Scrisoare de intentie in engleza.

eJobs
EJobs06 Jul. 2010
www.recrutam.ro Daca aveti nevoie de o scrisoare de intentie in engleza pentru a candida la un stagiu sau la un job in strainatate, redactati acest document urmand sfaturile noastre. Doriti sa candidati pentru un job sau un stagiu si vi se cere o scrisoare de intentie in limba engleza? Cititi etapele prezentate mai jos, pentru […]

www.recrutam.ro

Daca aveti nevoie de o scrisoare de intentie in engleza pentru a candida la un stagiu sau la un job in strainatate, redactati acest document urmand sfaturile noastre.

Doriti sa candidati pentru un job sau un stagiu si vi se cere o scrisoare de intentie in limba engleza? Cititi etapele prezentate mai jos, pentru a reusi sa redactati o scrisoare de intentie in engleza, pertinenta si convingatoare.

In primul rand, antetul, “Letterhead”, trebuie sa contina in dreapta sus coordonatele voastre, iar in stanga, numele si adresa destinatarului. Sub acestea, mentionati obiectul scrisorii, “job application” pentru o candidatura spontanta, sau referinta, daca este vorba de un raspuns la o oferta de job.
Data se noteaza sub coordonatele voastre, respectand structura in limba engleza:
”Tuesday, March 19th 2010”.

{article-3394.gif}

Scrisoarea de intentie in engleza, “cover letter”, trebuie sa fie dactilografiata si redactata cu spatii intre paragrafe, pentru a delimita astfel ideile si pentru a fi mai usor de citit.
O scrisoare de intentie in engleza trebuie sa inceapa printr-o formula de politete, “Dear Mr X” sau “Dear Mrs X”. Daca nu stiti cui va adresati, utilizati “Dear Sir or Madam”.

Primul paragraf al unei scrisori de intentie in engleza raspunde la intrebarile: de ce scrieti? cine sunteti? Astfel, puteti incepe prin: “I am writing in response to your advertisement in the newspaper…”
In acelasi timp, mentionati cateva lucruri despre companie, interesandu-va sa aflati cateva date de actualitate.

In al doilea paragraf, scrisoarea de intentie in engleza trebuie sa atraga atentia destinatarului prin informatii interesante despre experienta, calitatile si realizarile voastre profesionale: “ I am interested in this job as it requires the basic skills I have…”. In continuare, expuneti intr-un alt paragraf elementele ce va contureaza personalitatea.

Ultimul paragraf al unei scrisori de intentie in engleza este destinat propunerii unei intalniri: “I am looking forward to meeting you”. In ceea ce priveste formula de incheiere, “Formal ending”, puteti folosi: “Yours faithfully” sau “Yours sincerely”, daca destinatarul este o persoana pe care o cunoasteti si cu care ati mai interactionat.

De asemenea, atunci cand semnati, mentionati-va statutul: “Mrs”, “Miss” sau “Mr”. Sub semnatura, puteti adauga “Enc(s)” – adica “Enclosure”(Atasament). Puteti scrie astfel, fie numele atasamentului, de exemplu “Curriculum Vitae”, sau numarul de documente atasate (Encs: 2).

Daca respectati particularitatile de redactare ale fiecarei limbi, veti avea o scrisoare de intentie reusita!

www.recrutam.ro

spune-ti parerea