• 18 May. 2010
  • 2 min

Sfaturi pentru vizibilitatea CV-ului.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Datorita numeroaselor candidaturi, angajatorii au foarte putin timp la dispozitie sa va citeasca CV-ul. Ca sa aveti succes, competentele voastre trebuie sa le sara in […]

www.recrutam.ro

Datorita numeroaselor candidaturi, angajatorii au foarte putin timp la dispozitie sa va citeasca CV-ul. Ca sa aveti succes, competentele voastre trebuie sa le sara in ochi din primele secunde!

Pentru ca un CV sa atraga atentia, este esential ca profilul si atuurile voastre sa fie remarcate de la prima lectura.

Pentru aceasta, informatiile pe care le prezentati trebuie sa fie sortate astfel incat CV-ul sa fie dinamic si aerisit.

In primul rand, daca ati acumulat experienta pe un anumit domeniu, renuntati la stagiile, diplomele, job-urile de vara ce nu mai reflecta parcursul profesional actual. Pastrati in CV doar acele elemente ce au legatura cu domeniul pe care il vizati. De asemenea, puteti renunta la anumite rubrici, precum “timp liber”, daca nu faceti decat sa repetati lucruri generale, ce nu va caracterizeaza si nu va individualizeaza in raport cu celelalte candidaturi.

{article-3326.gif}

Atunci cand redactati un CV, este foarte important sa fiti coerenti pana la final. Insiruirea tuturor job-urilor avute, indiferent de domeniu, nu-l va face pe angajator sa creada ca aveti o experienta profesionala demna de invidiat. Dimpotriva, acesta poate considera ca sunteti “supracalificati” pentru postul respectiv, si ca va veti plictisi, nefacand apel la toate competentele pe care le aveti.

In consecinta, cel mai bine este sa lasati in CV experientele care sunt cu adevarat pertinente pentru postul urmarit. In felul acesta, angajatorul nu va fi nevoit sa trieze informatiile pe care el le considera relevante pentru job-ul propus.

Foarte importanta este si dimensiunea CV-ului. Este bine sa structurati informatiile astfel incat sa nu depasiti 2 pagini. Daca aveti o experienta profesionala bogata, aceasta trebuie sa apara pe prima pagina a CV-ului.

In plus, o rubrica de tip “profil” la inceputul CV-ului va poate ajuta sa va prezentati pe scurt principalele compentente. Puteti mentiona aici competentele lingvistice si informatice, principalele diplome si calificari.

Pentru ca CV-ul sa fie dinamic, structurati informatiile si evitati frazele lungi. Folositi cifre pentru a va cuantifica experienta si utilizati bulete pentru enumerarea competentelor.

Retineti faptul ca un CV nu este o agenda ce trebuie sa includa toata activitatea voastra, ci un document clar, coerent si dinamic ce prezinta cel mai bun profil al vostru. Vizibilitatea CV-ului tine atat de forma, cat si de continut!

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0
curriculum vitae

Leave a Reply