• 4 May. 2009
  • 2 min

Punctele forte ale candidaturii tale

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Mirabela Grigore HART Human Resource Consulting www.hart.ro ; www.consiliereincariera.ro In momentul in care vrei sa identifici noi oportunitati de dezvoltare sau, pur si simplu sa gasesti […]

Mirabela Grigore
HART Human Resource Consulting
www.hart.ro ; www.consiliereincariera.ro

In momentul in care vrei sa identifici noi oportunitati de dezvoltare sau, pur si simplu sa gasesti un alt loc de munca (in functie de context), trebuie sa pornesti la drum cu o prezentare, schita mentala a punctelor tale forte pe care sa le promovezi atat prin CV, cat si la o discutie cu un posibil angajator.

Astfel, la intrebarile recrutorului vei sti exact ceea ce te recomanda pentru o anumita pozitie si poti argumenta cu exemple concrete din experienta profesionala anterioara. O atitudine sigura si un discurs concis, la subiect va lasa o impresie pozitiva si puternica.

Punctul de plecare il poate constitui anuntul de angajare pentru o pozitie, mai specific cerintele angajatorului pentru acel post. Atat in vizionarea unui CV, cat si la interviu, se incearca o compatibilitate intre aceste cerinte si profilul candidatului. Astfel incat te poti pregati in avans si sa iti structurezi punctele pe care sa le evidentiezi in alcatuirea unui CV si pe care, mai apoi, la o discutie, sa le exemplifici.

{article-2810.gif}

„Performanta trecuta este cel mai bun predictor pentru performanta viitoare”
Acesta este un principiu de baza in recrutare si evaluarea resurselor umane.
Capitalul de care dispui sunt cunostintele, calitatile si competentele acumulate. Analizeaza temeinic ceea ce stii sa faci, la ce nivel, pe ce se bazeaza succesul tau de pana acum si care sunt aspectele pe care stii ca ai putea sa le imbunatatesti.

Cum poti promova experienta ta profesionala?
Prin activitatile trecute pe care le-ai gestionat si in urma carora ai obtinut rezultate bune. Ceea ce trebuie sa faci este sa rememorezi aceste proiecte pe care le-ai administrat sau activitati in care te-ai implicat si sa evidentiezi:
• care era obiectivul de atins
• cum ai actionat in acea situatie, ce ai facut exact
• care au fost rezultatele acelui proiect
Aceste aspecte sunt urmarite de angajator in cadrul unui interviu si pot furniza o imagine clara asupra modului de lucru si valorilor pe baza carora lucrezi in mediul profesional.

Ai anumite competente care nu au fost exersate la locul de munca si fac parte din cerintele angajatorului?
Exista teste psihologice care evidentiaza nivelul de dezvoltare pentru o serie de competente generale (de exemplu abilitati de leadership, sociabilitate, usurinta de invatare etc). Pot fi ”alipite” la CV acele paragrafe care confirma un nivel dezvoltat al competentei respective – cum ar fi: „ aceasta persoana are incredere in sine in context social, capabila de diplomatie in relatii, dar, in acelasi timp, si de comunicare directa”

Hogan Personality Inventory este un instrument psihologic prin care se evidentiaza trasaturile de personalitate necesare succesului in cariera si probeaza exact compatibilitatea individ-pozitie. In acest fel, poti face referire in CV si chiar poti pune la dispozitia persoanei care deruleaza interviul acele paragrafe care iti confirma si detaliaza nivelul de dezvoltare a unor trasaturi si indicatori comportamentali necesari in profilul postului vizat.

A fost util articolul? 0
curriculum vitae

Leave a Reply