• 7 Dec. 2022
  • 3 min

Cum să-ți cauți un job în perioada sărbătorilor

jobul

Lista ta de dorințe pentru noul an începe cu un job nou? Este cel mai bun moment pentru a aplica. Pe eJobs.ro vei găsi mii de joburi, iar recrutorii sunt activi în această perioadă.

Practic, în ultimii doi ani, s-au schimbat și obiceiurile lor în recrutare și nimeni nu-și mai permite să piardă timp prețios în activitate. Descoperă acele aspecte de care merită să ții cont pentru a avea succes când îți cauți jobul potrivit de sărbători!

 

Actualizează CV-ul și scrisoarea de intenție

A trecut un an și probabil ai avut realizări în plan profesional. Este momentul să le faci cunoscute în CV și să le detaliezi în scrisoarea de intenție. Menționează încă de la început planurile tale în carieră, rezultatele care simți că te diferențiază de alți candidați, precum și cele mai importante calificări și abilități. Asigură-te că informațiile sunt relevante pentru fiecare job la care vrei să aplici și sunt într-un format ușor de parcurs. Poți face și un test, să revii asupra documentelor după o zi și să le privești din perspectiva unui recrutor, pentru a vedea dacă te conving să incluzi candidatul în următoarea etapă de selecție. 

 

Creează un program de căutare 

Vei avea multe activități specifice de sărbători, iar unele pot fi neprevăzute. Ai putea fi tentat chiar să amâni căutarea jobului. De aceea este important să-ți creezi un program, de exemplu, să dedici o oră-două pe zi acestei activități importante pentru cariera ta în 2023, să studiezi joburile disponibile, cerințele lor și să adaptezi CV-ul. Astfel menții un echilibru sănătos între planul profesional și bucuria specifică sezonului, iar crearea unei rutine înseamnă și un progres spre jobul dorit. 

 

Folosește filtrele de pe eJobs.ro

Este important să nu pierzi timp prețios în căutarea unui job în această perioadă. Pe eJobs.ro poți filtra joburile în funcție de oraș, nivel de carieră, departament, industrie și mai nou, poți alege să vezi doar joburile care au salariile afișate. Sau poți bifa în CV criteriile în funcție de care să-ți trimitem pe e-mail locurile de muncă nou publicate. Pentru a fi sigur că aplici la joburile care sunt de actualitate și vor fi și în prima parte a lunii ianuarie, accesează https://www.ejobs.ro/locuri-de-munca/ și sortează locurile de muncă în funcție de dată. Astfel le vei vedea pe cele recent publicate care au o valabilitate de cel puțin o lună. Și în cadrul anunțului, vei descoperi detalii despre perioada în care este activ. 


Discută despre jobul tău cu prietenii 

Profită de perioada sărbătorilor pentru a trimite mesaje prietenoase prietenilor și foștilor colegi, dar și pentru a onora invitațiile la evenimente sau ieșiri în oraș. Astfel poți deschide discuția despre planurile tale în carieră și poți afla ce oportunități sunt în alte companii. Este important însă să menții un echilibru în discuții și să le modelezi în funcție și de feedback-ul prietenilor. Chiar dacă nu va apărea o ofertă în această perioadă, îți vei crea oportunități pe viitor.

Înarmează-te cu răbdare

Este o abilitate pe care angajatorii o apreciază la candidați și uneori e chiar un criteriu în selecție. Deși e o perioadă activă în recrutare, în companii sunt și multe termene limită, petreceri, concedii. Cel mai bine este să nu insiști pentru un răspuns la aplicarea ta, ci să-l aștepți și să revii către ei, dacă e cazul, în doua parte a lunii ianuarie.

 

Pe eJobs.ro găsești peste 25.000 de locuri de muncă. Iar ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun, îți suntem alături în realizarea CV-ului și aplicarea la pozițiile care ți se potrivesc! Curaj! Sună cu încredere la 021.9124 (tarif normal), de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00. 

 

Ți-a plăcut articolul despre cum să-ți cauți jobul de sărbători? S-ar putea să te inspire și: 

 

5 motive pentru care merită să aplici la un job și în decembrie

 

Cum să înveți în mod eficient în timpul vacanței de Sărbători

 

 

 

A fost util articolul? 0
jobul

Leave a Reply