• 16 Feb. 2021
 • 6 min

Exemplu de CV. Descoperă ce informații să menționezi

exemplu de CV

CV-ul este cartea ta de vizită și prima impresie despre tine, ca profesionist, pe care o lași unui angajator. Dacă aloci timp pentru a-l completa cu informații relevante și pentru a-l actualiza periodic îți va deschide multe oportunități în carieră și îți va face mai ușor procesul de recrutare pentru un job. Contează să ai la îndemână un exemplu de CV!

Întregul proces de redactare a CV-ului nu ar trebui să-ți ia mai mult de 30 de minute, maximum o oră cu tot cu partea de documentare. Tot ce trebuie să faci este să sintetizezi informații despre joburile și companiile la care ai vrea să aplici, dar și despre tine și să urmezi un exemplu de CV.

Documentează-te

Înainte de a-ți crea CV-ul, rezervă câteva minute pentru cercetare. Gândește-te la companiile pentru care ai vrea să lucrezi și parcurge cu atenție secțiunea Despre noi unde poți găsi valori pe care le ai și tu și pe care le poți menționa în CV. 

Cercetează și cerințele joburilor pentru care vei candida. Vei găsi aici abilități căutate de recrutori și cuvintele cheie folosite de aceștia la care vor fi atenți și în CV-ul tău. Dacă ai anumite skill-uri din cele menționate în cerințe, notează-le pentru a le folosi în CV. 

Întreabă colegii, prietenii „Care sunt punctele mele forte în carieră și care sunt punctele mele slabe?”  Modul în care te văd ceilialți poate coincide cu modul în care te vor vedea recrutorii.

Analizează realizările tale din trecut. Ce abilități te-au ajutat ajutat să reușești? 

Analizează punctele tale slabe. Unde ai întâmpinat probleme în drumul spre jobul dorit? 

O altă modalitate de a te pregăti înainte de a începe să redactezi CV-ul este să parcurgi un exemplu de CV în care poți vedea ce informații să menționezi la fiecare categorie.

 

Exemplu CV eJobs completat pas cu pas

Pe eJobs.ro îți poți realiza în doar câteva minute un CV convingător pentru angajator. 

Tot ce trebuie să faci este să-ți creezi un cont de candidat, accesând acest link. După ce ți-ai activat contul, intră pe www.eJobs.ro, dă click pe avatarul tău din dreapta sus și selectează „Contul meu”. Vei fi direcționat către pagina ta de prezentare (https://www.ejobs.ro/user/cv.php), unde îți poți edita CV-ul.

Alege mai întâi vizibilitatea CV-ului tău. Acesta poate fi public, ceea ce înseamnă că angajatorii interesați de profilul tău de candidat îl vor putea parcurge chiar și fără ca tu să fi aplicat la un job. Poți primi oferte de job chiar fără să aplici pentru un post, iar dacă vrei să rămâi un candidat activ (chiar dacă ai un job) aceasta este varianta ideală.

Dacă vrei ca documentul să fie parcurs doar de angajatorii din cadrul companiilor la care ai aplicat, poți alege opțiunea „CV ascuns”.

 

Date de contact. Exemplu CV

Numele – adaugă numele complet, așa cum este el în cartea de identitate. De preferat poți pune mai întâi prenumele și apoi numele.
Adresa de e-mail – Asigură-te că adresa este una profesionistă și conține numele și prenumele tău, fără pseudonime sau diminutive.
Numărul de telefon – Este absolut necesar. Recrutorii de regulă preferă să te sune decât să-ți dea un e-mail. Este și o ocazie de a avea un interviu preliminar cu tine.
Orașul – Este important să-l menționezi pentru a arăta unde locuiești și cum te poziționezi ca distanță de sediul companiei. Însă nu considera că menționarea orașului este un dezvantaj, mulți recrutori sunt deschiși să ofere pachete de relocare.

 

Despre mine

Prima impresie despre tine, ca profesionist, contează și poate convinge recrutorul să-ți parcurgă cu atenție CV-ul. De aceea este important să editezi cu atenție Obiectivul profesional. În 3-5 rânduri, încearcă să comprimi ceea ce îți dorești de la cariera ta, la ce te pricepi și ce speri să înveți. Ține minte că obiectivul tău în carieră nu se referă la un anumit job pe care ți-l dorești, ci și la planurile tale de dezvoltare profesională. 

*La această categorie, îți poți menționa și criteriile jobului dorit (în funcție de care vei primi joburi relevante pe e-mail), dar și salariul tău ideal.

Model CV - eJobs

Exemplu de CV eJobs

Experiența

Menționează ultimele, dar și cele mai relevante joburi pentru postul la care vrei să aplici. Evită pe cât posibil să încarci CV-ul cu joburi de acum 10-15 ani care nu mai sunt relevante pentru experiența ta actuală. Alege doar acele roluri care pot indica nivelul tău de pregătire și profesionalism în fața unui angajator.

La fiecare job, menționează perioada în care ai lucrat și bifează opțiunea „Prezent” (dacă încă mai lucrezi acolo), funcția ocupată, numele companiei, orașul în care ai lucrat, departamentul și industria.

Prezintă apoi cele mai importante realizări la jobul respectiv, arătând prin cifre și procente cum ai ajutat la creșterea business-ului. 

Evită pe cât posibil ca în secțiunea Experiență să adaugi descrierea activităților pe care le-ai avut de făcut și insistă pe rezultate exprimate prin cifre, procente care vor convinge recrutorul că ești orientat spre performanță și vei putea replica această performanță și în noul rol.  

Folosește la începutul fiecărei fraze verbe de acțiune care dau dinamică CV-ului tău și-l fac mai ușor de parcurs. 

Dacă îți dorești să faci o reconversie profesională și ai făcut deja un curs prin care te-ai specializat într-o nouă profesie, menționează acest curs la categoria Experiență pentru a scoate în evidență calificarea ta. 

Tot la categoria experiență poți adaugă și activitățile de voluntariat dacă ești student/absolvent și aplici pentru primul job.

Pe ce conținut din CV ar trebui să pun accent?

Conform unui studiu realizat de site-ul de carieră Zety.com pe 133.000 de CV-uri, candidații de nivel middle și senior pun accent pe:

 • Experiența profesională – 46%
 • Educație – 15%
 • Abilități – 13%
 • Profilul/Despre mine – 3%
 • 22% alte secțiuni

Datele arată că este important să insiști pe secțiunea Experiență și să creezi o poveste convingătoare, dar și la obiect despre cariera ta. 

Și candidații la entry level sau absolvenți pun experiența pe primul loc. 30% dintre aceștia o consideră o prioritate, 21% pun pe următorul loc abilitățile, 19% – educația; 5% – obiectivul profesional.

 

Educație

Adaugă ultimele 2-3 forme de învățământ (de exemplu masterat, facultate), cele mai relevante pentru experiența ta. Menționează și perioada de studiu, tipul studiului (liceu, colegiu, facultate, masterat), profilul/specializarea, numele insituției de învățământ, orașul. La Observații poți indica câteva cursuri pe care le-ai urmat și le consideri relevante pentru joburile la care vrei să aplici. 

Dacă ești student sau proaspăt absolvent și nu ai experiență de lucru, atunci detaliază cât mai mult secțiunea de educație pentru a-ți scoate în evidență cunoștințele și abilitățile. Selectează „Salvează” și mergi la etapa următoare.

 

exemplu CV eJobs

Exemplu CV eJobs pentru limbi străine

Limbi străine

Adaugă limba cunoscută și nivelul tău de cunoaștere a acesteia. Folosește opțiunea +Adaugă pentru a menționa și alte limbi străine. La această categorie este important să fii sincer cu nivelul de limbă cunoscut pentru că este posibil ca acest nivel să fie testat la interviu.

exemplu de CV eJobs

Exemplu de CV eJobs pentru abilități

Abilități

Menționează atât abilitățile hard care țin de cunoașterea unor programe, cât și cele soft care arată cum ești tu ca om. Evită pe cât posibil abilitățile arhicunoscute precum fire comunicativă, rezistență la stres. Insistă mai mult pe abilitățile de lucru la distanță precum organizarea timpului, auto-motivația, dar și pe abilitățile anului 2021, deprinse în 2020. 

67% din managerii de resurse umane declară că ar angaja un candidat cu abilități soft puternice, chiar dacă abilitățile sale tehnice lipsesc. Doar 9% dintre specialiștii în resurse umane ar angaja pe cineva cu abilități hard  bine dezvoltate, dar cu abilități soft slab dezvoltate, conform datelor Society for Human Resource Management. 

 

Alte informații

Este locul unde poți adăuga acele informații despre tine care pot face diferența, cum ar fi certificări, premii, activități de voluntariat. Chiar dacă în această secțiune ai mai multă libertate de a te prezenta, păstrează informațiile cât mai relevante pentru joburile la care aplici.

 

90% dintre specialiștii care au un CV nu includ hobby-uri și interese mai ales dacă au mai mult de 5 ani de experiență. Chiar dacă au mai puțin de 5 ani, 77% dintre profesioniști nu au menționat hobby-urile în CV, arată datele Zety.com, site-ul de carieră care a realizat un studiu pe 133.000 de CV-uri. 

 

Cât de lung ar trebui să fie CV-ul? 

Un alt studiu realizat de Zety.com în rândul recrutorilor a dezvăluit că, în 2021, majoritatea preferă CV-urile de două pagini. Pentru rolurile de seniori, un CV de două pagini are de 3 ori mai multe șanse să înscrie pentru un interviu decât un CV de o pagină. Dar acest lucru este valabil și pentru joburile de execuție (un CV de două pagini are de 1,4 ori mai multe șanse să fie selectat pentru etapa următoare).

 

Cât de mult contează design-ul CV-ului? 

Este mai sigur să aplici cu un CV alb-negru, mai degrabă decât să folosești culori fanteziste:

72% dintre recrutori consideră că CV-urile monocromatice sunt cele mai bune.

De asemenea, ai putea încerca să te distingi de mulțime alegând un format de CV creativ (cum ar fi unul bazat pe infografice), însă ia în calcul că 71% dintre recrutori preferă CV-urile formale și standardizate și doar 7% le preferă pe cele creative, conform datelor Zety.com.

 

HRFuture.net a întrebat profesioniștii certificați în scrierea CV-urilor ce contează mai mult: design-ul sau conținutul?

 • 51% au spus că prioritatea este conținutul
 • 38% cred că ambele sunt cruciale
 • 11% au ales design-ul în favoarea contentului.

Anul 2020 a schimbat mult situația pe piața muncii, competiția pentru un job fiind tot mai mare. De aceea este important ca în 2021 să ai un CV actualizat care ține pasul cu așteptările recrutorilor. Chiar dacă experiența și abilitățile tale au rămas la fel ca în 2020, ia în calcul că există modalități prin care CV-ul tău poate să se diferențieze. 

Descoperă  ce informații ar trebui să menționezi în CV în anul 2021, dar și cum să-ți faci CV-ul în funcție de experiența ta. 

Vezi aici model CV 2021

 

Ți-a plăcut articolul „Exemplu de CV. Descoperă ce informații să menționezi”? S-ar putea să-ți placă și:

Cum să-ți actualizezi CV-ul înainte să aplici la un job

Cum îți pregătești CV-ul pentru o reconversie profesională

Trucuri utile pentru a spori șansele CV-ului tău de a fi vizualizat

A fost util articolul? 99
curriculum vitaeCV
 • AvatarDudescu Mariana Victorita zice

  Am o parere foarte buna despre voi

 • AvatarFlorea Elena Mădălina zice

  Foarte interesant articolul

 • AvatarPersa Andrei zice

  Caut loc de munca ne calificat urgent !! 0769549204

  • Iulia VacaroiuIulia Vacaroiu zice

   Salut, Andrei!

   Te invităm să suni la 021.9124 (tarif normal), linia de consiliere profesională eJobs, iar un operator eJobs te va ajuta în mod gratuit cu redactarea CV-ului și aplicarea la joburile care ți se potrivesc. Succes!

 • AvatarIon Marius roberto zice

  Va rog sa ma ajutați să-mi fac CV-ul personal

  • Iulia VacaroiuIulia Vacaroiu zice

   Salut, Marius! Te invităm să suni la 021.9124 (tarif normal), linia eJobs de consiliere profesională, în intervalul luni-vineri, 09:00-17:00, iar unul dintre operatorii noștri te va ajuta în mod gratuit cu redactarea CV-ului. Succes!

  • AvatarRoman aRoxana zice

   Ma numesc Roman Roxana.,stau laBuzau.Studii universitare de trei ani de Birotica la universitatea București.Curs d Inspector Resurse Uman.si studii liceale lae Colegiul Mihai Eminescu.Buzau..!.Experienta profesionala in învățământ ca profesor de LimvaRomana si Franceza..! Dar sugestionat vânzător..! Operator showroom termopan.!! Va rog sa ma ajutați in găsirea unui loc de munca..in domeniul CallCenter..sau ca lucrător comercial..!..

 • Avatarbunget nicoleta zice

  solicit un post de asistenta medicala

 • AvatarPuie Ramona zice

  Cv

  • AvatarPuie Ramona zice

   Model cv

   • AvatarRoman aRoxana zice

    Model electronic de CV…!!!

 • AvatarRoman aRoxana zice

  M _ar interesa interviul la firma Geperi..pt CallCenter Buzău…!!!

  • Iulia VacaroiuIulia Vacaroiu zice

   Salut, Roxana!

   Sună cu încredere la 021.9124 (tarif normal; program: luni-vineri, 09:00-17:00), linia telefonică de consiliere profesională eJobs, iar operatorii te vor ajuta cu completarea CV-ului și aplicarea la joburile care ți se potrivesc. Succes!

 • AvatarRobert zice

  AS vrea sa-mi apara doar cv-ul in engleza, pentru mine nu e important sa apara si cel in limba romana, cum fac acest lucru?

  • Iulia VacaroiuIulia Vacaroiu zice

   Salut, Robi! Dacă CV-ul în română nu este completat, atunci cel în engleză va deveni cel primar și va fi vizibil în fața angajatorilor. Pentru mai multe informații, nu ezita să le scrii colegilor noștri de la departamentul de Support: contact@ejobs.ro. Zi faină!

 • AvatarSCIARA Luminița zice

  Eu ca lucrator comercial manipulant la LDL as putea am 9clase am incercat la produse Dorna pe 2magazine era destul de obositor pe un magazin nu consider obositor varsta 46 de ani

  • AvatarAna maria zice

   Buna ziua ma numesc Ana Maria sunt din petrosani am 11 clase si as dorii sa ami caut un loc de munca an comert cum ar fi la felierea sau portionarea mezelurilor sau pe sala etc

   • Iulia VacaroiuIulia Vacaroiu zice

    Salut, Ana Maria! Îți recomandăm să suni la 021.9124, linia telefonică eJobs de consiliere profesională. Tariful apelului este normal, iar un operator eJobs te va ajuta gratuit cu redactarea CV-ului și aplicarea la joburile care ți se potrivesc. Succes!

 • AvatarSCIARA Luminița zice

  Punctuala constimciiasa 46varsta doresc ca Lucrator Manipulabt Marfa la rafturi am 9clase se piate Mulțumesc 0765609020

 • AvatarMosoiu Teodora zice

  Buna seara caut loc de munca in Focsani.

 • AvatarParasca valentina zice

  Model electronic de cv!

 • AvatarCret sorin zice

  Buna ziua.caut un loc de munca in austria ca si sofer categoria b.multumesc

 • AvatarConstantinescu emanuel adrian zice

  Daca am cazierul patat se poate face o angajare ?

 • AvatarIuliana zice

  Bună Seara pt post de receptioner

Leave a Reply