keyboard_arrow_down
Avansul businessului Smartree România a fost susținut de creșterea cererii pentru serviciile de leasing.

Smartree România, companie de externalizare a serviciilor de salarizare şi administrare de personal, a înregistrat o cifră de afaceri de 13 milioane de euro în 2016, în creștere cu peste 35% față de 2015, când businessul s-a plasat la 9,6 milioane de euro.

„Majorarea businessului a fost determinată, pe de o parte, de creșterea cu 10% a numărului de clienți din portofoliu. Pe de altă parte, însă, am înregistrat un avans cu 40% al veniturilor din leasing de personal și o creștere cu 20% a veniturilor din servicii de salarizare”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree România.

El a subliniat că  20% din businessul Smartree de anul trecut a fost susținut de serviciile de outsourcing de salarizare, respectiv 80% de cele de leasing de personal. De altfel, în 2016 compania a oferit procesare de servicii HR pentru peste 46.000 de angajați pe lună.

„Pe zona de servicii de salarizare și software de HR, în 2016 am observat că tot mai mulți clienți au început să ceară module care să optimizeze și alte procese de resurse umane, altele decât salarizarea, precum pontaje, recrutare, deconturi. De asemenea, clienții au pus tot mai puțin accent pe zona de evaluare a performanței și s-au axat pe păstrarea angajaților prin optimizarea de procese”, a afirmat Adrian Stanciu.

Estimări de creștere și pentru 2017

 

Estimările Smartree România arată că afacerile companiei vor crește cu aproximativ 30% în 2017, până la aproximativ 17 milioane de euro. „Acest lucru va fi determinat atât de diversificarea serviciilor Smartree, cât și de educarea pieței pe zona de sisteme de management al resurselor umane. În plus, pentru 2017 estimăm o creștere tot mai mare a cererii pe zona de recrutare”, a subliniat Adrian Stanciu.

El a adăugat că și segmentul de muncă temporară va avea un impact pozitiv în businessul pe 2017.

spune-ti parerea