• 25 Nov. 2008
  • 2 min

Scrisoarea de intentie in 4 pasi

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Scrisoarea de intentie vine in completarea CV-ului. Pentru anumiti angajatori este chiar mai importanta decat CV-ul. Ce trebuie sa stiti despre scrisoarea de intentie ? […]

www.recrutam.ro

Scrisoarea de intentie vine in completarea CV-ului. Pentru anumiti angajatori este chiar mai importanta decat CV-ul.

Ce trebuie sa stiti despre scrisoarea de intentie ?
Inainte de a redacta o Scrisoare de intentie, trebuie sa stiti ca aceasta este complementara CV-ului. Ea va va permite detalierarea anumitor informatii si adaugarea altora absente din cadrul CV-ului.
De asemenea, Scrisoarea de intentie va permite exprimarea interesului pentru postul vizat precum si motivatia voastra.
Prin intermediul Scrisorii de intentie puteti face cunoscut angajatorului ca ati inteles nevoile firmei si ca puteti aduce un aport in acest sens.

Redactarea Scrisorii de intentie poate parea dificila, insa daca ii acordati suficient timp si daca respectati pasii care trebuie urmati, veti observa ca totul vine de la sine.

{article-2626.gif}

Alcatuiti Scrisoarea de intentie din 4 parti, care sa cuprinda:

1) Datele personale : prima parte a Scrisorii de intentie trebuie sa contina datele voastre personale (nume, prenume, adresa completa, telefon) ;

2) VOI : a doua parte a Scrisorii de intentie va face referire la companie.
In primul rand este important sa adresati scrisoarea de intentie unei anumite persoane – personalizarea in acest mod a scrisorii de intentie va demonstra interesul vostru fata de postul urmarit.
In aceasta parte evocati compania cu ajutorul informatiilor pe care le gasiti pe internet, in cadrul anuntului de angajare sau in diferite anuare, etc.

3) EU : Aceasta parte va este dedicata si aici puteti evoca proiectele voastre profesionale, competentele si calitatile voastre, precum si motivatia pentru acest post.

4) NOI : In aceasta parte a scrisorii de intentie trebuie sa artati ce plus puteti aduce proiectelor companiei. In final solicitati angajatorului un interviu.

Inainte de a va lansa in editarea unei scrisori de intentie, notati tot ce va pare important de enuntat in cadrul scrisorii. Puteti utiliza chiar un dictionar pentru a utiliza termeni corecti, fara greseli de ortografie, si un dictionar de sinonime pentru a evita repetitiile.

Pentru a suscita interesul angajatorului nu ezitati sa folositi cuvinte cheie precum : actiune, autonomie, crestere, cultura firmei, initiativa, spirit de echipa, disponibilitate, etc.

Respectati cele enumerate mai sus si cu siguranta scrisoarea voastra de intentie va atrage atentia angajatorului !

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 1

Leave a Reply