• 20 Dec. 2021
  • 3 min

Vrei să fii mai productiv? Cum te poate ajuta mindfulness-ul

aplicatii

Ultimul an și jumătate a fost pentru toți mai stresant, cu mai multă tensiune, dar și cu diverse schimbări neașteptate. Sarcinile de la locul de muncă au rămas însă în picioare în ciuda stării noastre emoționale și am fost nevoiți să le ducem până la capăt, chiar dacă pentru asta am avut nevoie poate de mai mult efort decât înainte.

Dacă și tu ai resimțit același lucru în ultima perioadă, atunci e important să afli mai multe despre mindfulness și cum te poate ajuta să fii mai productiv la job. În plus, ți-am pregătit și câteva aplicatii pentru relaxare pe care le poți utiliza la nevoie. 

 

Cum te ajută mindfulness-ul să devii mai productiv

Mindfulness-ul este definit ca o practică prin care trăim în prezent, mai exact ne observăm gândurile și emoțiile, dar suntem și în contact cu propriul corp. Vestea bună este că această stare o poți avea nu doar atunci când meditezi, ci o poți adopta tot timpul. Însă pentru asta ai nevoie de exercițiu. 

Mindfulness-ul te ajută și să lucrezi la atenția ta. De fapt, te ajută să ignori distragerile, chiar și atunci când este vorba despre colegul care trece pe lângă biroul tău. Odată ce ți-ai antrenat atenția, vei fi surprins cât de ușor vei realiza anumite task-uri. Studiile arată că doar câteva zile de antrenament în mindfulness ameliorează atenția și diminuează stresul. 

 

Ce tactici poți utiliza

Începe dimineața cu câteva minute de meditație

Poți face asta chiar și la birou, ai nevoie să-ți rezervi zece minute și un spațiu în care să nu fii distras. Aceste minute dedicate propriei persoane te pot ajuta să-ți recâștigi concentrarea și calmul, dacă, spre exemplu, ai avut nu tocmai cea mai reușită dimineață.  

Pune-ți în căști o melodie liniștitoare, așază-te pe un scaun confortabil, închide ochii, respiră calm și relaxează-te. Încearcă să-ți observi gândurile pe măsură ce vin și pleacă fără a le judeca sau a te împotrivi. Pur și simplu conștientizează-le! După câteva minute de antrenament, vei simți că-ți crește nivelul de concentrare. 

 

Prioritizează astăzi task-urile de mâine

Atunci când ziua ta de muncă s-a încheiat, nu te grăbi să părăsești biroul. Înainte de a face asta, ia-ți câteva minute pentru a vedea ce task-uri ai reușit să termini, dar și ce ți-a rămas pentru mâine. Ți le poți organiza în funcție de prioritate, nivelul necesar de concentrare, dar și de timpul pe care trebuie să-l dedici acestora. Mulți oameni sunt mai productivi în primele ore ale dimineții, așa că ai putea să începi ziua cu cele mai importante și mai solicitante task-uri. Apoi, lucrează la sarcinile cu o prioritate medie și păstrează cele mai ușoare sarcini pentru restul zilei. 

 

Gestionează-ți corect timpul

Mai întâi de toate, fă-ți o listă a proiectelor în desfășurare sau în care urmează să te implici. Dacă ești organizat și realist cu privire la ceea ce trebuie să faci, atunci îți va fi mult mai ușor să-ți gestionezi timpul. Totodată, nu accepta anumite task-uri, dacă simți că este prea mult pentru tine. Faptul că le vei accepta nu va face decât să-ți crească nivelul de stres și anxietate, depășind deadline-urile stabilite.  

 

Uită de social media pentru câteva minute pe zi 

E foarte important să te distanțezi de rețelele de socializare, măcar pentru câteva ore pe zi. Aceste mici distrageri zilnice îți pot afecta productivitatea și de asemenea, sunt o pierdere inutilă de timp prețios. Faptul că-ți petreci foarte mult timp în social media poate deveni un obicei toxic, care nu te va ajută să fii mai productiv, ci din contră. 

 

Mentalitatea te poate ajuta 

Atât în ​​viața personală, cât și în afaceri, este important să ai o minte deschisă. Astăzi, când lumea este într-o continuă schimbare și când fiecare dintre noi avem propriile opinii, nu ar trebui să te aștepți ca oamenii să gândească la fel ca tine. Oamenilor le place zona de confort și adesea sunt reticenți la schimbare, mai ales când vine vorba de procesele sau mediul de lucru. Totuși, vremurile se schimbă și este important să fii deschis noilor idei sau moduri de gândire. 

 

Câteva aplicatii pe care le poți utiliza chiar acum 

HEADSPACE 

Este una dintre cele mai populare aplicatii de mindfulness, prin care oamenii pot beneficia de avantajele meditației. Aplicația conține meditații ghidate, animații, articole și video-uri, toate cu scopul de a îmbunătăți sănătatea emoțională a utilizatorilor. 

 

Breathe2Relax

Aceasta se numără printre acele aplicatii menite să gestioneze stresul și anxietatea, să stabilizeze starea persoanei care o utilizează și să controleze furia. Mai exact, aplicația, oferă detalii despre efectele stresului asupra corpului, instrucțiunile și exercițiile practice pentru a te ajuta să gestionezi momentele tensionate. 

 

The Mindfulness

Și The Mindfulness se numără printre cele mai utilizate aplicatii. Aceasta oferă exerciții de introducere în mindfulness. Dacă ai însă puțin timp la dispoziție, poți asculta meditații ghidate ce durează doar 3 minute.

 

Happify

Este dedicată celor care doresc să-și reducă gândurile negative și să-și crească rezilienta psihică. Aplicația dispune și de diverse tehnici pentru construirea de obiceiuri sănătoase. 

 

Learn ON 

Aplicația pune la dispoziția utilizatorilor un program prin care își pot pregăti mintea pentru a rămâne deschiși, flexibili, conectați cu oamenii, indiferent de contextul extern. Programul include: 10 episoade video – cu informații și tehnici de antrenare a mentalului, 12 misiuni de învățare, o comunitate deschisă, dar și resurse de învățare personalizate după interesele fiecăruia.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cum poți ajunge mai ușor la jobul dorit. Topul căutărilor pe eJobs

Cum să-ți cauți un job în perioada sărbătorilor

8 cărți pentru dezvoltare personală în 2022

A fost util articolul? 8
combaterea stresuluiproductivitaterelaxare birou

Leave a Reply