaxare și concepte originale de competiții care oferă satisfacție și bucurie, iar audiența formată din peste 2 milioane de oameni, care ne urmăresc activitatea și ne apreciază proiectele, reprezintă o garanție a faptului că eforturile noastre și-au atins scopul. Așadar, la ceas aniversar, ne-am propus să continuăm să îmbunătățim conceptele proprii, să lansăm noi provocări sportive, să colaborăm cu cele mai relevante companii și cei mai buni parteneri media, să convingem cât mai mulți oameni să descopere libertatea de mișcare în aer liber, în natură, și distracția împreună cu familia și prietenii și să realizăm evenimente de cea mai bună calitate în piața românească.

eJobs: O altă aniversare este cea a proiectului Romanian Corporate Sports. Ce înseamnă această latură a MPG pentru mediul corporatist?

 

Tudor Mocuța: Sportul a fost și va rămâne cel mai accesibil instrument prin care oamenii sunt aduși împreună, se conectează și interacționează ușor, natural. Așa a luat naștere Romanian Corporate Sports, în urmă cu o decadă, și a început cu o serie de turnee de tenis între angajații câtorva companii, iar apoi competițiile s-au extins la zece discipline de sport în echipă, printre care menționăm fotbal, baschet, tenis de masă, pub sports, dar și implicarea oamenilor în cursele de alergare și ciclism.

Una dintre activitățile de la Romanian Corporate Sports

Una dintre activitățile de la Romanian Corporate Sports

Campionatele sportive între echipele de salariați ale diferitelor companii mari și mijlocii din România se desfășoară în primăvară (martie – iunie) și în toamnă (septembrie – decembrie), iar echipele care urcă pe podium la final sunt răsplătite cu premii ce ajung la 20.000 de mii de euro pe an. MPG a creat pachete sportive de well-being pentru peste 200 de companii, de-a lungul timpului, cu scopul de a atrage cât mai mulți oameni spre mișcare, de a promova spiritul de echipă și în final de a le oferi o activitate relaxantă în afara jobului, motivantă și cu multiple beneficii. Orice manager care își propune să aibă angajați mai fericiți, sănătoși, optimiști și creativi este invitat să apeleze cu încredere la programele MPG, pentru că acestea au ca scopuri finale atât menținerea unui nivel de sănătate ridicat, cât și creșterea productivității în cadrul companiei. Firmele își pot înscrie una sau mai multe echipe de salariați în diferite sporturi din cadrul Romanian Corporate Sports, iar în funcție de opțiuni pot beneficia de oferte variate și discounturi speciale.

eJobs: În medie, câte persoane participă la un eveniment MPG? Cam cât este taxa pentru un eveniment?

 

Tudor Mocuța: Numărul de participanți diferă în funcție de proiectele sportive și disciplinele alese, între 500 și 2.000 de oameni pe eveniment. Taxele variază de la un proiect la altul și desigur că sunt reduceri, diferite oferte prin concursuri speciale înainte de eveniment și chiar gratuități pentru persoanele aflate în condiții speciale. În cazul evenimentelor de ciclism și alergare, există un preț minim la deschiderea înregistrărilor de 75 de lei de persoană, pentru un adult, care apoi crește progresiv, până în ultima săptămână. Există prețuri speciale pentru copii și sunt abonamente care îți permit să plătești în avans 2, 3 sau 4 concursuri la un tarif avantajos.

RUNFEST KIDS RACES; foto Rares Gireada

RUNFEST KIDS RACES; foto Rares Gireada

În funcție de numărul participanților dintr-o companie, se pot face reduceri și se pot achiziționa pachete sportive anuale care le permit acestora să ia parte la mai multe competiții până la epuizarea lor, sistemul permițând fructificarea la maxim a sumei alocate de angajator pentru pachetele de well-being acordate salariaților săi. În această taxă, concurenții au tot felul de beneficii și au asigurate serviciile evenimentului. De exemplu, la evenimentele RUNFEST și Riders Club fiecare persoană înscrisă are asigurat un kit de start ce conține un tricou personalizat cu emblema evenimentului, număr de concurs și cip de cronometrare, batoane și băuturi energizante și diferite produse oferite de sponsori, iar la finalul cursei primește câte o porție de paste în sos de roșii, o băutură răcoritoare, medalia de Finisher și diploma de participare. În plus, beneficiază de servicii complete în locația de Start, precum înregistrare și informații, puncte de alimentare cu fructe și glucoză și hidratare cu apă și băutură energizantă, marcaj pe trasee, servicii de cronometrare, securitate, comunicații de urgență, echipaj medical și ambulanță, vestiar și garderobă, zonă de catering, toalete, parcare, muzică și MC, fotografii de la start și de pe traseul de concurs, precum și filmul evenimentului.

eJobs: Ce așteptări aveți de la mediul corporate pentru anul 2017, privitor la activitățile sportive?

 

Tudor Mocuța: Ne așteptăm ca tot mai multe companii să conștientizeze importanța investiției în mișcare și relaxare pentru angajații lor, din motivele expuse anterior. Aceste programe ar trebui structurate de așa manieră încât fiecare angajat să beneficieze de sportul pe care are deschidere să-l practice. Astfel, de la fotbal, tenis, baschet și alte sporturi de echipă, ar trebui să fie încurajate toate formele de mișcare posibile, până la alergare, gimnastică în aer liber și mersul pe jos pe distanțe mai lungi. Totul contează pentru a menține sănătatea oamenilor la cote înalte. În plus, aceste programe ar trebui să includă și componente educaționale, legate de nutriție și relaxare. MPG este singura companie care are posibilitatea să ofere marilor angajatori din țară, în special, programe complexe bazate pe o platformă IT de well-being și, mai ales, să pună la dispoziția managementului statistici și evaluări legate de eficiența investiției în sănătatea angajaților (ROI). Toate programele MPG sunt flexibile, iar compania care alege să lucreze cu noi nu are niciun risc de pierdere din bugetul alocat, acesta fiind permanent redistribuit sau reportat. Prin urmare, invităm fiecare persoană să cerceteze proiectele noastre, să aleagă un sport pe care dorește să îl practice și să înceapă să își cultive această pasiune pentru mișcare pentru că îi poate transforma viața și oferi mai multă sănătate și fericire!

A fost util articolul? 0

Leave a Reply