• 15 Mar. 2017
  • 2 min

SpringIT 2017: Ce își doresc companiile de la tinerii IT-iști pe care încearcă să-i recruteze din facultate

Tineri care lucreaza la computere
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Află ce așteptări au companiile prezente la evenimentul SpringIT 2017 de la viitorii tineri angajați.

Peste 100 de studenți de la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (CSIE), din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) au participat la deschiderea evenimentului SpringIT 2017, unde zece angajatori și-au prezentat oferta de internshipuri și joburi către tinerii dornici de o carieră în domeniul IT&C. „Căutăm oameni dispuși să învețe și care vor să facă mai mult decât programare și IT, pentru că veți avea ocazia să interacționați atât cu clienți, cât și cu colegi din alte țări”. Așa a încercat să-i atragă pe studenți reprezentantul BearingPoint România, subsidiara locală a companiei de consultanță în management și tehnologie BearingPoint, cu sediul central în Amsterdam (Olanda). Totodată, reprezentantul BearingPoint România i-a invitat pe studenții de la CSIE prezenți în sală să aplice la unul dintre internshipurile de SAP Hana disponibile în cadrul companiei. „Este un internship de șase luni, care va începe în aprilie, iar la sfârșitul lui veți primi o certificare”, a precizat reprezentantul BearingPoint România.

Banner pentru eveniment SpringIT 2017

 

Toți reprezentanții angajatorilor prezenți la deschiderea SpringIT 2017 și-au început prezentările pe care le-au ținut studenților cu descrierea propriilor companii. Apoi, cei mai mulți oficiali din companii au căutat să-și expună, cât mai bine, programele de internship pe care le derulează angajatorii lor. Referitor la internshipurile din companiile care caută să-și atragă tineri pasionați de IT&C, studenții au primit informații precum procesul de selecție, durata și desfășurarea în sine a programelor.

Tinerii au aflat, de exemplu, că în anumite companii selecția „internilor” presupune parcurgerea mai multor etape, că unii angajatori nu plătesc stagiile de practică sau că durata programelor variază între una și 12 luni. De asemenea, toți angajatorii care au veni cu o ofertă de internshipuri au subliniat că, la finalul programelor de practică, își doresc ca absolvenții stagiilor să rămână angajați full-time.

Compania de consultanţă în management, soluţii tehnologice şi servicii de externalizare a proceselor de afaceri Accenture, cu peste 2.700 de angajați pe plan local, a avut cea mai interesantă prezentare dintre toți angajatorii care au dat startul SpringIT 2017. Ariel Ungureanu, recruiting lead technology la Accenture, a încercat să-i impresioneze pe studenți cu evoluția companiei în România, între 2006 și 2016. Totodată, el a pus accentul pe investițiile de 841 de milioane de dolari pe care le-a făcut Accenture în 2016 pentru pregătirea celor circa 400.000 de angajați de la nivel global. Mai mult, el a prezentat, în detaliu, toate particularitățile programului de internship oferit de Accenture în România.

Printre companiile prezente la deschiderea SpringIT 2017 s-au aflat și angajatori care nu au căutat interni, ci direct salariați. „Noi ne dorim să angajăm, nu vrem interni. Căutăm oameni inteligenți, care să fie capabili să ajungă consultanți foarte buni. În domeniul IT, să lucrezi pe un post de consultant este cam nivelul maxim pe care îl poți atinge”, a spus Bogdan Tătar, managing partner și CRM Architect la firma Seers CRM, care oferă servicii CRM (Customer Relationship Management).

Ce informații au dorit să afle studenții prezenți la deschiderea SpringIT 2017

 

Cei peste 100 de studenți prezenți la deschiderea SpringIT 2017 au avut mai multe întrebări pentru reprezentanții companiilor care au susținut prezentări. Întrebările pe care le-au adresat frecvent studenții au fost:„Cu ce tehnologii vom putea lucra?”, „Pe ce proiecte vom lucra?”, „Cât durează internshipul?”, „Este plătit internshipul?” și „Cât de flexibil este programul?”.

SpringIT, aflat la a șasea ediție, se derulează între 13 și 17 martie. Organizatorii SpringIT 2017 estimează că aproximativ 400 de studenți vor participa la cele zece workshopuri susținute de companii în cele cinci zile de eveniment.

SpringIT este organizat de sindicatul studenților din CSIE.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply