• 8 Aug. 2006
  • 1 min

Pregateste-te sa completezi un formular de angajare

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

De ce sa ma pregatesc sa completez un asemenea formular? Iti prezentam un scenariu stanjenitor care ti se poate intampla daca nu te pregatesti sa completezi […]

De ce sa ma pregatesc sa completez un asemenea formular?

Iti prezentam un scenariu stanjenitor care ti se poate intampla daca nu te pregatesti sa completezi formularul de aplicare pe loc.

Ai rezistat tuturor piedicilor aparute pe parcurul interviului, floare la ureche. Ultimul intervievator iti cere sa completezi pe loc un formular de angajare. Aceasta rugaminte o iei ca pe un interes al companiei pentru tine, ai postul in buzunar si te grabesti sa completezi.

Dar in momentul in care incepi sa completezi formularul, realizezi ca CV-urile in plus pe care le-ai adus cu tine nu includ adresa fostului tau angajator si numerele de telefon, informatii pe care CV-urile normale nu le includ de obicei. Pana acum, nu ai fost nevoit sa-ti reamintesti numarul strazii unde ai locuit acum 6 ani, asa ca lasi spatiu liber. Poti sa-ti amintesti numele persoanelor care te recomanda, dar nu si numerele lor de telefon. Incepi sa devi nervos si incepi sa nu-ti mai amintesti lucruri de care erai asa de mandru cu 10 minute in urma. Asa ca intrebi timid, ca un copil de 10 ani care nu are facute temele, daca poti sa iei formularul acasa sa-l completezi.

Angajatorii se grabesc de obicei, deoarece cu cat dureaza mai mult cu atat implica costuri mai mari. Daca sunt interesati sa te angajeze, vor ca totul sa se termine cat mai repede, verificarea datelor furnizate si completarea actelor.

CV-ul tau este doar cartea de telefon. Angajatorii prefera de obicei ca viitorul candidat sa completeze acest formular inca de la prima runda de interviuri, deoarece vor sa inceapa verificarea imediat. Cel mai rau lucru care se poate intampla este sa returnezi Formularul de Aplicare incomplet sau sa soliciti un ragaz de cateva zile pentru al completa, dar nici nu poti lasa alti concurenti sa te scoata din concurs.

Asa ca ai grija cand aplici la un job si esti chemat la un interviu, nu uita sa fii pregatit pentru orice.

A fost util articolul? 0
curriculum vitae
  • Olaru ioan zice

    Întreținere ere licatii (hotel .pensiu i.scoli etc)

Leave a Reply