• 30 Aug. 2017
  • 2 min

Sfaturi pentru un prim job în resurse umane

cariera in hr

Iată câteva sfaturi pe care ar fi bine să le urmezi, dacă dorești să te dezvolți profesional în HR.

Departamentele de resurse umane sunt extrem de importante pentru companiile care activează pe piața locală, în contextul creșterii competiției între angajatori pentru atragerea celor mai buni candidați aflați în căutarea unui loc de muncă. Într-un asemenea context, un job în HR poate fi extrem de tentant pentru un tânăr. Totuși, dacă ești un proaspăt absolvent și îți dorești o carieră în resurse umane, ar fi bine să ții cont de câteva sfaturi utile, scrie HR Daily.

Studiile reprezintă baza

 

O diplomă de studii în domeniu și stagiile de practică pe care le-ai făcut în timpul facultății pot fi foarte folositoare când îți cauți un prim job full-time în resurse umane. De asemenea, folosește-te de ceea ce ai învățat în facultate cu privire la networking, organizare și administrarea timpului, astfel încât să beneficiezi de cât mai multe oportunități de carieră.

Ascultă-i pe ceilalți

 

Ca junior angajat în HR ar fi indicat să-i asculți cu foarte mare atenție pe colegii de birou, dacă vrei să înțelegi mai bine cum funcționează industria și compania în care lucrezi. Să-ți asculți colegii nu înseamnă doar „să-i auzi”, ci să înțelegi și să asimilezi informațiile pe care le primești. Astfel, le vei arăta celorlalți că-i respecți și că te implici. Profesioniștii de top din domeniul resurselor umane manifestă o inteligență emoțională ridicată, îi ascultă pe ceilalți și pot să gestioneze cu usurință provocările.

Alege un mentor

 

Mentorii profesionali reprezintă o categorie de oameni dispuși să-i ajute pe alți salariați să ia cele mai bune decizii pentru cariera lor. Daca ești preocupat de viitorul tău în HR, ar fi bine să apelezi cu încredere la un mentor. Mentorii te ajută să-ți trasezi obiective profesionale și, de cele mai multe ori, investesc în succesul tău la fel de mult precum o faci tu. Totodată, un mentor este ancorat în realitate și nu se ferește să-ți prezinte situația așa cum este în viața de zi cu zi. Mentorul pune lucrurile în perspectivă și îți va spune ce trebuie să faci pentru a deveni mai bun.

Nu-ți fie teamă să greșești

 

Greșelile reprezintă un aspect esențial în dezvoltarea profesională a angajaților, așa că nu îți fie teamă de erorile pe care le vei face la un prim loc de muncă în HR. Greșelile îți vor da ocazia să te familiarizezi cu sistemele și metodele de lucru folosite în organizația din care faci parte. Ca proaspăt absolvent de facultate, ar fi bine să nu privești cu frică greșelile care pot apărea în activitatea ta, ci să percepi orice eroare drept o oportunitate ca să înveți ceva nou.

Învață să înveți

 

Cea mai importantă lecție pe care ar fi indicat să o urmeze un profesionist în resurse umane este să învețe încontinuu și să fie deschis să îmbrățișeze și să accepte idei și abordări noi. Un tânăr absolvent de facultate care își dorește să intre într-o industrie extrem de dinamică precum este domeniul resurselor umane are de partea sa energia și creativitatea, așa că poate să învețe și să acumuleze foarte multe informații, într-un timp relativ scurt.

A fost util articolul? 6

Leave a Reply