• 13 Sep. 2016
  • 2 min

Românii care studiază în străinătate nu sunt discriminați

tineri studenti
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Circa 80% dintre studenții români din străinătate participanți la un studiu au declarat că decizia de a învăța afară este benefică pentru cariera lor.

Aproape 90% dintre studenții români din străinătate participanți la un studiu realizat de grupul IntegralEdu, cu activități de consultanță pentru studii în afara țării, au declarat că nu se confruntă cu situații de discriminare.

„Tinerii cu care intrăm în contact în fiecare zi și care studiază în afară spun că evoluția actuală socio-politică nu le afectează în niciun fel situația educațională și socială în străinătate. Deși primim în fiecare zi astfel de semnale pozitive de la tinerii noștri din afară, am vrut să evaluăm concret situația și am demarat o cercetare mai detaliată.  Am dorit să aflăm cum s-au integrat studenții noștri acolo și 77% dintre respondenți au afirmat că nu le-a fost dificil să se adapteze, doar 8% afirmând  că le-a fost greu să se acomodeze, mai ales din cauza oamenilor”, spune Ana Maria Papp, managerul departamentului universități în străinătate din cadrul IntegralEdu.

Totodată, 79% dintre respondenți au precizat că decizia de a studia este benefică ca punte de lansare în carieră. Mai mult, 76% dintre cei chestionați au spus că studiile în afară i-au ajutat ca experiență în viață, în timp ce 60% au afirmat că experiența educațională externă este benefică din punct de vedere al experienței academice.

„Studiul vine să confirme o situație de normalitate care există în acest moment la nivel academic atât în Marea Britanie, cât și în restul Europei. Brexitul a creat o situație de incertitudine mai ales în ceea ce-i privește pe cei care își doresc să meargă la studii în Marea Britanie. Însă toate semnalele pe care le-am primit, până în prezent, atât  din mediul universitar, dar și de la studenții de acolo au îndemnat la o abordare echilibrată a situației. Cel puțin pentru următorul an academic, 2016-2017, situația nu se va schimba în niciun fel din punct de vedere al programelor de studiu și al eligibilității studenților europeni în Marea Britanie”, au afirmat consultanții IntegralEdu.

Studiul a fost realizat recent de IntegralEdu, ca urmare a situației determinate de Brexit dar și de evoluția socio-politică la nivelul Europei.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply