keyboard_arrow_down
Descoperă ce planuri de angajări și concedieri și-au făcut companiile din România pentru al doilea trimestru din 2017.

Aproape o treime (32%) dintre angajatorii de pe piața locală se așteaptă la o creștere a numului de salariați în perioada aprilie – iunie 2017, arată un studiu realizat de compania de recrutare și închiriere de muncă temporară ManpowerGroup România. Totodată, 7% dintre cei chestionați estimează reduceri de personal, în vreme ce 60% dintre respondenți nu intenționează să facă schimbări în structura echipelor.

„Pentru prima dată în derularea ediției pentru România a studiului ManpowerGroup, lansată în trimestru al doliea din 2008, previziunea netă de angajare este pozitivă în toate cele opt regiuni și toate cele zece sectoare de activitate din România, chiar dacă gradul de încredere al angajatorilor se diferențiază încă de la o regiune la alta și de la un sector la altul. Perspectivele de angajare luminoase și stabile, care le egalează pe cele mai optimiste raportate de la declanșarea crizei economice încoace, denotă o piață a muncii mai favorabilă și diversificată, de care vor beneficia cei aflați în căutarea unui loc de muncă, cu condiția să dețină competențele și abilitățile căutate, atât cele profesionale, cât și cele interpersonale”, spune Corina-Bianca Gonteanu, Director Strategic de Marketing pentru Europa în cadrul ManpowerGroup.

Previziunea netă de angajare se calculează ca diferenţă între angajatorii care au în vedere creşteri de personal şi cei care şi-au propus să reducă numărul salariaţilor.

Studiul citat mai arată că previziunile de angajare sunt pozitive în toate regiunile țării. „Cea mai amplă îmbunătățire față de intervalul ianuarie – martie 2017 (cu 14 puncte procentuale) este raportată în regiunea Centru, unde previziunea netă de angajare de +29% este totodată cea mai puternică din regiune de la demararea studiului (trimestrul al doilea din 2008) până în prezent și cea mai puternică prognoză regională din actuala ediție. Cea mai robustă îmbunătățire față de anul trecut (aprilie – iunie 2016) este raportată în regiunea Sud, unde previziunea netă de angajare atinge +23%, o cotă de optimism nemaiatinsă din trimestrul al patrulea din 2012. Nivele solide de optimism sunt raportate și în regiunea Nord-Vest, cu o previziune de +24, cea mai puternică din trimestrul al doilea al lui 2012 și până în prezent, și regiunea București și Ilfov, unde previziunea de +22% este cea mai puternică raportată din primul trimestru din 2009 și până în prezent”, conform studiului citat.

Studiul a fost realizat între 18 şi 31 ianuarie, pe un eşantion de 625 de angajatori din România.

spune-ti parerea