• 21 Dec. 2021
  • 3 min

6 acțiuni utile pe care le poți face după interviu

interviul
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Întâlnirea cu recrutorul tocmai s-a încheiat și sigur ai sentimentul că nu ai apucat să spui tot ce te-ar scoate în evidență față de alți candidați.

Fie nu ai avut contextul necesar, fie interviul s-a desfășurat într-un ritm alert. Ceea ce conteaza este abordarea ta față de întreg procesul de recrutare. Iată câteva acțiuni pe care le poți întreprinde după ce ai fost la interviul de angajare! 

 

Mergi până la capăt cu procesul de recrutare

Trimite un e-mail de mulțumire recrutorului

Câștigi mai multă încredere și arăți că ești o persoana comunicativă prin simplul gest de a face un scurt review al interviului punctând momentele cheie. Mulțumește-i recrutorului pentru oportunitate. Arată-i că ești deschis spre dezvoltarea carierei tale. De asemenea, dacă nu ai reușit să comunici toate realizările în timpul interviului, le poți menționa în e-mail.

 

Salvează datele de contact ale angajatorului 

Astfel îți poți construi o rețea valoroasă de networking. Chiar dacă proiectele de recrutare nu se concretizează din varii motive (nepotrivirea cu o anumită cultură organizațională, așteptări salariale diferite, sistarea anumitor proiecte de recrutare), contează ca recrutorul să-ți rețină numele și prestația la interviu.

 

Fii consultant pentru companie

În timpul primului interviu afli multe informații despre „slăbiciunile” companiei. Creează imediat un plan ingenios prin care oferi soluții și arăți că ești creativ și implicat. Cu siguranță, acest aspect te va diferenția la al doilea interviu.

 

Indiferent cum s-a terminat interviul, nu înceta să cauți un job

Nu te baza pe un singur interviu, chiar dacă acesta a decurs bine și ești convins că jobul va fi al tău. Din anumite motive este posibil să nu se concretizeze, de aceea nu înceta să depui CV-uri și să mergi la interviuri. Secretul stă în a te face cunoscut și în a alege cea mai bună oportunitate în carieră. Atitudinea este valabilă chiar și atunci când găsești un job de care ești mulțumit. Nu înceta să cauți un loc de muncă și mai bun, ținând cont evident de o anumită stabilitate la job apreciată de recrutori.

 

Realizează o listă cu lucrurile pe care le-ai face diferit la următorul interviu

Fiecare interviu este un proces de învățare. Nu trebuie doar să fii critic la adresa propriei persoane, însă gândește-te ce ai face diferit data viitoare. Te-ai informa mai mult despre companie, ai pregăti un speech despre realizările tale într-o limba străină, ai da mai multe exemple din experiența profesională? Analizează această listă ori de cate ori te pregătești pentru un interviu. Te va ajuta să conștientizezi greșelile, dar și anumite aspecte care pot fi corectate.

 

Lucrează la proiectele personale sau parcurge un curs care ar putea să te ajute în viitoarea carieră

În perioada în care aștepți un răspuns după interviu, îți poți îmbunătăți skill-urile și cunoștințele. Investește timp în dezvoltarea pasiunilor. Te vor ajuta să treci mai ușor peste perioada stresantă în care aștepți un răspuns și chiar îți vor deschide calea spre noi oportunități pe cont propriu.

Dacă nu ești hotărât cu ceea ce-ți dorești să faci, e important să începi de undeva. Spre exemplu, dacă vrei să demarezi o carieră în industria IT, atunci înscrie-te la cursurile gratuite în IT, organizate de eJobs România, printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020. 

 

Ce trebuie să știi despre ele: 

  • – Cursurile sunt 100% gratuite, finanțate prin fonduri europene
  • – Au loc de luni până vineri, între orele 17:00 / 17:30 și 20:00 / 20:30 (ora de începere se stabilește la prima oră de curs)
  • – Te ajută să faci reconversia către un job în domeniul IT
  • – Se întâmplă 100% online
  • – Te învață o abilitate practică, căutată pe piața muncii

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contactează-ne la 0729 699 505 sau cursuri-it@ejobsgroup.ro!

Ți-a plăcut articolul despre acțiuni utile pe care le poți face după interviul de angajare? Citește și:

La ce să te aștepți de la un proces de onboarding la distanță

Vrei să fii mai productiv? Cum te poate ajuta mindfulness-ul

Cum să-ți cauți un job în perioada sărbătorilor

A fost util articolul? 2
cursuri gratuitecursuri ITinterviul de angajare

Leave a Reply