• 13 Jul. 2005
  • 2 min

Planul zilnic de vanzari.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Cum sa cresti vanzarile ora cu ora I: Cum arata o zi obisnuita in viata unui mic intreprinzator ? R: Deseori mi se pune aceasta intrebare […]

Cum sa cresti vanzarile ora cu ora

I: Cum arata o zi obisnuita in viata unui mic intreprinzator ?

R: Deseori mi se pune aceasta intrebare de catre antreprenori. Sunt cateva sarcini de rutina pe care intreprinzatorii le indeplinesc in fiecare zi. Totusi, suprasolicitarea cu sarcini de rutina ii poate indeparta de construirea unei afaceri de succes. Intreprinzatorii care reusesc, se orienteaza spre indeplinirea unui plan de vanzari zilnic. Modifica planul urmator in functie de cerere si priveste-ti afacerea crescand. Iata o prezentare a unui orar zilnic de succes:

5 a.m.
Trezeste-te, fa cateva exercitii si mananca un mic dejun sanatos. Antreprenorii se antreneaza precum atletii in cursa pentru Olimpiada. Este obligatoriu sa fii sanatos fizic si psihic, asa ca incepe ziua intr-un mod sanatos.

6 a.m.
Fa un dus, imbraca-te si arunca o privire asupra orarului zilnic. Nu uita: cine se scoala de dimineata, departe ajunge.

6:45-7:45 a.m.
Mergi la birou cu masina. Asculta cateva inregistrari ale actelor de vanzare pentru a intra intr-o dispozitie de vanzare (daca firma se afla in casa ta sau locuiesti aproape de birou, incepe imediat sa te gandesti la posibilitatile de imbunatatire a afacerii).

8-10 a.m.
Perioada pentru dezvoltarea afacerii. (ca si in cazul exercitiilor, este necesar sa iti incepi cercetarile de dimineata. Pe termen lung te vei bucura ca ai facut asta). Daca ai in subordine agenti de vanzari, acum este bine sa te interesezi de activitatea lor.

Nota: Cei mai multi antreprenori nu isi permit sa angajeze un agent de vanzari de la inceput. E OK. Fa-o singur si vei putea sa iti perfectionezi arta de a vinde. Apoi, cand bugetul iti permite, vei avea experienta necesara si indemanarea sa iti pregatesti singur forta de vanzare. Organizeza-ti toate mailurile si fa-ti notite personale. Trimite e-mailuri catre distribuitori sau consumatori alesi dintr-o lista speciala. Telefoneaza la distanta. Unele intreprinderi de pe Coasta de Vest pornesc in cautarea clientilor de la ora 6 dimineata. De asemenea, incearca sa receptionezi toate apelurile telefonice, sa faci doua lucruri in acelasi timp, asa ca, daca nu esti ocupat direct cu un consumator, te vei axa pe una dintre aceste optiuni.

10:45 a.m.-1 p.m.
Sustine interviuri. Daca iti construeisti o forta de vanzare, programeaza intalniri intr-o perioada de timp. Fara intalniri la pranz, cel putin cu ocazia primului interviu. Serveste-ti pranzul singur si nu pierde timpul.

1-4 p.m.
Planul A: Viziteaza teritoriul clientilor tai. Daca pregatesti agenti de vanzari, mergi cu ei pe teren si arata-le cum sa se prezinte si sa prezinte afacerea.
Plan B: Daca ti-ai incheiat vizitele pentru saptamana in curs, foloseste acest timp pentru a-ti verifica registrele, ca sa fii la curent cu volumul cheltuielilor, incasarilor si al soldurilor. Daca poti apela la bancile on-line, fa-o. Dar nu pierde niciodata controlul registelor tale. Dezvoltarea afacerii si atentia acordata situatiei financiare sunt cele doua prioritati cheie ale unui antreprenor.

4-6 p.m.
Raspunde la telefoane, citeste corespondenta si mailurile, recupereaza tot pentru ziua aceea. Revizuieste-ti planul de vanzari pentru ziua urmatoare. Fii sigur ca iti indeplinesti toate activitatile, astfel incat sa iti lasi biroul curat si pregatit pentru o noua zi.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply