• 3 Oct. 2017
  • 2 min

Patru lucruri pe care le faci greșit într-un interviu de angajare

Discuție între un recrutor bărbat și un candidat bărbat.

Află ce greșeli faci într-un interviu de angajare și cum poți să le rezolvi.

Ai participat la multe interviuri de angajare în ultimul timp, dar nu ai primit nicio ofertă până acum? Înainte să începi să te frustrezi, gândește-te la lucrurile pe care ai putea să le îmbunătățești în timpul discuțiilor cu recrutorii. Chiar dacă este dificil, încearcă să analizezi prestațiile tale din interviurile de angajare. Astfel, s-ar putea să ai surpriza să constați că ai dezvoltat niște „obiceiuri” dăunătoare, care îți afectează șansele de a obține posturile dorite, scrie The Guardian.

Nu pregăti prea mult răspunsurile

 

Înainte să mergi la un interviu de angajare ar fi indicat să te gândești la întrebările pe care ai putea să le primești, dar și să-ți pregătești niște răspunsuri. Ai grijă, totuși! Nu învăța pe de rost răspunsurile, deoarece vei transmite un semnal nepotrivit reprezentantului companiei care angajează.

Cel mai bine ar fi să te pregătești astfel încât să oferi răspunsuri adecvate pentru întrebările pe care le vei primi.  Prin urmare, asigură-te că asculți cu atenție ce întrebări vei primi, ca să înțelegi ce așteptări are intervievatorul pentru tine.

Onestitate, nu povești lacrimogene

 

Pregăteşte exemple şi situaţii care să le ilustreze într-un mod plăcut experienţa din CV-ul tău. Cel mai important este să implici recrutorul prin întrebări şi să foloseşti o structură bine definită a poveştii: prezentarea problemei, soluţia pe care ai găsit-o pentru depășirea situației dificile şi rezultatul acțiunilor tale.

Fii onest în poveștile pe care le spui, dar caută să nu duci discuțiile în zona privată a vieții tale, deoarece recrutorii nu vor să afle mai multe lucruri decât este cazul. Dacă primești o întrebare de tipul „Ce poți să-mi spui despre tine?”, gândește-te la cinci idei de răspunsuri relevante pentru poziția pentru care ai aplicat.

De asemenea, dacă ești rugat să vorbești despre slăbiciunile tale, vorbește despre ele astfel încât să pară că îţi prezinţi punctele tale forte. De exemplu, poţi răspunde: „Am probleme să-mi amintesc sarcinile pe care le am de îndeplinit când vin foarte multe informaţii către mine. Am încercat să rezolv această problemă cu ajutorul unui carneţel pe care îl port tot timpul cu mine”.  Nu aduce în discuţii lucruri care, cu siguranţă, te-ar pune într-o lumină proastă, precum „mi se întâmplă des să ajung mai târziu” sau „obişnuiesc să vin mahmur la muncă”.

Nu întârzia, dar nici nu ajunge prea devreme

 

Interviul de angajare reprezintă cea mai bună ocazie ca să-i demonstrezi companiei care recrutează că ești riguros și punctual. Ai o singură ocazie să impresionezi un potențial angajator, așa că asigură-te că ajungi în timp util la un interviu. Mulți candidați preferă să se prezinte mai devreme la discuții, ca să fie siguri că nu întârzie. Însă, dacă ajungi cu jumătate de oră mai devreme, este posibil ca reprezentanții companiei care te-a chemat la interviu să fie deranjați. Ideal este să ajungi cu 10-15 minute înainte de ora stabilită.

Caută informații despre angajator

 

Pregătește-te foarte bine înainte de interviu și află cât mai multe informații despre activitățile, produsele și competitorii companiei care te-a chemat la discuții. Folosește cu încredere media, motorul de căutare Google, site-ul organizației, precum și conturile pe care le-a creat compania pe diverse rețele de socializare.

A fost util articolul? 55
intrebari interviu

    Leave a Reply