• 14 Dec. 2020
  • 2 min

5 motive pentru care merită să aplici la un job și în decembrie

De ce merită să-ți cauți în continuare job și în decembrie

Dacă te gândeai să pui pe pauză căutarea unui nou loc de muncă până după vacanța de Sărbători, poate ar fi cazul să-ți regândești strategia. Deși sunt voci care susțin că a căuta un loc de muncă în această perioadă este un exercițiu inutil, dovezile sugerează contrariul. Un sondaj realizat de platforma de joburi ExecuNet afirmă că 69% dintre recrutori declară că au plasat la fel de mulți candidați în decembrie, ca în orice altă lună.

De fapt, dacă aștepți până în ianuarie, riști să te confrunți cu una dintre cele mai dure și mai competitive piețe de recrutare ale anului. Și pierzi oportunitatea de a stabili o legătură cu angajatorii înainte de vacanță. Încă nu ești convins? Iată câteva alte motive pentru care luna decembrie e o perioadă numai bună pentru a aplica.

Deschizi din decembrie o conversație pentru 2021

Chiar dacă unele dintre companiile pe care le vizezi nu angajează în decembrie, asta nu înseamnă că nu le poți contacta de acum pentru a începe o conversație care ar putea da roade în 2021. Cu cât îți vei așeza mai repede numele pe lista potențialilor candidați, cu atât mai bine.

Ai mai mult timp pentru comunicare

Cum decembrie este o lună în care mulți își iau vacanțe și se mai opresc din procese, asta înseamnă că persoanele rămase pe baricade au ceva mai mult timp de răspunsuri și de stat la povești. Profită de acest moment pentru a ajunge cu CV-ul tău și/sau scrisoarea de intenție la oamenii care sunt greu de prins în restul anului.

Se găsesc atât locuri de muncă sezoniere, cât și poziții part-time

Decembrie este o perioadă neobișnuit de aglomerată pentru unele companii. Prin urmare, este normal să aibă nevoie de ajutor suplimentar pentru a trece peste această lună. Profită de aceste oportunități temporare pentru a începe o nouă colaborare sau aplică la unul dintre cele peste 2.000 de joburi part-time disponibile în acest moment pe eJobs.ro pentru a-ți rotunji veniturile.

Poți dedica mai mult timp căutărilor!

Dacă ești în prezent angajat, dar îți cauți activ un loc de muncă, este posibil ca sărbătorile să-ți ofere posibilitatea de a face asta mult mai temeinic. Potrivit unui sondaj TalentWorks, cei care aplică în termen de 96 de ore de la publicarea unui job au de 8 ori mai multe șanse să treacă la etapa interviului. Cu fiecare zi care trece după primele 96 de ore, șansele scad cu până la 28%. Acestea fiind zise, profită din plin de timpul pe care îl poți aloca!

Angajatorii au o stare mai bună de spirit

Perioada sărbătorilor, chiar și în acest an dificil pentru multe companii, aduce un plus de voie bună. În plus numărul sarcinilor a mai scăzut, poate a existat și un schimb de cadouri, plus perspectiva unei vacanțe multașteptate. Nu ai prefera să începi o discuție cu un angajator acum, când se simte relaxat?

Nu ai încă un CV bine pus la punct sau nu știi care sunt cele mai potrivite joburi pentru tine? Apelează numărul scurt (021)9124 pus la dispoziție de platforma eJobs România. Are tarif normal și poate fi apelat din toată țara, iar dacă suni la acest număr în intervalul Luni – Vineri, orele 09:00 – 17:00, un consilier eJobs îți va oferi tot suportul necesar pentru a aplica și în decembrie. Mult succes!

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și: 

Cum să gândești un plan de carieră pentru 2021

Fără experiență? Iată 7 lucruri de știut!

A fost util articolul? 4
decembriejoburi decembrie

Leave a Reply