Oamenilor le place sa afle lucruri noi despre alti oameni. Aproximativ 98,6% din publicul tinta, cu o eroare de +/- 3%, are o curiozitate naturala. Vor […]
Oamenilor le place sa afle lucruri noi despre alti oameni. Aproximativ 98,6% din publicul tinta, cu o eroare de +/- 3%, are o curiozitate naturala. Vor sa afle lucruri noi despre locuitorii de pe planeta aceasta. Du-te la cinema, porneste radioul, citeste ziare sau un roman, cumpara o revista. Vei gasi numai povesti despre oameni.
Prin publicitate se poate ajunge la multe feluri de oameni. Incepand cu celebritatile si pana la consumatorul tipic gasit in campaniile celor de la Procter & Gamble. Cu toate ca nu sunt interesante campaniile P&G, produsele lor se vand cu succes.
Deci, care este ideea?
Daca produsul sau serviciul pe care incerci sa il vinzi nu e stralucit, poti adopta o strategie de crestere a curiozitatii oamenilor. O reclama interesanta va fi intotdeauna vizionata de multi oameni.
O intamplare nefericita, o confesiune sau o situatie comica sunt variante prin care sa promovezi produsul. E nevoie de o idee pentru a putea plasa cat mai eficient produsul in centrul actiunii uneia dintre situatiile enumerate.
Daca produsul ofera beneficii sau are avantaje competitive, inseamna ca trebuie doar sa le prezinti folosind un scenariu interesant si atractiv.
Poti crea personaje fictive, intr-un mediu fictiv, asa cum face un scenarist sau un scriitor.
Dar sa stii ca se intampla ca adevarul sa fie mai straniu si mai interesant. Cea mai buna sursa de informare sunt chiar clientii, care s-ar putea sa cunoasca o persoana care sa stie povesti interesante. Cei de la Rolex, de exemplu, si-au pastrat in arhiva scrisorile primite in urma cu cateva decenii.